1

Antivirus Mac

BullGuard: AntiVirus-beveiliging

Vanaf:

€59,95

€29,95

Systemen:

 • ​100% geld-terug garantie
 • ​Beste anti-malware​
 • ​Gratis ondersteuning

2. Bitdefender

icoon bitdefender

Vanaf:

€39,99

€29,99

Systemen:

iOS
 • Beste uit de test
 • Veilig internetbankieren
 • Nu met 25% korting

3. Norton

icoon norton

Vanaf:

€39,99

€29,99

Systemen:

iOS
 • ​Met gratis Norton VPN
 • ​Editors' Choice-award
 • 100% Virus Vrij Belofte

4. Panda

Panda

Vanaf:

€49,99

€28,19

Systemen:

iOS
 • Gratis VPN
 • Parant Control
 • ​Inclusief Firewall

5. McAfee

icoon mcafee

Vanaf:


€59,95

Systemen:

iOS
 • Onbeperkte installaties
 • ​100% virusdetectie
 • ​Diverse awards gewonnen

Bullguard internet security 2016
norton antivirus
Panda Dome Complete Beveiliging
live save 2018
AVG antivirus 2016

BullGuard

Bitdefender

Norton

Panda

McAfee

AVG

€ 59,99 €29,99

€ 49,99

€ 49,99

€ 59,99

€ 59,99

€ 29,99

Aantal Installs

3+

5+

5+

1+

10+

1+

.

Functies

95

100

100

100

83

75

Bescherming

100

95

95

93

50

50

Gebruikersgemak

100

95

90

90

100

83

Protectie Tegen

Virussen

Spyware

Trojans

Phising

Rootkits

Wormen

Functies

Real-timeanalyse

Browser Protectie

Password Beheer

PC Tune UP

Cloud Technologie

Veilig Bankieren

Firewall

Backup

Ouderlijk Toezicht

Niet Storen Modus

Url Adviseur

Download Advies

Auto Updates

Email Scan

Ondersteuning

Telefoon

Email

Chat

Forum

Besturingssystemen

Windows

Mac

Android

Bullguard internet security 2016
norton antivirus
Panda Dome Complete Beveiliging
live save 2018

BullGuard

Bitdefender

Norton

Panda

McAfee

€ 59,99 €29,99

€ 49,99

€ 49,99

€ 59,99

€ 59,99

Aantal Installs

3+

5+

5+

1+

10+

.

Functies

95

100

100

100

83

Bescherming

100

95

95

93

50

Gebruikersgemak

100

95

90

90

100

Protectie Tegen

Virussen

Spyware

Trojans

Phising

Rootkits

Wormen

Functies

Real-timeanalyse

Browser Protectie

Password Beheer

PC Tune UP

Cloud Technologie

Veilig Bankieren

Firewall

Backup

Ouderlijk Toezicht

Niet Storen Modus

Url Adviseur

Download Advies

Auto Updates

Email Scan

Ondersteuning

Telefoon

Email

Chat

Forum

Besturingssystemen

Windows

Mac

Android

Virusscanner Mac??.... Heeft mijn Mac wel een Virusscanner nodig?

Als u nooit uw Mac verbindt met het Internet is het antwoord nee. Maar als u het Internet gebruikt is het antwoord ja. En aangezien bijna iedereen tegenwoordig online is betekent dat de meerderheid van de Mac-gebruikers moet overwegen IOS compatibel antivirus software te installeren. De berichten die online staan waarin vermeld wordt dat een mac geen virusscanner nodig heeft zijn jaren oud.

Het is waar dat Macs niet zo gevoelig zijn voor malware als Windows. De meest Mac infecties zijn te wijten aan de gebruiker(s) van de Mac die bijvoorbeeld geïnfecteerde bestanden downloaden zo als programma’s en entertainment.

Een Windows-systeem is gevoelig voor een zogenaamde aandrijving door stille infecties die niet door de schuld van de gebruiker is gebeurd.

De grootste kwetsbaarheid voor Apple computers is het geloof onder de eindgebruikers dat het superieure besturingssysteem IOS hun immuun maak tegen malware.

Kevin Haley, werkzaam bij Symatec (Norton) als directeur product management ‘’Mac users have let their guard down‘’

Het bekende Flashback trojan heeft op zijn beur 600.000 macs geïnfecteerd door zich voor te doen als een browers plug-in welke de persoonlijke gegevens van de eindgebruikers stal. In Februari van vorig jaar kwam Apple naar buiten met het verhaal dat de mac’s van hun eigenpersoneel waren geïnfecteerd met Java gerelateerde malware.

