Kaspersky

Kaspersky producten

Kaspersky Internet Security is een compleet beveiligingspakket dat ervoor zorgt dat je computer goed beschermd is tegen bedreigingen, infiltraties en identiteitsdiefstal.

Met Kaspersky Internet Security kun je in alle rust op het internet surfen en bestanden uitwisselen of verplaatsen, want het complexe systeem van controles en filters zorgt ervoor dat je pc goed is beschermd. Enkele voorbeelden van de uitstekende functies zijn: realtime bescherming, veilig surfen (blokkeert ongewenste websites), de bescherming van gegevens tijdens handelingen op bijvoorbeeld sociale netwerken en bij banktransacties, en een analyse van gevaarlijke activiteiten.

Uiteraard zijn dit niet alle functies die Kaspersky Internet Security biedt, het heeft ook handmatige analyses om de disk, bestanden, verwijderbare media of andere opslagsystemen te controleren. Het heeft ook een systeem om je kinderen te beschermen tegen toegang tot ongepaste gegevens, met een uitstekende tool voor ouders om de websites en applicaties die kunnen worden geopend te beperken. Daarnaast kun je als je een computer hebt met opstartproblemen als gevolg van een aanzienlijke infectie, een rescue-disk maken die de virus of malware zal analyseren en wissen.

Je hoeft nog maar één keer te klikken. Kaspersky Internet Security installeert ook een tool op je bureaublad met de meest voorkomende analysetaken om op te kunnen schonen of in te plannen.

Al onze artikelen over deze antivirus

Inhoudsopgave

Kaspersky Lab publiceert onderzoek in WiFi netwerken in Frankrijk

Kaspersky Lab analisten voeren regelmatig onderzoek uit naar WiFi netwerken en protocollen. Op deze wijze proberen zij inzicht te krijgen in de beveiligingsaspecten en het algemene bewustzijn bij het grote publiek te vergroten. Eerdere onderzoeken zijn uitgevoerd in Peking, Tjianjin, CeBIT 2021(Duitsland) en Infosecurity Londen.

Dit nieuwste rapport betreft onderzoek naar het draadloze netwerk en Bluetooth apparaten op Infosecurity 2006 in Parijs. Alexander Gostev, senior antivirus analist bij Kaspersky Lab, vergelijkt hierin de gegevens die hij heeft verzameld over de WiFi netwerken in Londen en Parijs, inclusief de gegevens die hij heeft verzameld in de zakenregio’s van beide steden. Het eerste deel van het rapport bevat een analyse van WiFi netwerken, inclusief de snelheid van de datadoorvoer, data encrytie etc.

Analisten van Kaspersky Lab hebben tevens gegevens verzameld over Bluetooth apparaten. Ook hier is een vergelijking gemaakt met de bevindingen van het onderzoek in Londen, dat in juni 2021 was gepubliceerd op viruslist.com. 

Bronnen

Kaspersky Lab kondigt met gepast trots aan dit jaar opnieuw een VB 100% award te hebben ontvangenVB100 Dec06Kaspersky Lab kondigt met gepast trots aan dat zij voor haar product Kaspersky Anti-Virus 6.0 dit jaar opnieuw een VB 100% award van Virus Bulletin, heeft ontvangen. Virus Bulletin is een van ’s werelds meest gerespecteerde publicaties over computer anti-virus.

 Virus Bulletin magazine heeft een aantal vergelijkende tests uitgevoerd voor anti-virus oplossingen op 64-bit desktop computers, welke steeds populairder worden bij de gebruikers. De tests zijn uitgevoerd op een high--performance computer met een AMD Athlon64 X2 3800+ processor en gebruikte als besturingssysteem Windows XP Professional x64 Edition.

