Antivirus voor de Mac. Test en Reviews

 • Home
 • /
 • Antivirus voor de Mac. Test en Reviews

1. Bullguard

BullGuard: AntiVirus-beveiliging

Vanaf:

€59,95

€29,95

Systemen:

 • 100% geld-terug garantie
 • Beste anti-malware
 • Gratis ondersteuning

2. Bitdefender

icoon bitdefender

Vanaf:

€39,99

€29,99

Systemen:

iOS
 • Beste uit de test
 • Veilig internetbankieren
 • Nu met 25% korting

3. Norton

icoon norton

Vanaf:

€39,99

€29,99

Systemen:

iOS
 • Met gratis Norton VPN
 • Editors' Choice-award
 • 100% Virus Vrij Belofte

4. Panda

Panda

Vanaf:

€49,99

€28,19

Systemen:

iOS
 • Gratis VPN
 • Parant Control
 • Inclusief Firewall

5. McAfee

icoon mcafee

Vanaf:


€59,95

Systemen:

iOS
 • Onbeperkte installaties
 • 100% virusdetectie
 • Diverse awards gewonnen

123456
1. Bitdefender.nl2. Norton.nl3. Mcafee.nl4. Panda.com5. Malwarebytes.com
bitdefender 2019Symantec norton security deluxeMcafee antivirus plus kleinPanda dome essential securityMalwarebytes
BitdefenderNortonMcafeePandaMalwarebytes
Vanaf per jaar€79,99 €34,99€34,99 €14,99€79,95 €19,95€46,99 €26,99€39,99
BesturingssystemenAndroid, iOS*, Windows, MacAndroid, iOS*, Windows, MacAndroid, iOS*, Windows, MacAndroid, iOS*, Windows, MacAndroid, iOS*, Windows, Mac
Aantal apparaten5+1+1+1+1+
Functies
Real-timeanalyse
Browser Bescherming
Password Beheer *×
Tune UP× * *×
Veilig Bankieren
Firewall * *
Backup××××
Ouderlijk Toezicht * * *×
Niet Storen Modus *×××
Auto Updates
Email Scan×××××
Webcambeveiliging *×××
Microfoon Beveiliging××××
Vpn * * * *
Bekijk AanbiedingBekijk AanbiedingBekijk AanbiedingBekijk AanbiedingBekijk Product

Inhoudsopgave

Virusscanner Mac??.... Heeft mijn Mac wel een Virusscanner nodig?

Als u nooit uw Mac verbindt met het Internet is het antwoord nee. Maar als u het Internet gebruikt is het antwoord ja. En aangezien iedereen tegenwoordig online is betekent dat de meerderheid van de Mac-gebruikers moet overwegen IOS compatibel antivirus software te installeren. De berichten die online staan waarin vermeld wordt dat een mac geen virusscanner nodig heeft zijn jaren oud.

Het is waar dat Macs niet zo gevoelig zijn voor malware als Windows en Android. De meest Mac infecties zijn te wijten aan de gebruikers van de Mac die bijvoorbeeld geïnfecteerde bestanden downloaden zo als programma’s en entertainment.

Een Windows-systeem is gevoelig voor een zogenoemde aandrijving door stille infecties die niet door de schuld van de gebruiker is gebeurd.

De grootste kwetsbaarheid voor Apple computers is het geloof onder de eindgebruikers dat het superieure besturingssysteem MacOS, vroeger Mac OS X en later OS X hun immuun maak tegen malware.

Kevin Haley, werkzaam bij Symatec (Norton) als directeur product management ‘’Mac users have let their guard down‘’

Het bekende Flashback trojan heeft op zijn beur 600.000 macs geïnfecteerd door zich voor te doen als een browers plug-in welke de persoonlijke gegevens van de eindgebruikers stal. Enkele jaren geleden kwam Apple naar buiten met het verhaal dat de mac’s van hun eigen personeel waren geïnfecteerd met Java gerelateerde malware.

Kortom de Mac is van zichzelf een goed afgesloten systeem maar door toedoen van randzaken wordt het besturingssysteem MacOs welke op de mac zit net zo goed besmet als het besturingssysteem Windows.Wat heb jij allemaal geïnstalleerd op jouw Mac?

Omdat er continue bestanden worden uitgewisseld over het internet is het belangrijk dat jij een goede antivirus software voor Macintosh installeert.

malware infectie op een mac

Virusscanner uitzoeken voor de Mac, Waar moet ik op letten?

De belangrijkste criteria voor het uitzoeken van een virusscanner voor uw Apple computer zijn samengevat in het antivirus vergelijking ’s overzicht bovenaan deze pagina. Gebruik dit overzicht om de beste antivirus mac te vinden. Dieper ingaand op deze verschillende punten heeft geleid tot de volgende uitleg

Prestatie: dit wordt samengevat door de drie belangrijkste factoren: beveiliging, gebruikersgemak en functies.

