Bitdefender Antivirus Plus Review

25 Comments

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Bitdefender Antivirus Plus Review


Bitdefender antiviurs plus 2019

Ook het best getest door de Consumentenbond 2018

Bescherming

Functies

Gebruikersgemak

Compatibel met:

 • Windows

Bitdefender Antivirus Plus Functies

Inhoudsopgave


LET OP! De Beschikbare Mogelijkheden KUNNEN Verschillen Per Besturingssysteem 

Windows Functies

 • Virusscanner
 • Advanced Threat Defense
 • Anti-malware
 • Veilige bestanden
 • Bitdefender VPN
 • Anti-phishing
 • Help Modus
 • Gegevensbescherming
 • Kwetsbaardheidscan
 • Hotspot Beveiliging
 • Bestandsvernietiging
 • Veilig Internetbankieren
 • Anti-fraude
 • Social Network Beveiliging


Deze versie is alleen geschikt voor Windows, wil jij al jouw apparaten beschermen dan heb je de Multi-device versie nodig.


Tegenwoordig, als je een antivirusbescherming koopt, koop je in feite een antivirus programma plus bescherming tegen trojaanse paarden, rootkits, phising en allerlei malware. Soms zelfs nog meer. De "Plus" in Bitdefender Antivirus Plus verwijst naar een indrukwekkende verzameling van bonusmateriaal dat veel leveranciers alleen in hun volledige Security suite zouden aanbieden. 

De gebruikersinterface van Bitdefender antivirus plus is precies dezelfde als van de security suite, zodat je ziet wat je meer zou krijgen met een upgrade. Als default draait Bitdefender op de automatische piloot en zorgt voor alle mogelijke veiligheidsproblemen, zonder tussenkomst van de gebruiker. Om je te helpen herinneren dat je beschermd bent, toont het een wekelijks verslag met de lijst van al zijn goede daden.

Uitstekende Lab Resultaten

Bijna alle onafhankelijke laboratoria hebben Bitdefender in hun tests. Bitdefender geeft niets om de eenvoudige certificeringen van ICSA Labs en West Coast Labs, maar kreeg van Virus Bulletin het VB100 certificering in alle tests. Bitdefender is ook aanwezig in laboratoria waar praktijkgerichte real world tests worden uitgevoerd.

De Oostenrijkse lab AV-Comparatives laat antivirustechnologieën een verscheidenheid van tests ondergaan, inclusief statische, dynamische en prestatie tests. Zoals Kaspersky, verdiende Bitdefender in al deze tests een Advanced+ waardering (de hoogste). Het AV-Test Instituut gaf het een bijna perfecte score van 17,5 punten in de bescherming, prestaties en gebruiksgemak tests.

De in Londen gevestigd Dennis Technology Labs gebruikt een testsysteem dat kwaadaardig internetverkeer nabootst, waardoor het mogelijk is om meerdere producten te testen met precies dezelfde malware interactie.

In de laatste resultaten van Dennis Labs, scoorden Bitdefender een AA-waardering, dit is de op één na hoogste waardering.

Systeemvereisten

 • Windows
 • Mac
 • ios
 • android

Windows

Besturingssysteem

 • Microsoft Windows 7(SP1), Microsoft Windows 8, Microsoft Windows 8.1, Microsoft Windows 10

Minimale systeemvereisten

 • CPU: Dual Core 1,6 GHz processor
 • Geheugen (RAM): 1 GB
 • Beschikbare vrije ruimte op de harde schijf: 1,5 GB vrije ruimte

Aanbevolen systeemvereisten

 • CPU: Intel CORE 2 Duo (2 GHz) of gelijkwaardige processor
 • Geheugen (RAM): 2 GB
 • Beschikbare vrije ruimte op de harde schijf: 2 GB vrije ruimte

Softwarevereisten

 • Internet Explorer versie 10 of hoger

Integratie met

 •  Google Chrome versie 34 en hoger
 •  Mozilla Firefox versie 30 en hoger
 •  Thunderbird versie 14 en hoger
 •  Outlook 2007, 2010, 2013

