Een virus op je Device, wat nu?

0 Comments

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Een virus op je Device, wat nu?

Iedereen maakt zo’n beetje elke dag gebruik van het internet. Het is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Nieuw, social media, bankzaken enzovoorts.

Je hebt voor alles internet nodig. En dus loop je ook met veel dingen het risico dat een virus je computer in sluipt.

Als je een virus op je pc hebt, is dat erg vervelend. Je computer kan een stuk langzamer worden of zijn opdrachten niet meer goed uitvoeren. In het ergste geval heeft iemand zomaar toegang tot je persoonlijke gegevens.

Dit wil je natuurlijk voorkomen. Maar hoe goed je ook bedacht bent op gevaren, je bent nooit helemaal veilig. Daarom is het verstandig om het virus te verwijderen

Mocht het onverhoopt zo zijn dat je computer geïnfecteerd is, kan er in ieder geval iets aan gedaan worden.

Virus in bestand

Installeer een virus verwijderaar

Inhoudsopgave

Je kunt natuurlijk zelf door je computer gaan speuren om te kijken waar het geïnfecteerde bestand zich verscholen houdt.

Als je pc opeens kuren begint te vertonen, kun je soms inschatten waardoor dit komt. Misschien heb je zonet wel een twijfelachtig programma gedownload, of ben je naar een site gaan zonder secure verbinding.

Je kunt dan door al je bestanden zoeken en diegene waarvan jij verwacht dat het besmet is verwijderen. Het probleem is dat je dan nooit zeker weet of alle resten van het virus ook verwijderd zijn.

Terwijl jij denkt dat alles weer veilig is, is het virus nog steeds actief. Installeer daarom een antivirus. Dan hoef je het niet zelf te doen, maar wordt het voor je gedaan. Een sowieso een stuk effectiever.

Functies om je veiligheid te waarborgen

Een virus verwijderaar beschikt over het algemeen over een aantal functionaliteiten. Het belangrijkste is natuurlijk dat het malware van je apparaten kan wissen. 

Als je merkt dat er een probleem is, laat je dergelijke software je harde schijf scannen, waarbij mogelijke bedreigingen worden geïdentificeerd.

Vervolgens worden deze onschadelijk gemaakt. Zo is in een handomdraai je pc weer veilig, en je hoeft er zelf eigenlijk niks voor te doen.

Het andere voordeel van antivirus software (de overkoepelende term) is dat je beschermd wordt tegen nieuwe bedreigingen op het internet.

Wanneer je op een onveilige site belandt, of een gevaarlijke download start, word je op tijd gealarmeerd. Zo komt er geen nieuw virus op je pc terecht.

Een virus scanner is dus multifunctioneel, en bijzonder makkelijk te downloaden en installeren.

Helemaal veilig tegen een kleine betaling

Wil je een virus verwijderaar kopen, dan zijn er diverse bedrijven waarbij je kunt aankloppen. Gelukkig hoeft dit niet in het echt, maar kun je gewoon op internet hun site bezoeken en hun betrouwbare software downloaden. 

Zo heb je binnen korte tijd een volledige bescherming tegen virussen en andere malware op je computer. Let er wel op dat niet elke software pakket even krachtig is.

Als je een hardnekkig virus op je pc hebt staan, kan het gebeuren dat sommige programma’s deze niet kunnen identificeren of verwijderen.

Daarom is het belangrijk dat je je eerst goed inleest over de mogelijkheden en voordelen van de diverse programma’s.

Gratis bescherming waar je wat aan hebt

Een andere optie is om eerst eens te kijken naar een gratis oplossing. Zoveel betaalde antivirus programma’s er zijn, zoveel gratis alternatieven zijn er, en misschien nog wel meer.

Gratis virusscanners zijn vaak net zo effectief als hun betaalde tegenhangers. Als je na een scan met een gratis scanner merkt dat je virus nog niet weg is, kun je een andere proberen. 

Als het dan ook niet lukt, kun je een aanschaf overwegen. Zorg er in ieder geval voor dat je altijd maar één virusscanner op je pc hebt staan. 

About the author 

administrator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}