 1. Beveiliging:  Tegen welke malware biedt de betreffende beveiliging’s fabrikant bescherming? En wordt er ook bescherming geboden tegen phising en het scannen naar openstaande poorten?
 2. Gebruikersgemak: Hoe overzichtelijk is het bedieningspaneel?, is het programma te begrijpen voor een leek of moet er een Mac expert bij komen om de antivirus in te stellen? De beste virusscanners zijn makkelijk te begrijpen
 3. Reparatie: Het repareren, ook wel genoemd genezen van het geïnfecteerde bestand. Is genezen mogelijk? of moet het bestand verwijderd worden of in quarantaine worden geplaatst?

Functies: De mogelijkheden van de betreffende antivirus voor uw Mac. Een aantal functies die bij alle eindgebruikers welkom zijn

 • Beveiligde betaalpagina tijdens het internet bankieren.
 • Urls adviseur: Geeft aan of de betreffende websites in uw persoonlijke zoekresultaten vertrouwd zijn.
 • Usb scan: Scant alle apparatuur die wordt aangesloten op de usb poorten van uw Apple systeem om besmettingen te voorkomen.
 • Automatische updates: Door dat er elke dag nieuwe virussen bijkomen worden virusscanners dagelijks bijgewerkt met nieuwe data. Waarom zou jij hier tijd aan besteden als dit automatisch kan?

Functies die welkom zijn afhankelijk van het gebruik van uw Apple computer

 • Backup: Wilt u een antivirus software die een backup maakt van uw IOS systeem om deze te kunnen herstellen naar een crash of heet u al een backup?
 • Ouderlijk toezicht: Wordt uw mac gebruikt door jonge kinderen die u liever niet bloot aan alle verwerpelijke inhoud die te vinden is op het world wide web?
 • Laptopstand: Bent u veel onderweg met uw macbook? Dan is een laptopstand iets voor u. In de laptopstand zal de virusscanner minder stroom verbruiken.
 • Game Mode: Erg irritant om tijdens het gamen gestoord te worden door een melding van uw security software. Activeer de game mode!
 • Wifi Watcher: Zit de buurman te surfen op jouw draadloze internet verbinding?

Besturingssysteem: Door de jaren heen zijn er verschillende versies van MacOs uitgebracht. Het is belangrijk dat de virusscanner die u uitzoekt compatibel is met uw versie. Als uw systeem up to date is is dit vaak geen probleem omdat de software meestal compatibel is met de huidige versies. 

antivirus voor Mac

Onderzoek

Uit een vergelijkende test uitgevoerd in december met macOS Sierra door het Duitse testlab AV-Test, een specialist op het gebied van het vergelijkingen van antivirussoftware, blijkt dat gemiddeld 88 procent van malware gericht op de Mac, herkend werd. In deze test werden 12 virusscanners onderzocht, waarvan een aantal scanners een 100% detectie behaalden. Onderandere Bitdefender, Symantec, Mcafee en Sophos. De slecht scorende waren: F-Secure  met 64,5% detectie en Webroot  met maar 22,6% detectie.

Als Mac-gebruiker kun je veel doen om te voorkomen dat er virussen op je systeem terechtkomen. Bijvoorbeeld door alleen software te downloaden via de Mac App Store.  Want programma’s die mensen zelf downloaden vormen eigenlijk de grootste bedreiging  voor de Mac.  Want malware kan namelijk meeliften op software en kan schade aanrichten door bijvoorbeeld browsersinstellingen aan te passen.  De geteste virusscanners wisten gemiddeld 88,5 % van dit soort schadelijke software op te sporen.

De impact op de prestaties van de Mac bij de meeste van de onderzochte scanners  lag tussen de 3% tot 5%. Hierbij zijn de virusscanners Avast en Intego af te raden omdat ze juist het systeem vertragen. De invloed op de prestaties zie je in de onderstaande grafiek:

Extra bescherming door een virusscanner

Een positieve uitslag van het onderzoek is dat de verschillende geteste pakketten de standaard beveiligingsfuncties van macOS niet uitschakelen, maar juist aanvullen of versterken. Wanneer een virusdefinitie niet aanwezig is in de database van Apple, is het vaak zo dat deze wel staat in de database van een antivirusmaker. Dit zorgt ervoor dat je systeem dus dubbel beschermd is.

Wanneer je besluit een van de onderstaande antivirussoftware te installeren moet je er rekening mee houden dat deze vaak moeilijk te verwijderen zijn. Er is meestal wel een uninstaller beschikbaar, maar toch kan het zijn dat er resten van bestanden overblijven. In dat geval moet je met speciale tools deze resten proberen te achterhalen.

