Ad-Aware Free Antivirus+

0 Comments


Er zijn 2 licenties beschikbaar voor 1 appaarat

Bescherming

Functies

Gebruikersgemak

Compatibel met:

 • Windows

Ad-Aware Free Antivirus Functies

Inhoudsopgave


LET OP! De Beschikbare Mogelijkheden Verschillen Per Besturingssysteem 

Windows Functies

 • Virusscanner
 • Award-winning
 • Download bescherming
 • Real-time protection


Over Ad-Aware

Sommige lezers zijn misschien reeds bekend met Ad-Aware Free Antivirus+, Personal Security, Pro Security, en Total Security, de veiligheidsapplicaties van Lavasoft. Om alle populaire vormen van malware voor de computer tegen te gaan (virussen, trojaanse paarden, wormen, spyware en adware inbegrepen), gebruiken deze applicaties een combinatie van twee engines, waarvan een van Bitdefender.

Opmerkelijk van Ad-Aware is dat het geïnstalleerd kan worden op de computer als de primaire antivirus oplossing of, indien er een primair antivirus reeds aanwezig is, kun je de real time beveiliging uitschakelen en Ad-Aware instellen als tweede in je verdedigingslijn tegen malware. Dit om eventuele software conflicten te voorkomen, die zouden kunnen leiden tot een systeemstoring.

Naast de kerncomponenten, biedt het programma zowel de installatie van een browser extensie, de Ad-Aware Web Companion, om gevaarlijke websites te blokkeren, als de instelling van SecureSearch als standaard homepage en zoekmachine voor Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome. Voor een schone installatie, kunnen al deze modules worden uitgeschakeld. Om de installatie te voltooien, moet de computer herstart worden.

scan computer ad-aware

De verschillende mogelijkheden van Adware

Om te voorkomen dat onbevoegde gebruikers de instellingen van het programma wijzigen kun je, bij het opstarten, Ad-Aware beveiligen met een wachtwoord, door een 4-cijferig nummer in te voeren. Dit is gekoppeld aan een email adres waar de gekozen password zal worden gestuurd als je het ooit vergeet.

De interface is duidelijk en intuïtief. In het eerste venster, vind je een samenvatting van de bescherming betreffend de laatste scan datum, de release datum van de virusdefinities, het aantal signatures (handtekeningen), samen met de real time bescherming status en andere modules die niet beschikbaar zijn in de gratis versie.

Adaware Antivirus Free

Adaware Antivirus Pro

Adaware Antivirus Total

Gratis

€ 36,-

€ 48,-

Antivirus

Antivirus

Antivirus

Antispyware

Antispyware

Antispyware

Real time bescherming

Real time bescherming

Real time bescherming

Download bescherming

Download bescherming

Download bescherming

Gamer modus

Gamer modus

Gamer modus

Veilig internetbankieren

Veilig internetbankieren

Scant usb’s

Scant usb’s

Firewall

Firewall

Geavanceerde bescherming

Geavanceerde bescherming

Email bescherming

Email bescherming

Ouderlijk toezicht

Digitale kluis

File shredder

Verschillende scan modulen

Zoals alle degelijke anti malware applicaties, geeft Ad-Aware de mogelijkheid om meerdere scan modi, om de computer te controleren op virussen, afhankelijk van de tijd die je ervoor over hebt. Een snelle scan controleert vooral kritieke delen van de harde schijf, de ideale schuilplaatsen van bijvoorbeeld actieve processen. Een volledige scan voert een grondig onderzoek uit van de hele harde schijf en een aangepaste scan laat je precies kiezen welke bestanden en mappen je wilt controleren (voor het geval dat je vermoedens hebt).