Kortom de Mac is van zichzelf een goed afgesloten systeem maar door toedoen van randzaken wordt het besturingssysteem IOS welke op de mac zit net zo goed besmet als het besturingssysteem Windows.Wat heb jij allemaal geïnstalleerd op jouw Mac?

Omdat er continue bestanden worden uitgewisseld over het internet is het belangrijk dat jij een goede antivirus software voor Macintosh installeert.

malware infectie op een mac

Virusscanner uitzoeken voor de Mac, Waar moet ik op letten?

De belangrijkste criteria voor het uitzoeken van een virusscanner voor uw Apple computer zijn samengevat in het antivirus vergelijking ’s overzicht bovenaan deze pagina. Gebruik dit overzicht om de beste antivirus mac te vinden. Dieper ingaand op deze verschillende punten heeft geleid tot de volgende uitleg

Prestatie: dit wordt samengevat door de drie belangrijkste factoren: beveiliging, gebruikersgemak en functies.

 1. Beveiliging:  Tegen welke malware biedt de betreffende beveiliging’s fabrikant bescherming? En wordt er ook bescherming geboden tegen phising en het scannen naar openstaande poorten?
 2. Gebruikersgemak: Hoe overzichtelijk is het bedieningspaneel?, is het programma te begrijpen voor een leek of moet er een Mac expert bij komen om de antivirus in te stellen? De beste virusscanners zijn makkelijk te begrijpen
 3. Reparatie: Het repareren, ook wel genoemd genezen van het geïnfecteerde bestand. Is genezen mogelijk? of moet het bestand verwijderd worden of in quarantaine worden geplaatst?

Functies: De mogelijkheden van de betreffende antivirus voor uw mac. Een aantal functies die bij alle eindgebruikers welkom zijn

 • Beveiligde betaalpagina tijdens het internet bankieren.
 • Urls adviseur: Geeft aan of de betreffende websites in uw persoonlijke zoekresultaten vertrouwd zijn.
 • Usb scan: Scant alle apparatuur die wordt aangesloten op de usb poorten van uw Apple systeem om besmettingen te voorkomen.
 • Automatische updates: Door dat er elke dag nieuwe virussen bijkomen worden virusscanners dagelijks bijgewerkt met nieuwe data. Waarom zou jij hier tijd aan besteden als dit automatisch kan?

Functies die welkom zijn afhankelijk van het gebruik van uw Apple computer

 • Backup: Wilt u een antivirus software die een backup maakt van uw IOS systeem om deze te kunnen herstellen naar een crash of heet u al een backup?
 • Ouderlijk toezicht: Wordt uw mac gebruikt door jonge kinderen die u liever niet bloot aan alle verwerpelijke inhoud die te vinden is op het world wide web?
 • Laptopstand: Bent u veel onderweg met uw macbook? Dan is een laptopstand iets voor u. In de laptopstand zal de virusscanner minder stroom verbruiken.
 • Game Mode: Erg irritant om tijdens het gamen gestoord te worden door een melding van uw security software. Activeer de game mode!
 • Wifi Watcher: Zit de buurman te surfen op jouw draadloze internet verbinding?

Besturingssysteem: Door de jaren heen zijn er verschillende versies van IOS uitgebracht. Het is belangrijk dat de virusscanner die u uitzoekt voor uw mac compatibel is met de versie van IOS op uw mac.

anti virusscanner Mac

Onderzoek

Uit een vergelijkende test uitgevoerd in december 2016 met macOS Sierra door het Duitse testlab AV-Test, een specialist op het gebied van het vergelijkingen van antivirussoftware, blijkt dat gemiddeld 88 procent van malware gericht op de Mac, herkend werd. In deze test werden 12 virusscanners onderzocht, waarvan een aantal scanners een 100% detectie behaalden. Onderandere Bitdefender, Symantec, Mcafee en Sophos. De slecht scorende waren: F-Secure  met 64,5% detectie en Webroot  met maar 22,6% detectie.

Als Mac-gebruiker kun je veel doen om te voorkomen dat er virussen op je systeem terechtkomen. Bijvoorbeeld door alleen software te downloaden via de Mac App Store.  Want programma’s die mensen zelf downloaden vormen eigenlijk de grootste bedreiging  voor de Mac.  Want malware kan namelijk meeliften op software en kan schade aanrichten door bijvoorbeeld browsersinstellingen aan te passen.  De geteste virusscanners wisten gemiddeld 88,5 % van dit soort schadelijke software op te sporen.