Leuke Macintosh antivirus vergelijking maar door wie zijn deze virusscanners getest?

De Mac antivirus vergelijking tabel bovenaan deze pagina is samengesteld door de data van verschillende ONAFHANKELIJKE en gerespecteerde security software testers. Deze test hebben wij zelf niet gedaan, enkel de data verwerkt voor uw gemak.

av comparatives antivirus test

AV-Comparatives is een onafhankelijke non-profit organisatie die systematische tests uitvoert van beveiligingssoftware, zoals PC/Mac-gebaseerde antivirus producten en mobiele beveiligingsoplossingen. Met een van de grootste monstercollecties wereldwijd, creëert het een real-world milieu voor het echte nauwkeurige testen.

AV-Comparatives biedt vrije toegang tot de test resultaten aan particulieren, nieuwsorganisaties en wetenschappelijke instellingen. Certificering door AV-Comparatives biedt een officieel zegel van goedkeuring voor de prestaties van de software die wereldwijd is erkend.

Momenteel, is AV-Comparatives' Real-World beschermings test: de meest uitgebreide en complexe test beschikbaar als het gaat om evaluatie van de mogelijkheden van de levensechte bescherming van antivirus software.

Simpel gezegd, repliceert het test kader het scenario van een dagelijkse gebruiker in een dagelijkse online omgeving. De typische situatie die de meesten van ons ervaren bij het gebruik van een computer met een internetverbinding.

Homepage: http://www.av-comparatives.org

av test malware scanners

AV-Test Instituut is een toonaangevende internationale en onafhankelijke dienstverlener op het gebied van IT-veiligheid en antivirus onderzoek.

Het doel van het onderzoek uitgevoerd door AV-TEST is om het direct detecteren van de meest recente malware, het analyseren met behulp van state-of-the-art methoden en om onze klanten te voorzien van de hoge kwaliteit testresultaten.

In onze Duitse laboratoria in Magdeburg en Leipzig werkt ons team van 30 IT specialisten met jarenlange deskundige ervaring op een praktische wijze aan het ontwikkelen van innovatieve analyses en de toepassing van kwalitatief hoogwaardige test procedures.

Met het oog op deze doelstellingen, biedt AV-Tets optimale arbeidsvoorwaarden en ontwikkelingsmogelijkheden. IT security is immers één van de belangrijkste factoren in de modern business en corporate wereld!

Homepage: http://www.av-test.org

virus bulleting virusscanner test en nieuws

Virus Bulletin richt zich op drie hoofdgebieden: een maandelijks magazine, een jaarlijkse conferentie en tweemaandelijks-productcertificering.

Het tijdschrift Virus Bulletin begon in 1989 gewijd aan het verstrekken van informatie over malware aan PC gebruikers. Met een regelmatige bron van intelligentie over computer malware, het voorkomen van een infectie, detectie en verwijdering en hoe u uw gegevens kunt herstellen naar een aanval.

Virus Bulletin werd snel het toonaangevende specialistische publicatie bron op het gebied van malware en spam. Vandaag de dag wordt gedaan in een online format.

Sinds de openingsconferentie in 1991 is het evenement uitgegroeid tot een groot hoogtepunt van de anti-malware kalender, veel van haar regelmatige genodigden citeren het als de anti-malware-gebeurtenis van het jaar.

Homepage: http://www.virusbtn.com

Testlaboratoria certificeren het beschermingsvermogen tegen malware

Wie een wasmachine wil kopen, een koelkast of een ander apparaat gaat vaak eerst op onderzoek uit. De beoordeling van gebruikers kan heel nuttig zijn, als je de beste en de slechtste reviews opzij laat. Betrouwbare informatie haal je vooral uit de testresultaten van onafhankelijke antivirus testlaboratoria. 

Twee grote testlaboratoria onderzoeken antivirusproducten voor Mac OS en bijna alle producten in dit artikel (op drie na) hebben minimaal van een van hen en certificering gekregen. Een van de drie niet geteste producten is Malwarebytes, die weigert te worden getest omdat zijn ongebruikelijke detectiemechanisme incompatibel zou zijn met de huidige testmethoden. En zowel ClamXav als ProtectWorks zijn door de laboratoria niet opgenomen in hun onderzoeken.

Voor een certificering worden bij het AV-Test Institute vier verschillende tests uitgevoerd. De eerste test gaat vanzelfsprekend over het detecteren en verwijderen van Mac-Os malware. De geteste producten hebben in deze test scores behaald tussen 99,4 en 100 procent. Een tweede test zou de antivirus tools uitdagen met PUA’s (potentially unwanted applications – potentieel ongewenste applicaties). De meeste producten haalden meer dan 99 procent, de topscore, hoewel een aantal van hen in vorige tests iets lager waren beëindigd. Verschillende producten scoorden ook hoog in een test met Windows malware. Intego heeft geluk gehad dat zijn lage detectiescore, slechts 5 procent, geen invloed had op de certificering.