Antiphishing

Phishing-websites zijn het werk van fraudeurs die beveiligde websites nabootsen in een poging inloggegevens van bezoekers te stelen. De beste antiphishing tools beperken zich niet alleen tot het bijhouden van een lijst van sites omdat dergelijke sites te kortstondig zijn. Fraudeurs kunnen een bepaalde site slechts enkele dagen of zelfs uren online laten. Vandaar dat een effectieve antiphishing tool moet fraude kunnen opsporen ook op basis van de site inhoud.

Bitdefender herkent phishing sites erg goed. Voor deze test werden nieuw gerapporteerde sites gebruikt die verdacht waren van fraude, maar nog niet gecontroleerd.

Norton is altijd goed in het opsporen van phishing, dus werden onze resultaten gerelateerd tot Norton's detectie van dezelfde URL’s. Recentelijk geteste producten scoorden 90 procent slechter dan Norton. Met een detectie score die 5 procent beter is dan Norton, is Bitdefender dus de huidige antiphishing kampioen.

Beschermingsfuncties

Een klik op het grote beschermingspaneel in het hoofdvenster van het product brengt je naar een pagina waar je een volledige systeemscan of een snel scan kan starten of inplannen. De eerste volledige scan van een schone systeem duurde 22 minuten, de scan daarna werd in 4 minuten afgewerkt. Een kwetsbaarheid scanner vindt ontbrekende beveiligingspatches in applicaties en in het systeem en zal ook veiligheidsconfiguratie problemen in Windows blootstellen.

In het geval dat hardnekkige malware op een of andere manier Bitdefender infiltreert, of als de normale scan een bijzondere bedreiging niet volledig kan vernietigen, kun je de rescue mode (reddingsmodus) aanspreken. Hiermee start Bitdefender het systeem opnieuw in een niet Windows omgeving.

resultaten malware test

Bitdefender en Social Media

Het beschermingspaneel is ook waar je de webbescherming functies van Bitdefender configurereert, hoewel het beter is als je ze allemaal actief laat. Schakel nooit uit de bescherming tegen phishing en andere vormen van webgebaseerde fraude! De zoek adviseur functie markeert zoekresultaten in Google, Yahoo, Bing en Baidu met een pictogram dat aangeeft als de link veilig is, dubieus, of gevaarlijk. Het markeert ook webkoppelingen in Facebook en Twitter.

De browser werkbalk van Bitdefender is standaard uitgeschakeld. Zet het aan en het zal je de veiligheidswaardering van de huidige pagina laten zien en ook de mogelijkheid bieden om een browsersessie in een sandbox (afgeschermde ruimte) te starten. In een sandbox betekent dat de sessie geïsoleerd wordt van andere processen op je computer, zodat je twijfelachtige sites kan bezoeken zonder het risico van een drive-by download of soortgelijke webgebaseerde aanvallen. Je moet goed kijken om de werkbalk te vinden; het verschijnt alleen in de vorm van een smalle tabblad bovenaan de huidige webpagina. Een klik op dat tabblad onthult de volledige werkbalk.

Privacy bescherming

Bitdefender bevat een groot aantal functies, ontworpen om je privacy te verbeteren en beschermen. Je kan een onbeperkt aantal wachtwoorden instellen, telefoonnummers en andere persoonlijke gegevens die de computer niet mag prijsgeven. Voor elk van hen, kun je aangeven of Bitdefender overdracht via het web moet blokkeren, via e-mail, of beide. De beperking kan worden ingesteld voor een gebruiker, voor alle gebruikers, of gewoon voor bepaalde accounts. Dit kan handig zijn om te voorkomen dat je kinderen oversharing (teveel informatie verstrekken) doen.

De File Shredder (bestand vernietiger) zal gevoelige bestanden veilig overschrijven, zodat geen forensisch herstel mogelijk is.  Klik met de rechtermuisknop op het gewenste bestand of map en kies uit het menu de Bitdefender shredder om deze funcite te activeren.

