Kaspersky Virusscanner 2015

0 Comments

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Kaspersky Virusscanner 2015

Bevat:

 • Effectieve anti-virustechnologie
 • Beveiligt tegen phishing websites
 • Realtime bescherming
 • Automatische updates en upgrades
 • URL-adviseur
 • Bestands-adviseur

 

Compatibel met: Windows Vista, Windows XP, Windows 7, Windows 8

 

 Door de jaren heen heeft Kaspersky terecht een sterke reputatie verdiend in de antivirus gemeenschap. Kaspersky Anti-Virus 2015 is succesvol in krachtige real-time bescherming en het verwijderen van virussen.

Kaspersky Antivirus  software scoort heel erg goed bij onafhankelijke testlaboratoria. Voor wat betreft virusblokkering, virusverwijdering en heuristische detectie (de mogelijkheid om nog onbekende virussen te detecteren) Als we naar alle tests gezamenlijk kijken moeten we ere geven wie ere toekomt. Kaspersky slaagt erin om aan top te blijven met een bovengemiddelde score van het detecteren en verwijderen van malware.

Het programma voert ‘op de achtergrond’ intelligente virusscans en kleine, frequente updates uit zonder dat het je pc trager maakt.

kaspersky antivirus software plus logo

 

Gebruikersinterface

Een aantal dingen van de gebruikersinterface hebben we graag, andere hebben we onze twijfels over. Zo is het hoofd paneel vereenvoudigd tot een aantal grote knoppen ("Scan", "Update", enz.) en, om eerlijk te zijn, dat is meestal alles wat je nodig hebt.

Wat we niet leuk vonden is dat de interface niet zo intuïtief bleek wanneer we de instellingen wilden aanpassen. Je moet dan zoeken maar een kleine link onderaan, genaamd “Settings” (instellingen) die dan mooi opent naar andere functies en instellingen. Het is ons onduidelijk waarom Kaspersky het niet vanaf het begin deed – het zou gewoon meer zin hebben op die manier.

 

Systeembronnen gebruik:

Kaspersky’s gebruik van systeembronnen was dit jaar veel hoger dan verwacht en veel hoger dan we zouden willen. In het algemeen, was het CPU-gebruik, inactief,  op zich ideaal. Het geheugengebruik, ook inactief, liep echter wat te hoog op.

Tijdens een volledige systeem scan schoot het geheugen en CPU gebruik fors omhoog wat inhoud voor een computer uit de prijs klasse 300-500 euro dat deze stevig wordt vertraagd. Dit is afhakelijk van de kracht van uw computer.

Ondanks het hoge systeem gebruik bij een volledige scan is kaspersky voor zijn antimalware scanner Gecertificeerd door groot aantal onafhakelijke software testers

Gecertificeerd door

logo's van antivirus software test bedrijven

 Aanvullingen op de antivirus scanner

De Kaspersky Anti-Virus 2015 heeft slechts een paar extra functies. Kaspersky geeft aan antivirus bescherming te leveren voor inkomende en uitgaande emails.

Kaspersky scant links (web koppelingen) van chatberichten, inkomend en uitgaand, voor kwaadaardige inhoud of pogingen tot phishing. Maar er is slechts een aan/uit schakelaar voor deze functie en geen andere instellingen. Het is dus onduidelijk of dit met elke chat software gaat werken of niet

 

Technische ondersteuning

De technische ondersteuning is een van Kaspersky’s zwakste punten. Om te beginnen, de juiste informatie vinden voor je probleem is moeilijk. Kaspersky lanceert een verscheidenheid van webpagina's en pop-up vensters waardoor het verwarrend wordt waar je moet zijn. Een gecentraliseerde support pagina was veel beter geweest. Hun live support was snel en vriendelijk.

 

Conclusie

Door de jaren heen heeft Kaspersky zich reeds bewezen als een veilig en competent antivirusprogramma, dit jaar is geen uitzondering. Kaspersky scoorde in in alle onafhankelijke test in de buurt van de top in bijna elke categorie.

De verwarrende technische ondersteuning dient herzien te worden en hoewel er zeer goede aspecten zijn aan de eenvoud van de interface is de rest een soepzootje.

Over het algemeen, is Kaspersky Anti-Virus 2015 een goede antivirus software, het heeft gewoon een betere interface nodig en betere technische ondersteuning.

About the author 

administrator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}