In de Mac OS malware test van AV-Comparatives scoorden bijna alle onderzochte producten tenminste 99 procent, een paar producten zelfs een perfecte 100 procent. Webroot presteerde iets minder, met een bescherming van 96,9 procent. Ook deze laboratorium bevatte een test met malware die op Windows is gericht. In deze test varieerden de resultaten tussen 35 tot 100 procent, een breed verschil dus.

Malwarebytes verdiende drie van de vijf sterren, een goed resultaat. Maar vanwege zijn ongebruikelijke detectie en herstelmechanismes die ongeschikt zijn voor de huidige laboratoriumtests, heeft Malwarebytes helaas geen laboratoriumcertificering.

De beste virusscanners voor MacOS 2024

 1. Bitdefender total security multi device
 2. Intego Mac Internet Security
 3. Symantec Norton Security Deluxe
 4. Sophos Home
 5. Trend Micro Antivirus voor Mac
 6. Kaspersky Internet Security voor Mac
 7. ESET Cyber Security
 8. Avira Antivirus Pro

Bitdefender Total Security Multi Device

Bitdefender multi device 2019 mac

Naast de gebruikelijke antivirusfuncties beschermt Bitdefender Total Security Multi Device je Apple computer met ransomware beveiliging, een VPN een een browserextensie voor Safari.

Installatie is zeer simpel en een volledige scan ongelooflijk snel. Ook beschikbaar een Autopilot modus waarbij de scanner altijd aan staat.

Bitdefender heeft zo als altijd weer een uitmuntende score in de onafhankelijken tests. De scanner rapporteerde bijna alle malware samples gebruikt in de tests. 

We zijn dol op zeer eenvoudige werking van Bitdefender en van zijn supersnelle scans. De online interface waar je de installaties kunt managen van jouw Denices is zeer gemakkelijk te gebruiken.

 • Systeemvereisten
 • bedrijfs info

MINIMALE SYSTEEMVEREISTEN:

 • Macintosh-apparaten met een van de volgende besturingssystemen:
  • macOS X Yosemite (10.10)
  • macOS X El Capitan (10.11)
  • macOS Sierra (10.12)
  • macOS High Sierra (10.13)
  • macOS Mojave (10.14 of hoger)
 • MINIMALE SYSTEEMVEREISTEN VOOR IOS:
  • iOS 10 of nieuwer
  • Een werkende internetverbinding

Pluspunten

Bescherming van bestanden en back-up tegen ransomware. Topscores in de onafhankelijke testlaboratoria. Uitstekend resultaat in de praktische antiphishing test. Perfect werkende autopilot modus. Browserextensie TrafficLight markeert gevaarlijke links in zoekresultaten.

Minpunten

TrafficLight werkt momenteel niet in de combinatie met Safari

Conclusie

Bitdefender Antivirus voor Mac heeft de beste scores behaald bij de onafhankelijke testlaboratoria. De handige Autopilot modus kan je aanzetten en vergeten met het volste vertrouwen dat je Apple computer wordt beschermd tegen malware.


Intego Mac Internet Security

Intego X9 internet beveiliging

Intego Internet Security X9 behoort tot de beste virusscanners voor Mac.

Hoewel de installatie soepel verloopt, vinden we het een beetje jammer dat er geen instructies worden gegeven, tijdens het installatieproces, over de autorisatie van de vereiste kernel module. Een scan heeft 30 minuten nodig, iets minder dan een aantal andere programma’s die hieronder worden beoordeeld.

We hebben gezien dat Intego zijn belangrijkste taak beter deed dan de meeste antivirus applicaties die we hier bespreken. Hij heeft bijna alle Mac malware gevonden uit de tests. Wat we ook zagen is dat zowel de geplande als de realtime bescherming standaard actief zijn en je kan de identificatie van niet Mac malware uitzetten om loze alarmen te voorkomen.

 • Systeemvereisten
 • Bedrijfs info

MINIMALE SYSTEEMVEREISTEN:

Compatibel met Mac OS X 10.8 - macOS 10.14

MINIMALE HARDWAREVEREISTEN:

 • Een officiele ondersteunnde Mac OS X of macOS compatibel computer
 • 1.5 GB beschikbare opslag
 • Internet verbinding noodzakelijk voor NetUpdate security updates

Pluspunten

Mac malware bescherming is door twee testlaboratoria gecertificeerd. Heeft een complete firewall. Kan Mac-, Windows- en Linux-malware detecteren.

