Bitdefender Antivirus voor Mac 2015

0 Comments

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Bitdefender Antivirus voor Mac 2015

Er is voor de Mac een stuk minder malware dan voor Windows maar desondanks is de tijd van geen antivirus software op de mac al lang voorbij. Apple adviseert iedere Macintosh gebruiker dan ook om een antivirus software te installeren.

Daarom maken bedrijven als Bitdefender, bekend om zijn pc-antivirusprogramma's ook een Mac versie om gebruikers tegen Mac malware te beschermen maar ook tegen het verspreiden van Windows malware via Macintosh machines.

Bitdefender Antivirus voor Mac biedt handige extra functies, zoals de TrafficLight browser plugin die vervelende webpagina's herkent. Deze suite scoort hoog maar liefst een score van 100 procent op de detectie van malware.

 

Bitdefender Antivirus voor Mac 2015 bevat

  • Bekroonde antivirus
  • Web protectie
  • 24/7 beschermd
  • Ongestoord werken

 

Beveiligingsprestaties

Als het gaat om het opsporen van Mac malware, is Bitdefender Antivirus for Mac een van de beste, dit geldt teven voor de Windows versie.

Deze bewering is onderbouwt door het duitse AV-Test die onafhankelijk antivirus software test. AV-Test  teste onlangs 18 Mac antimalware producten die aan de tand werden gevoeld door ruim honderd verschillende malware los te laten op de geteste software.

AV-Test keek ook naar het vermogen van elk programma om malware "on-demand" te vangen (wanneer een gebruiker handmatig een scan uitvoert om bestaande infecties te detecteren) en "on-access" (wanneer het programma een bestand of programma automatisch scant op het moment dat de gebruiker het benadert).

Bitdefender Antivirus for Mac detecteerde 100 procent van de on-demand malware en 100 procent van de on-access malware. In beide gevallen scoort het ruim boven het AV-Test gemiddelde. De scores plaatsen Bitdefender Antivirus for Mac aan de top van de vijf Mac antivirus programma's die we inmiddels hebben beoordeeld.

 

malware test macintosch

 

Setup en interface

De interface van Bitdefender Antivirus for Mac is een kleine grijze venster met een reeks knoppen. Bovenaan in het venster heb je een zwarte balk die een groen vinkje weergeeft als er geen problemen met je computer worden ontdekt. Als Bitdefender Antivirus voor Mac een mogelijk probleem detecteert, of als je de virusdefinities moet bijwerken, toont de balk een gele markering; is het probleem ernstig dan toont het een rode.

 

De meldfunctie van Bitdefender Tracker laat je weten welke pagina's je surfgedrag op het web volgen.

In het midden van het venster heb je een rij van drie rechthoekige knoppen voor de antivirus componenten: Scan Critical Locations (Scan kritische locaties - de snel scan versie van Bitdefender Antivirus for Mac), Full System Scan (Volledige systeemscan) en Scan a Custom Location (Scan een opgegeven locatie).

Malware scans kunnen niet van tevoren worden gepland. Wanneer je een scan wilt uitvoeren, moet je Bitdefender Antivirus for Mac openen en de Scan knop zelf indrukken (van de andere Mac-antivirus programma's die we hebben beoordeeld, Avast Free Antivirus for Mac staat geen geplande scans toe;. Sophos Antivirus for Mac Home Edition, Intego Mac Internet Security X8 en ClamXav 2 doen dat wel).

Onder de scan toetsen vind je een sectie genaamd Web protection; om het in te schakelen, moet je de Activate knop gebruiken. Aan de rechterzijde is de Continuous Scan knop om continu scannen in of uit te schakelen. Onderaan het venster wordt continu scannen in actie gevisualiseerd. Als je op een van de knoppen klikt activeer je pop-up vensters waar extra controles beschikbaar zijn.

In het geheel ziet de lay-out van Bitdefender Antivirus for Mac rommeliger uit zien dan concurrerende producten, maar alles bij elkaar plaatsen wat de gebruikers nodig hebben heeft ook zijn pluspunten.

 

Functies en tools

De malware scanner van Bitdefender Antivirus for Mac werkt op de achtergrond om nieuwe en/of gewijzigde bestanden op je Mac automatisch te scannen. De concurrerende producten van Avast, Sophos, ClamXav en Intego hebben ook vergelijkbare functies.

Net als de anderen, scant Bitdefender Antivirus for Mac ook naar Windows-malware, die de Macs niet kan schaden, maar zich via de Macs naar Windows computers kan verspreiden.

De Web Protection functie omvat de Bitdefender TrafficLight plugin voor Safari, Google Chrome en Firefox, die binnen je browser naar potentieel schadelijke webpagina’s en links scant. Web Protection heeft ook een malware-filter om te voorkomen dat browser-gebaseerde malware op je computer wordt geïnstalleerd, en een tracker functie die je laat weten welke pagina’s je web surfgedrag blijven volgen.

TrafficLight, die vergelijkbaar is met de Web Shield functie in Avast Free Antivirus for Mac en de Secure Web Browsing functie in Sophos Antivirus for Mac Home Edition, vereist enige setup. In de Web Protection sectie van Bitdefender Antivirus for Mac, klik je op de knop Activate. In de pop-up venster die verschijnt, klik je op de Get Extension knop om de browser te selecteren waarmee je de TrafficLight plugin wilt gebruiken. Vervolgens wordt je naar een Bitdefender webpagina doorgestuurd waar je TrafficLight kan downloaden.

 

Invloed op het besturingssysteem IOS

Niemand wil een antivirusprogramma gebruiken dat de Mac vertraagt tijdens een scan. Bitdefender vertraag die Mac een klein beetje tijdens het scannen. Uiteraard zal dit per systeem verschillen afhankelijk van de hardware. De snelscan functie van bitdefender is niet de snelste op de markt. Zo hebben verschillende merken uw systeem sneller gescand, persoonlijk vind ik dit niet zo relevant.

 

Conclusie

Het valt niet te betwisten over de antimalware detectiepercentages van Bitdefender Antivirus voor Mac, dat een solide allround product is. Deze antivirus heeft dan wel niet alle functies aan boord vergelijken met een internet security pakket maar het allerbelangrijkste namelijk het detecteren van malware scoor maar liefst 100%. Ga terug naar onze home page voor de vergelijking.

 

About the author 

administrator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}