Je Bitdefender account is inclusief gratis credit monitoring; het enige dat je moet doen is je aanmelden. Vervolgens zal je telkens een waarschuwing krijgen als er iets ongewoon zich voordoet in je credit geschiedenis.

Veilig online betalen

Aan de veiligheid denken bij toegang tot het web is altijd belangrijk, maar het word absoluut noodzakelijk als je online financiële transacties wilt uitvoeren. Wanneer Bitdefender detecteert dat je op het punt staat om verbinding te maken met een financiële website, zal het aanbieden om die site in SafePay (betaal veilig) te openen. Je kan het ook instellen om SafePay altijd te gebruiken voor die site, of voor alle financiële sites.

Processen die in SafePay plaatsvinden worden geïsoleerd van andere, dus zelfs indien een banking Trojan dat is een zogenoemd trojaans paard die o.a. gegevens via online bankieren steelt erin slaagt om de Bitdefender detectie te passeren  kan het niet interfereren met je online sessies. Je kan heen en weer schakelen tussen de gewone desktop en SafePay door in de hoek van het scherm te klikken. De SafePay omgeving omvat een beveiligde browser en een virtueel toetsenbord voor extra bescherming bij de invoer van wachtwoorden en het verijdelt malware pogingen om privégegevens vast te leggen door screenscraping, dat is het lezen van het computer beeldscherm.

Wanneer je de SafePay browser sluit, sluit je de hele SafePay omgeving. Alle sporen van je sessie (cache bestanden, geschiedenis, etc.) verdwijnen. Elke bladwijzer die je in SafePay hebt gemaakt wordt bewaard, maar al het andere is weg.

Bitdefender Wallet

De Bitdefender Wallet werkt hand in hand met SafePay en met je andere browsers. Het is een uitgeklede password manager  die de meest essentiële taken afhandelt. Het slaat je legitimatiegegevens op als je inlogt en kan ook overweg met het wijzigen van je wachtwoorden. Wanneer je dezelfde site opnieuw bezoekt, vult het de opgeslagen referenties automatisch in. Je kan ook een opgeslagen login selecteren en, met een enkele klik, zal het naar de bewuste site navigeren en automatisch inloggen.

Je kan één of meerdere profielen van persoonlijke gegevens aanmaken en webformulieren automatisch door Wallet laten invullen. Afzonderlijke profielen hanteren creditcards en bankgegevens. Zoals bij elke password manager, één sterk hoofdwachtwoord beschermt al je gegevens.

Het is aanbevolen de default instellingen van het hoofdwachtwoord te veranderen. Standaard, vraagt Wallet het hoofdwachtwoord op het moment dat je Windows opstart en blijft daarna ontgrendeld tijdens de hele sessie. Het is beter om het zo in te stellen dat het om een wachtwoord vraagt wanneer je de browser start en automatisch op slot gaat wanneer de pc een tijdje inactief is geweest.

Tuneup gereedschap

Vroeger, had beveiligingssoftware een soms verdiende reputatie voor wat betreft de vertraging van systeemprestaties. Misschien daarom, omvatten nu veel veiligheidsproducten extra tools die specifiek ontworpen zijn om de prestaties te verbeteren. De collectie van Bitdefender is indrukwekkend.

De OneClick Optimizer controleert op ongewenste bestanden, nutteloze register items en sporen van "privacy items" op je computer en browser gebruik. Als je wilt kan je precies zien wat het gevonden heeft, of de optimizer gewoon zijn opruimingswerk laten doen.

Wil je grondiger te werk gaan, kun je de Registry Cleaner en PC Clean-up tools gebruiken in plaats van OneClick. Deze combinatie vervult vrijwel dezelfde taak, maar geeft je een meer gedetaillerde controle over wat er vernietigd wordt. Aan de andere kant, als graven in het register je de kriebels geeft, hou het gewoon bij OneClick.