Minpunten

Detectie van Windows malware is slecht. Biedt geen bescherming tegen kwaadaardige of frauduleuze websites.

Conclusie

Intego Mac Internet Security X9 haalt goede resultaten in laboratoriumtests met Mac malware en biedt ook een beschermende firewall. De detectie van Windows malware valt iets tegen en geeft geen bescherming tegen gevaarlijke URL’s. Vind je dit niet erg dan is dit pakket een uitstekende keus.


Symantec Norton Security Deluxe

Norton Security Deluxe 5 apparaten

De naam Norton is een van de oudste op gebied van antivirus. Dit merk draait al meer dan 30 jaar mee in de security scene. 

De installatie van Norton Security Deluxe is betrekkelijk snel, maar het programma geeft jammer genoeg geen waarschuwing over de noodzakelijke kermel extensie, van een derde partij, die vereist is voor de meeste viruspakketten. Dit zou enige zorg kunnen veroorzaken bij nieuwe gebruikers.

Als de installatie uitgevoerd is, worden twee plug-ins aanbevolen voor Safari, Safe Web (veilig internet) die zorgt dat je geen gevaarlijke websites bezoekt en Identity Safe (veilige identiteit) die je wachtwoorden beheert.

Het programma is onopvallend en het scant je systeem automatische,  (als je dat liever niet hebt, kan je in plaats daarvan, kiezen voor geplande scans). De scan was snel en miste in eerste instantie een klein aantal malware monsters, die later, in een afzonderlijke scan, toch herkend werden.

Norton Security Deluxe komt met een licentie die kan worden geïnstalleerd op 5 apparaten. Naast de Mac wordt ook Windows, Android en iOS ondersteund.

 • Systeemvereisten
 • bedrijfs info

MINIMALE SYSTEEMVEREISTEN:

 • Huidige en vorige twee versies van Mac OS.
 • Functies van Norton Family en Norton Family Premier worden niet ondersteund.

iOS- BESTURINGSSYSTEMEN

 • iOS 8 of hoger.
 • iOS omvat alleen de functies Back-up van contactpersonen en Op afstand vinden.
 • Voor de app voor ouderlijk toezicht van Norton Family Premier is iOS 9 of hoger vereist.

Pluspunten

Certificering door verschillende onafhankelijke testlaboratoriums. Snelle scan, goede firewall blokkeert aanvallen van buiten.

Minpunten

Matige scores voor wat betreft de detectie van phishing websites. De firewall genereert vrij veel pop-ups.

Conclusie

De Mac-antivirusbescherming van Norton Security Deluxe van Symantec is uitstekend. Het programma biedt bovendien een goede firewall en je kan je licenties gebruiken om ook Android-, iOS- en Windows apparaten te beveiligen.


Sophos Home

Sophos Home Premium

Sophos Home is zeer aantrekkelijk voor thuisgebruikers gezien de lage prijs en het feit dat de licentie geldig is voor maar liefst 10 apparaten!

Dit beveiliging pakket bevat onderandere realtime malware bescherming, geavanceerde ransomware bescherming, privacybescherming, live ondersteuning via e-mail en chat, ouderlijktoezicht, veiEngelandling internetbankieren en meer. Er is ook een uitgeklede gratis versie beschikbaar. 

Sophos Home is gelukkig minimalistisch en heeft absoluut geen toepassingsvenster. Het gebruikt meldingen vanaf de icoon in de menubalk om je een virusscan te laten starten of de voortgang van dezelfde scan te laten volgen. Scanresultaten kan je bekijken op een webpagina die zich in de Cloud bevindt.

Sophos Home herkende het grootst deel van de malware monsters in de onafhankelijke antivirus test labs.

 • Systeemvereisten
 • Bedrijfs info

MINIMALE SYSTEEMVEREISTEN:

 • Mac OS X 10.11, 10.12, 10.13, or 10.14; Minimaal 4 GB opslag beschikbaar en een minimum van 4 GB RAM

Pluspunten

Gecertificeerd door een onafhankelijk antivirus testlaboratorium. Webcambescherming. Antiphishing beveiliging is zeer goed. Ransomware beveiliging. Afstandsbeheer. Simpele ouderlijk toezicht. Niet duur.

Minpunten

Inhoudsfiltering van ouderlijk toezicht kan verijdeld worden door gebruik van beveiligde anonimiserende proxy. Mist bescherming tegen exploits, grondig malware schoonmaak, reputatiecontrole van downloads, beveiliging tegen keyloggers en andere geavanceerde functies die de Windows versie wel biedt.

Conclusie

Sophos Home Premium voor Mac is een uitstekende keus voor wie veel beveiliging zoekt voor een lage prijs.


