Avira free antivirus scanner

0 Comments

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Avira free antivirus scanner


Er zijn licenties beschikbaar voor 5 apparaten

Bescherming

Functies

Gebruikersgemak

Compatibel met:

 • Windows
 • Mac
 • iOS
 • Android

Avira Antivirus Gratis Functies

Inhoudsopgave


LET OP! De Beschikbare Mogelijkheden Verschillen Per Besturingssysteem 

Windows Functies

 • Virusscanner
 • Browser safety
 • Realtime bescherming
 • Anti malware

Mac Functies

 • Virusscanner
 • Antimalwarebeveiliging

iOS Functies

 • Anti-Theft
 • Anti phishing websites
 • Back-ups maken

Android Functies

 • Virusscanner
 • Webbeveiliging
 • Blokkeer bellers
 • Veilig mailen
 • Anti-Theft


Avira gratis antivirus

In de antivirus business zijn sommige namen beter bekend dan anderen. Ze zijn al 30 jaar op de markt en, als wij de website van het bedrijf moeten geloven, nadert Avira wereldwijd een half miljard installaties. Voor wat de tests betreft, deed Avira dit jaar veel beter dan vorig jaar.

Zoals vaak het geval is met gratis antivirus producten, is Avira alleen gratis voor persoonlijk gebruik. Wil je de bescherming van Avira in een zakelijke omgeving gebruiken, dan moet je de Pro versie aanschaffen. Voor betalende klanten is er directe ondersteuning via telefoon, email of door middel van een web ticket. Gebruikers van de gratis versie kunnen alleen rekenen op de ondersteuning van medegebruikers in het support forum.

Avira voegt extra bescherming toe aan de nieuwe versie van het gratis product waardoor er nog heel weinig verschil zal zijn met de Pro versie.

De Firewall link in het hoofdvenster van dit product zou kunnen suggereren dat het een Firewall component biedt als bonus, maar dat is niet zo. Als je daarop klikt wordt je naar een rapport verwezen over de status van de ingebouwde Windows firewall van je pc. Je kan de Windows firewall instellen zonder het programma te verlaten, maar dat vinden de meeste mensen overbodig.

Er is ook een link om de gratis Android beveiliging te downloaden en installeren. Via het online dashboard kun je je apparaten beheren en antidiefstal functies inschakelen en dat is het. Avira houdt zich voornamelijk met de belangrijke taak bezig om je van malware te beschermen en voegt niet veel extra functies toe zoals, bijvoorbeeld Panda Free Antivirus en nog een paar anderen.

Avira Antivirus Free

Avira Internet Security

Avira Prime

Gratis

€ 34,95

€ 44,95

Antivirus

Antivirus

Antivirus

Browsersafety

Browsersafety

Browsersafety

Realtime berscherming

Realtime bescherming

Realtime bescherming

Identity protection

Identity protection

Anti-malware

Anti-malware

Netwerk beveiliging

Netwerk beveiliging

Veilig internetbankieren

Veilig internetbankieren

Firewall

Firewall

PC Tune-up

Bestand encryptie

VPN

Installatie

Met Avira kun je zo aan de gang. Met een klik accepteer je de licentieovereenkomst en start je de installatie. Zodra de installatie rond is, worden de malware definities automatisch bijgewerkt. Als dat proces eindigt, ben je klaar.

Tijdens de installatie, word je door de installer een aantal andere Avira producten geboden, zoals Phantom VPN, Avira System Speedup, Avira SafeSearch Plus en Online Essentials Dashboard. System Speedup (systeem versneller) kun je zomaar uitproberen, de rest is gratis. Al deze producten kun je met een klik mee installeren.

Maar wacht, er is nog meer! Als je met de rechtermuisknop klikt op de Avira pictogram onderaan in de werkbalk verschijnt de Avira Launcher (om het programma te starten). Je ziet zes iconen voor respectievelijk Free Antivirus, Browser Safety, System Speedup, Phantom VPN, Scout Browser en Password Manager. De iconen van reeds geïnstalleerde programma’s en componenten zijn gekleurd en de rest grijs. Richt je muis op elk van de grijze iconen en je kan het betreffende item installeren. Browser Safety moet je beslist hebben.

Uitstekende laboratoriumresultaten

Veel van de onafhankelijke testlaboratoria die wij volgen, testen Avira en ze geven hem allemaal een hoge beoordeling. In de laatste tien tests van Virus Bulletin, bijvoorbeeld, kreeg Avira elke keer de VB100 certificering.

Het AV-Test Institute beoordeelt antivirus producten op bescherming, prestaties en gebruiksgemak en wijst maximaal zes punten toe, per categorie. Avira kwam slechts een halve punt te kort om de maximale score van 18 punten te halen en deed het met deze score beter dan AVG AntiVirus Free die scoorde 17 punten.

Van de vele tests die AV-Comparatives uitvoert, worden er vijf door ons gevolgd en Avira doet mee aan vier hiervan. Het product werd met Advanced+ beoordeeld, de beste resultaat, in alle vier de tests. Kaspersky Anti-Virus  kreeg van AV-Test, Advanced+ in alle vijf en 18 punten. Van Dennis Technology Labs kreeg Kaspersky, samen met AVG, de beste rating, AAA in dit geval. Dit laboratorium doet geen test met Avira.

bedienings menu van avira free

Uitstekende browser beveiliging

De Browser Safety component markeert alle zoekresultaten met kleur gecodeerde veiligheidsiconen. Een kleine naar beneden verschijnende balk bovenaan de pagina, in de browser, rapporteert over de veiligheid van de huidige website en toont het aantal advertenties en andere trackers die Avira heeft gevonden en geblokkeerd. Als je op het nummer klikt krijg je meer informatie en kun je, als je dat zou willen, sommige of alle trackers deblokkeren. Zo een functie wordt ook geboden door AVG AntiVirus Free en Avast Free Antivirus.

Browser Safety en ook Avira SafeSearch Plus, werken alleen in Chrome en Firefox en je hebt dus pech als Internet Explorer je lievelingsbrowser is want je zal zowel de kwaadaardige URL’s blokkering moeten missen als de website rating, de blokkering van trackers en de anti phishing bescherming. Ja, Internet Explorer verliest regelmatig aan marktaandeel, maar heeft nog honderdduizenden gebruikers.

Voor wat betreft Microsoft Edge, de lieveling van Windows 10, vergeet het maar! Op dit moment ondersteunt Edge geen add-ons (extensies), niet van Avira, maar ook niet van iemand anders.

Conclusie

De resultaten die Avira Antivirus krijgt van onafhankelijke laboratoria zijn uitstekend en zijn score in de kwaadaardige URL’s blokkeertest was hoog. Toch, kon Avira niet uitblinken. Bovendien is de Browser Safety functie, die phishing websites en kwaadaardige URL’s blokkeert niet beschikbaar voor Internet Explorer.

Vergis je niet, dit is een heel goed product en kan goed werken voor gebruikers die het niet zo hebben met Internet Explorer. Maar voordat je deze antivirus overweegt, geef een kans aan Sohos home of AD-aware die onze voorkeur hebben.


About the author 

administrator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}