De impact op de prestaties van de Mac bij de meeste van de onderzochte scanners  lag tussen de 3% tot 5%. Hierbij zijn de virusscanners Avast en Intego af te raden omdat ze juist het systeem vertragen. De invloed op de prestaties zie je in de onderstaande grafiek:

Extra bescherming door een virusscanner

Een positieve uitslag van het onderzoek is dat de verschillende geteste pakketten de standaard beveiligingsfuncties van macOS niet uitschakelen, maar juist aanvullen of versterken. Wanneer een virusdefinitie niet aanwezig is in de database van Apple, is het vaak zo dat deze wel staat in de database van een antivirusmaker. Dit zorgt ervoor dat je systeem dus dubbel beschermd is.

Wanneer je besluit een van de onderstaande antivirussoftware te installeren moet je er rekening mee houden dat deze vaak moeilijk te verwijderen zijn.  Er is meestal wel een uninstaller beschikbaar, maar toch kan het zijn dat er resten van bestanden overblijven. In dat geval moet je met speciale tools deze resten proberen te achterhalen.

Leuke Macintosh antivirus vergelijking maar door wie zijn deze virusscanners getest?

De Mac antivirus vergelijking tabel bovenaan deze pagina is samengesteld door de data van verschillende ONAFHANKELIJKE en gerespecteerde security software testers. Deze test hebben wij zelf niet gedaan, enkel de data verwerkt voor uw gemak.

av comparatives antivirus test

AV-Comparatives is een onafhankelijke non-profit organisatie die systematische tests uitvoert van beveiligingssoftware, zoals PC/Mac-gebaseerde antivirus producten en mobiele beveiligingsoplossingen. Met een van de grootste monstercollecties wereldwijd, creëert het een real-world milieu voor het echte nauwkeurige testen.

AV-Comparatives biedt vrije toegang tot de test resultaten aan particulieren, nieuwsorganisaties en wetenschappelijke instellingen. Certificering door AV-Comparatives biedt een officieel zegel van goedkeuring voor de prestaties van de software die wereldwijd is erkend.

Momenteel, is AV-Comparatives' Real-World beschermings test: de meest uitgebreide en complexe test beschikbaar als het gaat om evaluatie van de mogelijkheden van de levensechte bescherming van antivirus software.

Simpel gezegd, repliceert het test kader het scenario van een dagelijkse gebruiker in een dagelijkse online omgeving. De typische situatie die de meesten van ons ervaren bij het gebruik van een computer met een internetverbinding.

Homepage: http://www.av-comparatives.org

av test malware scanners

AV-Test Instituut is een toonaangevende internationale en onafhankelijke dienstverlener op het gebied van IT-veiligheid en antivirus onderzoek.

Het doel van het onderzoek uitgevoerd door AV-TEST is om het direct detecteren van de meest recente malware, het analyseren met behulp van state-of-the-art methoden en om onze klanten te voorzien van de hoge kwaliteit testresultaten.

In onze Duitse laboratoria in Magdeburg en Leipzig werkt ons team van 30 IT specialisten met jarenlange deskundige ervaring op een praktische wijze aan het ontwikkelen van innovatieve analyses en de toepassing van kwalitatief hoogwaardige test procedures.

Met het oog op deze doelstellingen, biedt AV-Tets optimale arbeidsvoorwaarden en ontwikkelingsmogelijkheden. IT security is immers één van de belangrijkste factoren in de modern business en corporate wereld!

Homepage: http://www.av-test.org

virus bulleting virusscanner test en nieuws

Virus Bulletin richt zich op drie hoofdgebieden: een maandelijks magazine, een jaarlijkse conferentie en tweemaandelijks-productcertificering.

Het tijdschrift Virus Bulletin begon in 1989 gewijd aan het verstrekken van informatie over malware aan PC gebruikers. Met een regelmatige bron van intelligentie over computer malware, het voorkomen van een infectie, detectie en verwijdering en hoe u uw gegevens kunt herstellen naar een aanval.

Virus Bulletin werd snel het toonaangevende specialistische publicatie bron op het gebied van malware en spam. Vandaag de dag wordt gedaan in een online format.

Sinds de openingsconferentie in 1991 is het evenement uitgegroeid tot een groot hoogtepunt van de anti-malware kalender, veel van haar regelmatige genodigden citeren het als de anti-malware-gebeurtenis van het jaar.

Homepage: http://www.virusbtn.com

Welke virussen zijn er en wat doen ze met mijn Mac?

Een computervirus is een soort malware dat wanneer uitgevoerd, zich zelf repliceert door het invoegen van kopieën van zichzelf (mogelijk in aangepaste vorm) in andere computerprogramma’s, gegevensbestanden of de opstartsector van de vaste schijf; Zodra deze replicatie is voltooid, zijn de getroffen gebieden besmet. Virussen presteren vaak een soort van schadelijke activiteit op besmette hosts (uw mac), zoals het stelen van harde schijfruimte of CPU-tijd, toegang tot persoonlijke informatie, beschadigen van gegevens, politieke of humoristische berichten weergeven op het scherm van de gebruiker, spamming van hun contacten of hun toetsaanslagen registreren. Computer virussen doen de meeste schade aan Windows systemen installeer daarom de beste antivirus op jouw Windows machine.

