AVG AntiVirus Free

0 Comments


Er zijn 2 licenties beschikbaar 1 voor 5 apparaten en 1 voor 10 apparaten.

Bescherming

Functies

Gebruikersgemak

Compatibel met:

 • Windows
 • Mac
 • Android

AVG Antivirus Free Functies

Inhoudsopgave


LET OP! De Beschikbare Mogelijkheden Verschillen Per Besturingssysteem 

Windows Functies

 • Blokkeer virussen
 • Blokkeer spyware
 • Blokkeer malware
 • Stops onveilige downloads
 • PC-prestatieproblemen
 • Beveiligingsupdates

Mac Functies

 • Virusscanner
 • Veilig Browsen
 • Automatische updates

Android Functies

 • Virusscanner
 • App vergrendeling
 • Cameraval
 • Anti-Theft
 • Google Play: 4,5/5


AVG Antivirus Free

Wanneer honderden miljoenen mensen over de hele wereld je gratis antivirus programma gebruiken, kan het alleen betekenen dat je goed bezig bent. De allerlaatste versie van AVG AntiVirus Free heeft goed gescoord bij de onafhankelijke testlaboratoria. Maar hoe zit het met de geruchten dat AVG je persoonlijke data zou verkopen? Uiteindelijk bleken deze geruchten ongegrond te zijn.

In de donker getinte hoofdvenster van het programma, vind je vijf grote panelen die vijf veiligheidsgebieden aangeven: computer, web, identiteit, email en firewall. Elk paneel bevat een cirkel die proportioneel is gekleurd om de veiligheidsstatus aan te geven en, als er problemen zijn, verandert de kleur van elke cirkel van groen naar rood. Als je alleen groene, hele cirkels wilt zien, hetgeen betekent dat je bescherming 100 procent is, dan moet je upgraden naar de betaalde versie van AVG Antivirus.

Bij AVG willen ze echt graag dat je de pro versie probeert. Tijdens de installatie, kun je dan kiezen tussen de gratis AVG versie of 30 dagen de pro versie uitproberen. Het is een beetje tricky, want de enige manier om verder te gaan is een stap terug te gaan en alsnog de gewenste installatie kiezen. Het advertentiepaneel onderaan het venster nodigt je natuurlijk uit tot upgraden.

Goede resultaten in laboratoriumtests

AVG doet mee in de tests van alle meest innovatieve laboratoria die wij volgen en doet het met succes. AVG was ook aanwezig bij de laatste 12 tests van Virus Bulletin en ontving in 11 daarvan de VB100 certificering.

Bescherming tegen malware is het belangrijkste van de drie test criteria van de AV-Test Institute. AVG vernietigde 100 procent van de malware monsters gebruikt voor deze test en verdiende 6 van de 6 mogelijke punten. Hij kreeg ook een 6 voor gebruiksgemak omdat het praktisch geen fout-positieven vertoonde. Helaas een zwakke resultaat in de prestatie test weerhield AVG van een perfecte totaal van 18 punten, dat wel werd wel behaald door Bitdefender Antivirus Plus.

In een andere prestatietest van AV-Comparatives, kreeg AVG een Advanced+, de hoogste waardering. Weer een Advanced+ in de dynamische real world bescherming test en in een test die specifiek meet hoe grondig de producten de malware verwijderen die ze detecteren. Het had ook Advanced kunnen worden bij de statische opsporingstests, maar werd Standaard door de aanwezigheid van fout-positieven.

De maandenlang durende real world test die Dennis Technology uitvoert is zo arbeidsintensief dat dit laboratorium slechts 10 producten onderzoekt. AVG kreeg, evenals Kaspersky Anti-Virus en Trend Micro Antivirus+ Security de AAA certificering, de hoogste waardering.

Over de hele linie, behaalt AVG niet de scores van Bitdefender en Norton, maar is beslist een topper bij de beste gratis producten. Wil je toch wat beters dan kun je AVG Internet Security (€ 54,99) nemen of als je het ultieme pakket wilt AVG Ultimate (€ 75,99).