Tijdens een scan, kun je het type scan checken, de modus, de geschatte resterende tijd, het huidige doel van je scan, en de verstreken tijd, samen met een voortgangsbalk. Deze scan kan gepauzeerd worden en later hervat, indien je het systeem meer ruimte wilt geven voor andere applicaties.<

Worden gevaarlijke items gedetecteerd, dan kun je ze verwijderen, negeren, proberen te ontsmetten of ze in quarantaine zetten voor nader onderzoek. In de resultaten woorden alle bestanden getoond die verwijderd zijn, in quarantaine geplaatst, mislukt, genegeerd en ontsmet.

De quarantaine zone laat het type bedreiging zien en, voor elke item, het volledige pad zodat je het kunt herstellen naar de oorspronkelijke locatie op de schijf of definitief verwijderen. In een aparte ruimte, kun je genegeerde items raadplegen terwijl het scan logboek kan gecontroleerd worden in het verslag. Ad-Aware kan ook geplande taken uitvoeren op dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse basis, afhankelijk van je eigen voorkeuren. Maar je kan ook de planner met een klik uitschakelen.

Instellingen voor real time bescherming

De real time bescherming houdt binnenkomende bedreigingen op afstand en meldt ze op het bureaublad, zodat je kan kiezen welke actie je moet ondernemen. De bescherming kan op elk moment uitgeschakeld worden en je kan de default actie (quarantaine in plaats van ontsmetting) wijzigen, archief bestanden toevoegen, emails, bootsectoren, diepe scan modus en scan preventie van grote bestanden en ook het monitor uitschakelen voor netwerk bestanden en voor de smart scan modus (slimme scan).

Voor wat betreft de instellingen voor het beheer van de applicatie, kun je de beveiligingscode van het programma wijzigen, de game modus inschakelen, de meldingen negeren om ze pas later te beheren, de UI (user interface) taal veranderen en alles resetten naar de standaardinstellingen.

bedieningspaneel adware free

Verschillen tussen de vier Ad-Aware versies

In deze volgorde, biedt elk antivirus product meer functies dan de vorige. Free Antivirus+ heeft een antispyware module, real time bescherming, download bescherming, een component om op internet veilig te browsen en een game modus, terwijl Personal Security veiligheid toe voegt voor online winkelen en bankieren, anti phishing en een scan modus voor externe opslag.

Pro Security voegt daarbovenop een krachtige tweeweg firewall, samen met een geavanceerde, real time emailbeveiliging. Tenslotte zorgt Total Security, die beschouwd wordt als de all-in pakket, voor aanvulling van de totale beveiliging met ouderlijk toezicht, een digitaal slot en een bestandsvernietiger.

Personal Security, Pro Security en Total Security hebben drie verschillende prijzen, maar ze delen allemaal de tweeweg antivirus engine. Ad-Aware Free Antivirus+ is de enige van de vier producten dat gratis is. Het is verpakt in een duidelijke en comfortabele interface, met opties die intuïtief genoeg zijn om ook door minder ervaren gebruikers te worden begrepen.


Voordelen

 • Ad-Adware Free Antivirus heeft een snelle scanner zonder fouten te veroorzaken of het besturingssysteem te laten hangen of crashen. Zijn impact op CPU (processor) en RAM (random-access memory) was minimaal en hij voerde de scans snel uit en behaalde een uitstekende malware detectie.
 • Ad-Adware Free Antivirus+ is compatibel met Windows 8/8.1, 7, Vista en XP (zowel 32- als 64-bit).
 • De interface is duidelijk en intuïtief ook voor onervaren gebruikers.
 • Het programma biedt een real time bescherming tegen inkomende dreigingen, meerdere scan modes, wachtwoord beveiliging, verschillende scan modulen, een virus quarantaine, een whitelist (witte lijst), rapporten, geplande scans, en game modus.
 • Gratis.

Nadelen

 • Er zijn niet veel opties voor maatwerk. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om prioriteiten in te stellen voor de scans, om de bestandstypen te selecteren die je wilt scannen of om een aangepaste scan in te plannen.
 • De setup operatie is langdurig en de geschatte scantijd wordt niet nauwkeurig weergegeven.

About the author 

administrator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}