Een computerworm is een standalone malware computerprogramma dat zichzelf dupliceert om zich te verspreid naar andere computers. Vaak maakt het gebruik van een computernetwerk om zichzelf te verspreiden, afhankelijk van de beveiliging op de doelcomputer kan de worm zich installeren. In tegenstelling tot een virus hoeft een worm zich niet te hechten aan een bestaand programma. Wormen veroorzaken bijna altijd enige schade aan het netwerk al is het maar door het consumeren van uw internetsnelheid.

Een Trojaans paard, of Trojan, is een niet-zelf-replicerend soort malware programma met schadelijke code dat, wanneer uitgevoerd, voert deze acties uit bepaald door de aard van de Trojan. Meestal veroorzaak een trojan verlies of diefstal van gegevens, en mogelijke systeem schade. De term is afgeleid van het verhaal van het houten paard gevuld met Grieken die Troy binnen vielen door het paard cadeau te doen aan de Trojanen.

Phishing is een poging om informatie zoals gebruikersnamen, wachtwoorden en creditcardgegevens te stelen door zich als een betrouwbare persoon of instantie voor te doen in een elektronische communicatie. Meestal worden de phishing’s uitgevoerd door zich voor te doen als iemand van uw bank, veilingsites, social media, of beheerder van een IT dienst. Phising emails bevatten vaak links naar website die malware bevatten.

Spyware is software die helpt bij het verzamelen van informatie over een persoon of organisatie zonder dat zij hier van op de hoogte zijn. De spyware verzend de versamelde informatie naar een kwaad willende gebruiker zonder instemming van de eind gebruiker.Spyware is ingedeeld in vier typen: systeem monitoren, Trojaanse paarden, adware en cookies. Spyware wordt meestal gebruikt voor de doeleinden zoals; bijhouden en opslaan van het internetgebruik, weergeven van popup en reclame.

Een Rootkit is een onopvallende software ontworpen om het bestaan van bepaalde processen of programma’s op uw mac te verbergen en onopgemerkt toegang te geven tot uw Apple computer volgens Wiki.

Tips om uw Mac veilig te houden

Uw systeem en software Up-to-date houden. Uw mac geeft duidelijk aan wanneer het tijd is voor een nieuwe update. Het is van groot belang dat u dit ook doet om zo de beveiliging van uw mac up-to-date te houden tegen de nieuwste online bedreigingen, aldus apple. U kunt het update menu vinden door in het apple menu op uw bureaublad te klikken en daarna klikt u op software updaten.

Download alleen van vertrouwde websites. Voor dat u begint met het downloaden van programma’s en entertainment vraag u zelf eerst af of de bestanden wel veilig zijn? Download u van af een vertrouwde bron? Is dit een malafide website? Er zijn vele vragen te bedenken of een website wel vertrouwd is of niet. Als het antwoord op één of meerdere van deze vragen nee is moet u u zelf af vragen of u er wel goed aan doet om content te downloaden van de betreffende website.

Gebruik een firewall. De firewall staat tussen uw mac en het internet. Een firewall registreert al het uitgaande en binnenkomende internetverkeer. Zo weet u zeker dat er niet stiekem iemand in uw bestanden zit te snuffelen zonder dat u hier zelf erg in hebt. De beste virusscanner mac heeft een firewall aan boord.

Beveilig uw Draadloze netwerk. Het grote bereik van de hedendaagse draadloze netwerken is prettig zo kunt u overal in en om het huis internetten maar wie kan er nog meer op inloggen? Verander het default wachtwoord wat u van uw internetprovider heeft gekregen. Zorg dat het nieuwe wachtwoord niet makkelijk is te raden. Gebruik hoofdletters, cijfers, kleine letters en speciale tekens
in uw wachtwoord.

Wilt u nog meer tips voor het beveiligen van uw Mac? Lees ook: Security tips voor de Mac

Het nut van virusscanners voor iPhone en iPad

In de afgelopen jaren zijn regelmatig antivirus-apps voor iOS op de markt gebracht. Geen enkele heeft het lang volgehouden. Daarnaast voegden ze vaak niet echt veel toe. Dat komt onder andere doordat er niet veel malware is voor iOS. Daarnaast richten hackers zich vaker op makkelijke doelwitten, zoals mensen met een jailbreak.