AVG Free

AVG Internet Security

AVG Ultimate

Gratis

€ 54,99

€ 74,99

Antivirus

Antivirus

Antivirus

Antispyware

Antispyware

Antispyware

Antimalware

Antimalware

Antimalware

Browser bescherming

Browser bescherming

Browserbescherming

Realtime updates

Realtime updates

Realtime updates

Real-timeanalyse

Real-timeanalyse

Cloud technologie

Cloud technologie

Verbeterde Firewall

Verbeterde Firewall

Codeer en verberg privé gegevens

Codeer en verberg privé gegevens

Veilig internetbankieren

Veilig internetbankieren

Inclusief Mac- en Android-apps

Voor alle apparaten

Identiteitsbescherming

Je zou het niet denken, maar het onderdeel identiteitsbescherming heeft niets te maken met identiteitsdiefstal, het monitoren van creditcardfraude en soortgelijke zaken. Het is eerder een op gedrag gebaseerde detectie systeem ontworpen om kwaadaardig gedrag te herkennen. Maar we hebben het, tijdens het testen, niet in actie gezien.

Op gedrag gebaseerde detectie kan doeltreffend zijn als het gedragspatronen kan evalueren, zoals Webroot doet. Maar producten die een waarschuwende popup tonen voor elke mogelijke verdachte activiteit, ook acties van volkomen legitieme programma’s, zijn niet zo nuttig.

Redelijke antiphishing bescherming

Phishing websites zijn fraudegevallen die zich voordoen als allerlei beveiligde websites om je login gegevens te kunnen stelen. De meeste antivirus producten bevatten een module die expres is ontworpen om je uit de buurt van soortgelijke websites te houden. Veel producten vervangen de overtredende site met een waarschuwingspagina. AVG gebruikt dezelfde popup display als wanneer hij een malware hostende URL blokkeert of een kwaadaardig download.

Het resultaat zijn een aantal vreemd uitziende pagina’s in je browser, omdat AVG het nodige doet om de pagina componenten te verwijderen die de phishing aanval vertegenwoordigen. We zijn vaak pagina’s tegengekomen die gedeeltelijk op Facebook leken, of op Well Fargo en andere soortgelijke websites, maar met veel ontbrekende inhoud.

De detectie factor van elk product wordt  vergeleken met de anti phishing bescherming die ingebouwd is in Chrome, Firefox en Internet Explorer. Er zijn  oplossingen die niet eens winnen van de ingebouwde plugins. AVG was, bijvoorbeeld, 13 procent punten lager dan Internet Explorer, maar beter dan Chrome en aanzienlijk beter dan Firefox.

Snelle scanner

Als je op Scan now (scan nu) klikt in de hoofdvenster, heb je verschillende opties. Je kan je geplande scans beheren, een scan van de hele computer starten, een specifieke map scannen of een rootkit scan uitvoeren (een rootkit kan een besturingssysteem instabiel maken). De eerste keer dat we dat zagen, werden we een beetje ongerust. Zouden gebruikers beide, een rootkit scan en een volledige scan moeten uitvoeren? Geen probleem, de volledige scan kijkt ook naar rootkits.

Een volledige scan van onze standaard schone testsysteem duurde 27 minuten. Gezien dat de gemiddelde tijd 34 minuten is, is dat vrij goed. Tijdens de eerste scan neemt AVG bestanden waar die als veilige bekend staan en hoeft hierdoor ze niet meer te controleren bij een volgende scan. Dit verlaagt de tijd van een herhaal scan die inderdaad werd voltooid in amper een minuut.

begin scherm avg

Extra functies

Na de installatie van AVG, zul je een nieuw item treffen in het snelmenu (rechtsklikken) dat Permanent versnipperen met AVG heet. Als je deze item selecteert en je keuze bevestigt, zal AVG het bestand overschrijven voordat hij het vernietigd en zo het onmogelijk maken om zo’n bestand te herstellen. Dat is handig om gevoelige bestanden te vernietigen zonder enige kans op forensisch herstel.