Trend Micro Antivirus voor Mac

Trend Micro virusscanner voor Mac

Antivirus voor Mac van Trend Micro, ook een bekende naam in computerbeveiliging, installeert snel, biedt bescherming tegen ransomware en zijn volledige scan is razendsnel.

Trend Micro Antivirus voor Mac doet het bovengemiddeld in de antivirus tests. Toch, vreemd genoeg, koos hij om vier van de sample virussen te negeren. Verdere nieuwe scans verliepen prima.

Wij houden van de simpele eenvoud van zijn interface van waaruit alle noodzakelijke functies en tools beschikbaar zijn zo als: Veilig internetbankieren, virus scanner, ouderlijktoezicht, privacy protectie en meer.

De licentie is te gebruiken voor 1 installatie. Tegen een meer prijs meerdere installaties beschikbaar. Ook zou je kunnen kiezen voor Trend Micro Maximum Security die beschikbaar is van af 3 installaties en ook compatibel is met Windows, iOS en Android. 

 • Systeemvereisten
 • BEDRIJFS INFO

MINIMALE SYSTEEMVEREISTEN:

 • Mac OS X® Mojave versie 10.14 (of hoger)

Pluspunten

Certificeringen van onafhankelijke antivirus testlaboratorium. Beschermt nu ook tegen ransomware. Volledige systeemscan is snel. Netwerk privacy scanner voor social websites. Eenvoudig ouderlijk toezicht.

Minputen

Licentiemodel is niet praktisch voor huishouden die Naast Mac computers ook nog andere systemen gebruiken

Conclusie

Malware bestrijdingsvermogen van Trend Micro wordt gecertificeerd door AV-Test. Daarnaast bevat dit programma alle noodzakelijke tools. 


Kaspersky Internet Security voor Mac

Kaspersky beveiliging programma MacOs

Dat je de juiste versie voor je besturingssysteem moet kiezen maakt de installatie van Kaspersky Internet Security een beetje lastig, tenminste in het begin. Zodra je erachter gekomen bent welke versie je nodig hebt, zal de installatie vlot en gemakkelijk verlopen.

De scantijd is een van de langzaamste die we hebben gevonden. Het lukte wel om de meeste infecties in quarantaine te plaatsen. De resterende malware werden pas in een latere scan gevonden en verwijderd.

De gemiste virussen en de lange scantijd zijn ons niet bevallen, maar functies zoals Safe Money (veilig geld) om je online transacties te beschermen maken dat weer goed.

Kaspersky Internet Security biedt extra functies zoals bescherming voor privacy en voor online transacties. 

Kaspersky ligt momenteel onder zwaar vuur van de Amerikaanse overheid die beweerd dat Kaspersky spioneert voor de Russische overheid en wordt daarom door veel instellingen genegeerd. Zij beweren zelf dat dit niet waar is.

 • Systeemvereisten
 • Bedrijfs info

Mac-desktops en -laptops

 • Internetverbinding vereist voor productactivatie, updates en toegang tot bepaalde functies
 • De functie Webcambescherming is beschikbaar voor diverse compatibele webcamera's. Ga voor de volledige lijst van ondersteunde apparaten naar https://support.kaspersky.com/14248#block1
 • 1220 MB vrije ruimte op de harde schijf
 • Geheugen (RAM): 2 GB
 • macOS 10.12 - 10.14

Pluspunten

Scoort uitstekend in de onafhankelijke testlaboratoria. Geweldig resultaat in de praktische antiphishing test. Volledige ouderlijk toezicht component. Netwerkbescherming. Privacybescherming. Handige extra functies.

Minpunten

Matig resultaat in de detectietest van Windows malware. Filtering van ouderlijk toezicht kan worden verijdeld door beveiligde anonimiserende proxy te gebruiken.

Conclusie

Kaspersky Internet Security voor Mac is een topper in onafhankelijke laboratoriumtests en biedt, naast zijn werk als antivirus, bescherming tegen aanvallen via het netwerk, ouderlijk toezicht, privacybescherming en nog veel andere nuttige functies.


ESET Cyber Security

Eset MacOX cyber security

Dit is een van de oudste namen op de antivirus markt. ESET Cyber Security levert zeer snelle scans, lang niet alle gevonden malware kon automaich worden verwijderd. Om het probleem op te lossen, krijg je wel de optie om de gemiste virussen eenvoudig handmatig te verwijderen.

ESET heeft uiteindelijk bijna alle virussen gevangen en verwijderd die gebruikt worden in de tests.