Een afzonderlijke Startup Optimizer heeft een reboot nodig vóór het eerste gebruik, omdat het de opstarttijd van het systeem en van elk opstartitem actief meet. Om de opstart te versnellen, kun je een of meerdere opstartitems uitschakelen.

Snellere computer

Bij een lange computergebruik, gebeurt het wel eens dat je dubbele bestanden verzamelt. Misschien bewaar je je downloads op verschillende plekken, misschien kopiëer je per ongeluk bestanden die je wou verplaatsen. Bitdefender kan elke schijf doorzoeken naar identieke bestanden en alle behalve één verwijderen, waardoor het een brok van je schijfruimte mogelijk vrijmaakt. Er zijn genoeg schoonmaakprogramma’s voor bestanden en register, maar zeer weinig die de mogelijkheid bieden om duplicaten te vinden en verwijderen.

Je behoeften zijn verschillend als je, heel geconcentreerd, bezig bent met een Excel spreadsheet dan wanneer je een pauze neemt en ontspant met een film op de pc. Bitdefender Profiles (profielen functie) detecteert wat je doet, of je werkt, een film bekijkt of een game speelt en optimaliseert het gebruik van je bronnen op de juiste wijze. Het houdt bijvoorbeeld de Windows updates tegen terwijl je aan het gamen bent en verhoogt de middelen die aan werk applicaties zijn toegewezen wanneer je werkt.

Er is ook een link om Bitdefender Safego op je Facebook account te installeren. Safego, ook beschikbaar als een gratis, stand-alone tool, houdt je account in de gaten in verband met privacykwesties en gevaarlijke links (webkoppelingen).

Conclusie van deze Bitdefender review

Bitdefender Antivirus Plus 2019 is een product dat bijna alle concurrentie verslaat in de onafhankelijke laboratoriumtests en heeft een  goede antiphishing. Daar bovenop biedt het belangrijke hulpmiddelen voor het beschermen van je privacy en het verbeteren van je computerprestaties. Het is net geen volledige security suite, maar het komt aardig in de buurt.Bitdefender Antivirus Plus 2019

About the author 

administrator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Als dit verhaal nu eens echt waar is,dan wil ik deze Antivirus wel aanschaffen. Heb nu AVG. Ben daar mee zeer teleurgesteld.Een zeer gemene malware binnen gekregen.

 2. Ben het er helemaal mee eens ist een fantastisch programma alleen de eerste systeemscan duurde bij mij bijna 2 uur.

 3. Beste,

  Bovenaan uw artikel zie ik dat de prijs 29.95 € is en als ik onderaan uw artikel klik op aankopen zie ik dat de prijs 39.95 € is.

  Hoe zit dit nu eigenlijk ?

 4. Beste,

  Licentie voor 1 computer is 29,95 voor, 3 installaties betaal je 39,95. Zet de 3 licenties op 1 en je de prijs veranderd in 29,95

 5. Ik wil een abonnement afsluiten, maar tot het groene vakje om betaling gegevens in te vullen, kom ik niet verder. Het vakje geef aan dat ik dat kan drukken, maar verder gebeurd er niks.

 6. Als je nu hulp nodig hebt, krijg je dan wel hulp in het Nederlands en is die hulp wel altijd bereikbaar?

 7. ja windows10 is geen probleem dit is aangepast.

  Het forum van Bitdefender is Wngels de faq is grotendeels Nederlands en er is een Nederlandse helpdesk zo wel via telefoon als email

 8. Hallo,

  Ik zie dat er geen vinkje staat bij FireWall. Wat betekent dat? Het lijkt nl belangrijk dat te hebben?

 9. Hallo Marieke,

  De firewall blokkeert alle openstaande poorten waardoor programma’s op jouw computer verbinding hebben met het internet.

  Dezen staan zonder firewall open waardoor hackers ongemerkt kunnen communiceren met een virus dat op jouw computer staat, om maar iets te noemen.