Kaspersky Anti-Virus 6.0 gaf uitmuntende resultaten was in staat om 100% van de malafide programma’s te detecteren en verwijderen. De auteurs van het artikel zijn erg te spreken over het gemak van de installatie en het gebruik van het product. Een erg gebruiksvriendelijke interface en goede prestatie van de software. Kaspersky Anti-Virus is betiteld als een “waardig ontvanger van de VB 100% award”. Verder liet het product Kaspersky Anti-Virus volgens de auteurs de “verwachte en indrukwekkende resultaten” zien, waar de Kaspersky software om bekend staat.

Kaspersky Anti-Virus for Workstation

Kaspersky Lab brengt de volgende versie uit: Kaspersky Anti-Virus for Windows Workstations

In Kaspersky Anti-Virus for Workstation zijn de volgende wijzigingen en verbeteringen doorgevoerd:

 1. Voor de installatie kan nu een keuze gemaakt worden voor de real-time protection modules die geinstalleerd mogen worden
 2. De instellingen voor het programma kunnen nu standaard ingeladen worden vanuit een profiel default_kav.prof
 3. Het inplannen van een specifieke taak voor gebruikers in het netwerk is verbeterd
 4. Een foutmelding die op kon treden bij het kopieren van bestanden tussen een computer met real-time bescherming en een computer zonder real-time bescherming is verholpen.
 5. Het scannen van bestanden op netwerkschijven waarbij een ‘BSOD’ op kon treden is verholpen
 6. Het overslaan van RAR-archieven met wachtwoordbeveiliging correspondeerd nu volledig met de instellingen die gemaakt worden door de gebruiker.
 7. Een exemplarisch voorkomende fout bij installatie van de real-time file en e-mail protection via de Kaspersky Anti-Virus update van de Kaspersky Administration Kit Network Agent is verholpen..
 8. Bestandsnamen die eindigen met een spatie worden nu op de juiste manier gescand.
 9. Het verwijderen van Kaspersky Anti-Virus op een computer met Microsoft Windows 98SE/Me gebeurd nu volledig, zonder blokkade van bestanden.
 10. Gelijktijdig updaten van de database op een gedeelde map en ervan downloaden kan nu uitgevoerd worden zonder fouten.
 11. Redundantie foutmeldingen bij het controleren van de root directory van een harde schijf tijdens de taak "Scan at Kaspersky Anti-VIrus launch" zijn verholpen.
 12. Authorizatie op UNIX FTP servers voor de update bronnen is nu mogelijk.
 13. Er is geen beperking meer op de lengte van het aantal karakters in de velden "Username" en "Organization".
 14. Het herkennen van bestaande applicaties op de client systemen bij installatie van Kaspersky Anti-Virus versie 5.0.225 en hoger is verbeterd.
 15. Het herstarten van de PC na een update van het Network Attack component is niet meer nodig als dit onderdeel uitgeschakeld is.
 16. Foutmelding bij het updaten van relatieve paden op een FTP server zijn verholpen.
 17. Het inschakelen van de Network Attack component moet nu volledig foutloos geschieden.
 18. Mededelingen over "An installation task has been started on a remote computer" corresponderen nu altijd met de werkelijke status op de werkstations.
 19. Het gebruik van een ‘application password’ in de Kaspersky Administration Kit policy wordt nu direct doorgevoerd naar de client systemen.
 20. Zelf uitpakkende ARJ archieven met daarin RAR bestanden worden niet langer overgeslagen tijdens een scan
 21. De Kaspersky Anti-Virus applicatie kan nu ook correct omgaan met andere alternatieve data stromen.

Kaspersky Lab brengt de volgende versie uit: Kaspersky Administration Kit

Na herinstallatie van Kaspersky Anti-Virus for Workstations Maintenance Pack worden de policies en groep tasks direct op de client systemen toegepast.. Voorheen moesten de policies en taken eerst gewijzigd worden alvorens ze volledig toegepast werden op de client systemen

Na een upgrade naar Kaspersky Anti-Virus for Workstations Maintenance Pack , ontving de Administration Server tijdelijk geen informatie over gebeurtenissen van de client computers.