ESET vroeg ons om onze Mac OS bij te werken (er was een update beschikbaar) en dat heeft indruk op ons gemaakt. En we vonden het concept achter de scanfunctionaliteit voor de e-mail aardig (hoewel we niet 100 procent zeker zijn dat het net zo goed werkt als ESET beweert) en de functie om scans te plannen is ook handig.

ESET biedt, over het algemeen, veel dat we leuk vinden. Ondanks een beetje verwarring in de rapporteren bevat deze beveiligingssoftware alles wat je je maar kunt wensen

 • Systeemvereisten
 • Bedrijfs info

MINIMALE SYSTEEMVEREISTEN:

Processor Architectuur
64bit x64, Intel®.

Besturingssysteem
macOS 10.14 (Mojave), macOS 10.13 (High Sierra), macOS 10.12 (Sierra), 10.11 (El Capitan), 10.10 (Yosemite) 10.9.x (Mavericks).

Geheugen verbruik
300 MB.

Beschikbare schijfruimte (installatie)
150 MB.

Pluspunten

Certificering van twee onafhankelijke testlaboratoria. Veel opties voor de scannerplanning. Eenvoudig apparaatbeheer. Inclusief onlinetraining voor cyberbeveiliging.

Minpunten

Presteerde slecht in de antiphishing test. Tijdens het testen een aantal trage scans.

Conclusie

De certificering door twee testlaboratoria bevestigt het beschermingsvermogen van ESET Cyber Security. Bovendien biedt het product meer help en trainingsopties dan de meeste andere beveiligingsproducten voor de Mac.


Avira Antivirus Pro

Antivirus pro van Avira

Avira Antivirus voor Mac is makkelijk te installeren, maar een volledige scan duurt meer dan 30 minuten, iets langer dan sommige andere producten hier beoordeeld.

Na een voltooide scan, werden er een aantal infecties vermeld in een dialoogvenster, zonder te vertellen waar de infecites zaten. Toch, werd de overgrote meerderheid van de test samples gevonden.

Leuk dat je ook kan scannen naar games en naar grappige applicaties. Hierdoor kunnen ouders beter op de hoogte blijven van wat er op de computers van hun kinderen gebeurt. Een scanner voor USB-opslagapparaten is ook aanwezig.

Je kan verder scans plannen en de gebruikersinterface is lekker compact en overzichtelijk.

Deze pro versie is ook geschikt voor Windows en Avira heeft zelfs een uitgeklede gratis versie beschikbaar voor de Mac.

 • Systeemvereisten
 • Bedrijfs info

MINIMALE SYSTEEMVEREISTEN:

Mac met OSX 10.11 (El Capitan) of hoger.

RAM:

2 GB of RAM of meer

Beschikbare opslagruimte

Minimaal 2 GB beschikbare opslag (extra ruimte voor tijdleijke en quarantine bestanden is noodzakelijk)

Processor

Intel Pentium 4 / AMD Athlon 64 Processor of sneller

Pluspunten

Gecertificeerd door AV-Comparatives, met hoge scores. Volledige scan zijn zeer snel. De meeste malware werd verwijderd in de praktische tests. 

Minputen

Afzonderlijk download vereist voor de bescherming tegen kwaadaardige URL’s. Scoort slecht in antiphishing.

Conclusie

Avira Antivirus Pro is gecertificeerd door de test laboratoriums om zijn beschermingsvermogen op de Mac . Desondanks zijn er betere tools beschikbaar.


Welke virussen zijn er en wat doen ze met mijn Mac?

Een computervirus is een soort malware dat wanneer uitgevoerd, zich zelf repliceert door het invoegen van kopieën van zichzelf (mogelijk in aangepaste vorm) in andere computerprogramma’s, gegevensbestanden of de opstartsector van de vaste schijf; Zodra deze replicatie is voltooid, zijn de getroffen gebieden besmet. Virussen presteren vaak een soort van schadelijke activiteit op besmette hosts (uw mac), zoals het stelen van harde schijfruimte of CPU-tijd, toegang tot persoonlijke informatie, beschadigen van gegevens, politieke of humoristische berichten weergeven op het scherm van de gebruiker, spamming van hun contacten of hun toetsaanslagen registreren. Computer virussen doen de meeste schade aan Windows systemen installeer daarom de beste antivirus op jouw Windows machine.

Een computerworm is een standalone malware computerprogramma dat zichzelf dupliceert om zich te verspreid naar andere computers. Vaak maakt het gebruik van een computernetwerk om zichzelf te verspreiden, afhankelijk van de beveiliging op de doelcomputer kan de worm zich installeren. In tegenstelling tot een virus hoeft een worm zich niet te hechten aan een bestaand programma. Wormen veroorzaken bijna altijd enige schade aan het netwerk al is het maar door het consumeren van uw internetsnelheid.