  De total security van bitdefender heeft wel een firewall

 10. ik heb nu bitdefender antivirus essential, een “lifetime protection” op een systeem, maar mijn sleutel is verlopen(?) En ik heb het programma drie keer opnieuw moeten installeren omdat de sleutel weg was. Gaat dat ook met deze versie gebeuren?? Aangezien bitdefender een van de beste is wil ik dit niet meer meemaken.

 11. Normaliter heb je je sleutel ergens in je email en zo dra de antivirus niet meer geactiveerd is voer je die opnieuw in ( wat overigens ongebruikelijk is). Heb geen ervaring met jouw situatie.

 12. als ik een licentie voor 3 apparaten koop, kan ik die dan zowel mijn (oude) computer in mijn vakantiehuis als op mijn (nieuwe) laptop thuis gebruiken ?

 13. ik heb net het pakket gekocht alleen ik kan het niet instaleren en kan ook nergens vinden waar ik hulp kan vragen want de website ligt eruit..

 14. Licentie Bitdefender voor 3 pc’s gekocht. Eén laptop werd intussen in het containerpark gedeponeerd. Kan de licentie ervan overdragen naar een nieuwe laptop?

 15. Via het centrale beheer paneel van bitdefeder kun jij licenties toe kennen aan jouw apparaten. Van hier uit zou het mogelijk moeten zijn om de licentie toe te kennen aan een nieuw apparaat.

 16. Hoi Administrator. Dat klinkt allemaal goed vwb bitdefender. Nu hebben wij GData voor 3 pc’s en het werkte best goed. Geen problemen meer gehad. Nu komt er een laptop bij. Totaal 4 licenties dus die ik vanaf nu allemaal via de beste, dus Bitdefender, wil Beveiligen. Wat kost dat dan? En hoe kom ik er aan?
  gr Kees

 17. Kan ik Bitdefender van min oude computer overzetten op mijn nieuwe , heb nog betaalt tot 15/7/2018

 18. Hallo administrator,
  Op 16 augustus 2018 was mijn Bitdefender ongeveer aan vernieuwing toe maar ik had wat vragen en probeerde via uw helpdesk wijzer te worden. Direct werd ik in het Engels te woord gestaan en wist deze oplichter in mijn computer te
  komen en mij op een volkomen verassende manier te beroven van €300.= Hoe kan een zo goed programma zoals Bitdefender de mogelijkheid toe te laten in het systeem en de mogelijkheid open te laten dat ik werd doorverbonden met een onbekende oplichter.Via Pay.nl werden aankopen gedaan waar ik de afschrijvingen van ontving. Ik heb nu mijn computer
  helemaal afgesloten maar weet niet wat ik verder nog kan doen. Bitdefender is nu afgelopen per 17 augustus en hoe ik dit moet verlengen durf ik nu nog niet op deze computer te doen.Graag uw advies.
  Vriendelijke groet, Leo Verberne

 19. Wij hebben hier geen help desk. Het feit dat jij 300 euro lichter bent komt door dat je zelf niet goed hebt opgelet bij het een en ander, heeft niks met Bitdefender te maken.

 20. Hallo!

  Heb net BD Internet Security aangeschaft en alles werkt perfect, alleen SafePay levert een probleempje op.
  Een betaling doen via mijn bank (ING)is lastig omdat de ‘betaalknop’ in MijnING niet bereikbaar is binnen de SafePay-omgeving. Ik kan niet ver genoeg omlaag scrollen. Allleen door de pagina te ‘halveren’lukt het wel.
  Ander puntje is het onbereikbaar zijn van de normale taakbalk. Tegelijk gebruiken van bijv een document in Excel en SafePay is daardoor onmogelijk. Aanpassingen in mijn configuratiescherm (taakbalk/beeldscherm) leveren niets op.
  Jammer omdat SafeMoney van Kaspersky ‘gewoon’in windowed mode werd uitgevoerd. Hier niet.
  Heb dit ook gemeld bij BD Support.
  Mogelijke oplossing?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}