Waar Moet Je Op Letten Bij Het Uit Zoeken Van Een Firewall

0 Comments

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Waar Moet Je Op Letten Bij Het Uit Zoeken Van Een Firewall

Malware, spyware, Trojaanse paarden en virussen zijn allemaal een plaag die mensen op het Internet kunnen oplopen; het zijn echter de Windows PC’s die het meest kwetsbaar zijn. Dit komt omdat de meeste kwaadaardige programma’s op deze PC’s zijn gericht.

Het is verstandig slechts één anti-virussoftware voor Windows PC’s te gebruiken, meerdere vertragen us systeem. De firewall en de antivirus worden vaak tegelijkertijd gebruikt om bedreigingen te verminderen of tot een minimum te beperken. Wees daarna voorzichtig met hoe u informatie van het internet uploadt of downloadt.

Hoe werkt een Firewall?

Inhoudsopgave

Werking Firewall
Link het Lan (thuis netwerk) rechts het Wan ( wide area network: of terwijl het openbare internet) met in het midden de Firewall die het verkeer filtert.

Een firewall, ook wel pakketfilter genoemd, voorkomt toegang door onbevoegden en blokkeert onbekende bedreigingen. Het gebruikt specifieke regels om bepaalde soorten berichten toe te staan en andere te blokkeren.

Firewalls zijn bedoeld om aanvallen tegen te houden. Firewallbeveiliging wordt veel gebruikt bij het creëren en beschermen van de netwerkbeveiliging in webapplicaties en is een sleutelcomponent in het proces van client-server computerarchitectuur.

Computers, laptops, enz., zijn niet immuun voor diverse bedreigingen. Sommige daarvan kunnen uw PC bereiken via bestaande veiligheidslekken in Windows, of via onveilige online portalen.

Kwaadaardige software kan ernstige gevolgen hebben. Dit kan identiteitsdiefstal zijn, systeem vergrendelen en vragen om een betaling, of simpelweg het systeem saboteren.

Met een keylogger zou uw PC bijvoorbeeld al uw toetsaanslagen kunnen registreren en naar een derde partij sturen; bovendien zou met een keylogger de geregistreerde kredietinformatie kunnen worden gestolen of misbruikt.

De meest voorkomende manier om computers te infecteren is via uw eigen browser. De meeste webbrowsers sturen alle verzoeken naar een onlineportaal genaamd www.cnn.com en sturen kwaadaardige software wanneer het portaal een antwoord terugstuurt.

Er worden nu kwaadaardige programma’s gebruikt om misbruik te maken van computerapparatuur. Sommige van deze programma’s kunnen ernstige schade toebrengen aan het apparaat waarop ze draaien, waardoor het nog langzamer gaat werken, niet meer reageert en zelfs kan crashen.

Verschil tussen software en hardware

Het belangrijkste verschil tussen een software-firewall en een hardware-firewall is dat een software-firewall gewoonlijk gemakkelijk te configureren, installeren en te gebruiken is.

Firewalls worden vaak om verschillende redenen gebruikt door particulieren en bedrijven. Sommige bedrijven en particulieren gebruiken eenvoudige firewall-oplossingen om verkeer te filteren, terwijl andere bedrijven vaak meer geavanceerde firewall-oplossingen gebruiken voor bedrijfsoplossingen.

Pakketfilter

De pakketfilter-aanpak maakt gebruik van een pakketfilter, die al het gegevensverkeer dat een netwerk binnenkomt en verlaat onderschept en vervolgens analyseert volgens de regels die u specificeert. Het kan een aantal verschillende velden evalueren, meestal het bron IP adres, de bronpoort, het doel IP adres, of de doelpoort.

Deze criteria kunnen worden gebruikt om IP-adressen of specifieke poorten uit te filteren en zo verkeer toe te staan of te weigeren.

Omdat we ons zullen richten op de beste firewall oplossingen voor u als thuisgebruiker, zullen we niet ingaan op meer ingewikkelde firewall oplossingen. Maar, maak je geen zorgen! Met de firewalls die we in de onderstaande test zullen introduceren, is uw dataverkeer op het Internet volledig beschermd.

Waar moet u op letten bij de keuze van een firewall?

Systeem prestatie

Om bedreigingen voor uw PC’s te voorkomen en hem toch te laten draaien, draait de firewall permanent op de achtergrond.

Dit is een belasting voor het geheugen van de pc, wat betekent dat u wilt dat uw firewall-software slank en gemeen is, zodat uw pc niet wordt vertraagd door een heleboel bestanden waartoe de firewall toegang moet hebben.

Aantal apparaten per licentie

Misschien bent u alleen of hebt u gezinsleden, en wilt u dat uw vijf pc-apparaten worden beschermd. Als u licenties koopt, denk dan aan het aantal apparaten dat u wilt beschermen en vergelijk de prijzen voor licenties die meerdere apparaten beschermen.

Dienst

Een firewall is een beveiligingssoftwareprogramma dat in Windows wordt geconfigureerd om de computer internetveiligheid te bieden. U denkt misschien dat het gemakkelijk te gebruiken en flexibel is, maar tegelijkertijd wilt u een firewall die duidelijke en gemakkelijk te gebruiken instellingen heeft.

Wachtwoordbeheerder

Een geweldige functie van firewall software die helpt voorkomen dat mensen in uw persoonlijke gegevens kunnen komen, is een wachtwoordmanager. Op die manier hebt u op een versleutelde manier toegang tot uw persoonlijke gegevens, zonder dat u uw wachtwoord hoeft te kennen.

Beveiligde browser

Hoewel het gebruik van virtuele particuliere netwerken (VPN’s) een goede keuze is om een veilige verbinding met het internet te houden, moet u wel weten dat het werkt door uw internetverbinding door te sturen via een andere computer of computerverbinding.

Als er een probleem is in het VPN, of op de verbinding via een andere computer, zullen uw gegevens worden blootgesteld. Dit kan gebeuren als de firewall software niet toestaat dat je een beveiligde verbinding via een web browser hebt.

Webcambeveiliging

Een firewall zal van tijd tot tijd automatisch toegang krijgen tot uw webcam om te controleren of hij nog werkt. Als dat het geval is, zal hij eerst de toegang blokkeren.

Conclusie

Natuurlijk zullen er vragen rijzen bij het installeren, configureren of gebruiken van uw firewall. En meestal is de meest relevante manier om deze vragen te beantwoorden het raadplegen van de website, het bellen met de klantenservice of het raadplegen van online ondersteuning. Meestal kunnen dergelijke vragen worden beantwoord via e-mail, live chat of online.

About the author 

administrator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}