In het midden van de hoofdvenster vind je de knop Fix de prestaties. Als je hierop klikt, krijg je het venster van de Pc analysator die controleert op fouten in het register, op ongewenste bestanden, op schijf fragmentatie en gebroken snelkoppelingen. Als ie klaar is, toont ie de resultaten samen met de knop Fix Now.

Klikken op Fix Now fixt eigenlijk niets. Het downloadt eerder een gratis proefversie van AVG PC Tuneup.  Het tuneup tool voert zijn eigen uitgebreidere scan en repareert eventuele problemen die hij vindt. Kijk en gebruik onmiddellijk alle functies van dit programma, want de gratis proefperiode duurt maar een dag.

De tuneup hulpprogramma installeert ook twee bijbehorende tools. Tuneup herstellen scant je systeem en identificeert alle verwijderde bestanden waarvan sporen nog aanwezig zijn op de harde schijf en beoordeelt de mogelijkheid om deze verwijderde bestanden te herstellen. AVG Disk Space Explorer analyseert je schijfgebruik en geeft een visuele presentatie van de grootste bestanden, de bestandstypen die de meeste ruimte innemen en nog veel meer. Deze tools stoppen beide na de eendaagse proefperiode.

De AVG Web tuneup is een browser add-on met drie belangrijke functies. Het beoordeelt de veiligheid van de website die je bezoekt met de optie om bijzonderheden te weten over de server locatie en of SSL (secure sockets layer, een encryptie-protocol) beveiliging wordt toegepast. Je kan ook klikken om een volledige website rapport te bekijken.

De Do Not Track (niet volgen) functie, standaard uitgeschakeld, voorkomt, op actieve manier, dat advertentie netwerken, social media knopen en web analyse tools je surf gedrag bijhouden. Anders dan de soortegwlijke functie producten, pronkt AVG niet met zijn activiteiten door je te vertellen hoeveel trackers hij heeft geblokkeerd per website. Hij doet het gewoon en basta. Let op dat niet alle trackers standaard worden geblokkeerd. Je kan deze instellingen aanpassen.

De derde component van Web Tuneup is de Browser Cleaner. Het rapporteert over sporen die je achter hebt gelaten tijdens het browsen, zoals cookies en cache bestanden en laat je ze uitwissen met een klik. Misschien weet je dat de toetsencombinatie Shift+Control+Del de ingebouwde browser dialoogvenster doet verschijnen voor Chrome, Firefox en Internet Explorer. Deze dialoogvenster biedt wel uitgebreidere controlemogelijkheden.

rootkist scan via AVG

Veel commotie om de privacy

AVG haalde een tijd geleden het nieuws met berichten dat ze, met het nieuw privacybeleid van het bedrijf, je browse- en zoekgeschiedenis kon verkopen. Er verschenen sterke uitspraken en sommigen bestempelden AVG, door zijn beleid, een leverancier te zijn van spyware.

We gingen door de hele huidige privacybeleid van AVG, vergeleken het met het privacybeleid van een aantal andere websites en kwamen tot de conclusie dat het beleid van AVG volkomen normaal is voor de industrie. Uitgevers van gratis antivirus software zullen ongetwijfeld zoeken naar een manier om geld ermee te verdienen, maar er kan absoluut geen sprake zijn van een mogelijke verkoop van persoonsgegevens. Het zou collectieve zelfmoord betekenen. Trouwens het engste privacybeleid die we tegenkwamen was het beleid van Wired zelf, die de geruchten publiceerde.

Conclusie

AVG antivirus Free heeft zeer goede scores gehaald in de tests van onafhankelijke testlaboratoria. Op een paar punten iets minder dan de beste commerciële antivirus producten, maar zeker op gelijke voet met Panda Free Antivirus. AVG Antivirus Free is een prima gratis antivirus. Voor wie meer zekerheidt wil dat zijn of haar persoonlijke gegevens en de gegevens van je familie niet verloren gaan heeft AVG 2 betaalde varianten beschikbaar.


About the author 

administrator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}