Een Trojaans paard, of Trojan, is een niet-zelf-replicerend soort malware programma met schadelijke code dat, wanneer uitgevoerd, voert deze acties uit bepaald door de aard van de Trojan. Meestal veroorzaak een trojan verlies of diefstal van gegevens, en mogelijke systeem schade. De term is afgeleid van het verhaal van het houten paard gevuld met Grieken die Troy binnen vielen door het paard cadeau te doen aan de Trojanen.

Phishing is een poging om informatie zoals gebruikersnamen, wachtwoorden en creditcardgegevens te stelen door zich als een betrouwbare persoon of instantie voor te doen in een elektronische communicatie. Meestal worden de phishing’s uitgevoerd door zich voor te doen als iemand van uw bank, veilingsites, social media, of beheerder van een IT dienst. Phising emails bevatten vaak links naar website die malware bevatten.

Spyware is software die helpt bij het verzamelen van informatie over een persoon of organisatie zonder dat zij hier van op de hoogte zijn. De spyware verzend de versamelde informatie naar een kwaad willende gebruiker zonder instemming van de eind gebruiker.Spyware is ingedeeld in vier typen: systeem monitoren, Trojaanse paarden, adware en cookies. Spyware wordt meestal gebruikt voor de doeleinden zoals; bijhouden en opslaan van het internetgebruik, weergeven van popup en reclame.

Een Rootkit is een onopvallende software ontworpen om het bestaan van bepaalde processen of programma’s op uw mac te verbergen en onopgemerkt toegang te geven tot uw Apple computer volgens Wiki.

Apple apparaten

Tips om uw Mac veilig te houden

Uw systeem en software Up-to-date houden. Uw mac geeft duidelijk aan wanneer het tijd is voor een nieuwe update. Het is van groot belang dat u dit ook doet om zo de beveiliging van uw mac up-to-date te houden tegen de nieuwste online bedreigingen, aldus apple. U kunt het update menu vinden door in het apple menu op uw bureaublad te klikken en daarna klikt u op software updaten.

Download alleen van vertrouwde websites. Voor dat u begint met het downloaden van programma’s en entertainment vraag u zelf eerst af of de bestanden wel veilig zijn? Download u van af een vertrouwde bron? Is dit een malafide website? Er zijn vele vragen te bedenken of een website wel vertrouwd is of niet. Als het antwoord op één of meerdere van deze vragen nee is moet u u zelf af vragen of u er wel goed aan doet om content te downloaden van de betreffende website.

Gebruik een firewall. De firewall staat tussen uw mac en het internet. Een firewall registreert al het uitgaande en binnenkomende internetverkeer. Zo weet u zeker dat er niet stiekem iemand in uw bestanden zit te snuffelen zonder dat u hier zelf erg in hebt. De beste virusscanner mac heeft een firewall aan boord.

Beveilig uw Draadloze netwerk. Het grote bereik van de hedendaagse draadloze netwerken is prettig zo kunt u overal in en om het huis internetten maar wie kan er nog meer op inloggen? Verander het default wachtwoord wat u van uw internetprovider heeft gekregen. Zorg dat het nieuwe wachtwoord niet makkelijk is te raden. Gebruik hoofdletters, cijfers, kleine letters en speciale tekens
in uw wachtwoord.

Wilt u nog meer tips voor het beveiligen van uw Mac? Lees ook: Security tips voor de Mac

Het nut van virusscanners voor iPhone en iPad

In de afgelopen jaren zijn regelmatig antivirus-apps voor iOS op de markt gebracht. Geen enkele heeft het lang volgehouden. Daarnaast voegden ze vaak niet echt veel toe. Dat komt onder andere doordat er niet veel malware is voor iOS. Daarnaast richten hackers zich vaker op makkelijke doelwitten, zoals mensen met een jailbreak.

Bullguard internet security 2016
norton antivirus
Panda Dome Complete Beveiliging
live save 2018

BullGuard

Bitdefender

Norton

Panda

McAfee

€ 59,99 €29,99

€ 49,99

€ 49,99

€ 59,99

€ 59,99

Aantal Installs

3+

5+

5+

1+

10+

.

Functies

95

100

100

100

83

Bescherming

100

95

95

93

50

Gebruikersgemak

100

95

90

90

100

Protectie Tegen

Virussen

Spyware

Trojans

Phising

Rootkits

Wormen

Functies

Real-timeanalyse

Browser Protectie

Password Beheer

PC Tune UP

Cloud Technologie

Veilig Bankieren

Firewall

Backup

Ouderlijk Toezicht

Niet Storen Modus

Url Adviseur

Download Advies

Auto Updates

Email Scan

Ondersteuning

Telefoon

Email

Chat

Forum

Besturingssystemen

Windows

Mac

Android