Mcafee Antivirus Plus

1 Comments


McAfee is al jaren een zwaargewicht in computerbeveiliging, maar met de opkomst van redelijk geprijsde alternatieven die om de topposities wedijveren, zou de antivirus reus een software revisie moeten overwegen om een gewichtig product te blijven leveren.

McAfee, een van 's werelds meest herkenbare computerbeveiliging bedrijven, werd opgericht in 1987. Het bedrijf is trots op zijn positie aan de top van de antivirus markt, maar kan het zijn plaats nog behouden? Deze nieuwe versie van McAfee AntiVirus geeft een fatsoenlijke bescherming tegen malware aanvallen, met veel toegevoegde extra functies en een persoonlijke firewall. Toch scoorde dit antivirus pakket vrij slecht in de onafhankelijke tests. We hebben daarom met grote aandacht naar McAfee AntiVirus Plus 2015 gekeken om te zien waarin het goed is en waarin niet.

Setup

Inhoudsopgave

Je koopt de McAfee AntiVirus Plus programma op de website en downloadt vervolgens je aangekochte product. Een McAfee backup-cd is ook te koop. We vonden de installatie snel en gemakkelijk en konden zonder problemen de software op een geïnfecteerd systeem installeren.

Het McAfee virusscan systeem werkt met Windows XP met Service Pack 3, Windows Vista met Service Pack 1 en Windows 7 met Service Pack 1. Wat je nodig hebt zijn een 1 GHz processor en 500 MB vrije schijfruimte.

Bescherming

McAfee AntiVirus Plus 2015 beschermt tegen virussen, spyware, rootkits, trojaanse parden en botnet software (software robots). Het systeem kan ook verwisselbare schijven en USB sticks scannen.

De McAfee SiteAdvisor Internet protector is een nuttige aanvulling op het beschermingspakket. De krachtige analysetools zijn voortdurend bezig met het lokaliseren en testen van nieuwe sites, het analyseren van mogelijke spam in je email en het downloaden van de bestanden voor analyse. Het McAfee systeem voegt een kleurcodering aan je zoekresultaten om je te waarschuwen voor mogelijk onveilige websites. Wij vinden bijzonder nuttig dat er de mogelijkheid is om alleen de kwaadaardige inhoud van een overigens veilige site te blokkeren, omdat het betekent dat je bijvoorbeeld een gehakte site toch zonder gevaar kan bezoeken. Toch is de software niet zo goed in het opsporen van phishing sites, misschien omdat ze te kort online blijven om fatsoenlijk te worden getest.

Een goede functie van de McAfee AntiVirus is de volledige persoonlijke firewall. Niet alle antivirus programma’s hebben zo’n functie.

mcafee software

Software reus Mcafee is al jaren een vertrouwd gezicht in de computer beveiliging

Test resultaten

Helaas is McAfee virusscanner niet zo’n topper als andere antivirus software in het verwijderen van bedreigingen. Recensenten hebben gemeld dat het programma uitvoerbare bestanden achterlaat, soms nog actief - McAfee werd in het bijzonder bekritiseerd voor zijn behandeling van rootkits.

McAfee security scan is gecertificeerd door West Coast Labs voor virusdetectie en virus verwijdering en ook voor het oppakken van malware, trojaanse paarden en spyware. McAfee is ook gecertificeerd door ICSA Labs voor virusdetectie. Het programma behaalde een certificering in acht van de laatste Virus Bulletin tests. Maar in de dynamische test van AV-Comparatives.org haalde McAfee niet eens een waardering voor de laagste standaard. McAfee heeft geen certificering ontvangen van AV-Test.org voor Windows 7 en Windows XP.

Scans en updates

Voor een volledige scan, heeft het McAfee programma iets minder dan een half uur nodig - vrij normaal voor antivirussoftware. Herhaalscans duren slechts een paar minuten. Het systeem lost alle gevonden problemen op, en vraagt of er enige programma is dat je in quarantaine zou willen plaatsen. Herstart vervolgens je computer om het systeem helemaal te verschonen.

Om de computer te scannen kan je kiezen tussen verschillende opties. Je hoeft geen specifieke technologische kennis om de scans uit te voeren die je computer helpen beschermen.

Updates zijn automatisch en gebeuren op momenten wanneer de computer niet zwaar wordt gebruikt.

Functies

Bij de McAfee AntiVirus software zit een Digital Data Shredder (digitale data vernietiger) die de door je gekozen bestanden permanent vernietigt - uiteraard geen alledaagse oplossing voor pc beveiliging, maar handig als je je pc aan een vriend moet lenen of als het ingeleverd moet worden voor reparatie. Er is ook een QuickClean (snelschoon) programma dat tijdelijke bestanden verwijdert alsook sporen van je surfgebruik en je verstuurde emails. Je kijkt eerst naar wat er gewist gaat worden en kan de items verwijderen die je wilt bewaren.

Gebruiksgemak

Deze versie van McAfee AntiVirus heeft een verschillende lay-out dan andere antivirus software. Je navigeert door vensters die smal en lang zijn, met horizontale tabs die "drawers" (laden) openen.

Deze opzet maakt het een onderscheidende manier van kijken, maar af en toe een beetje moeilijk te navigeren. Soms misten we de standaard lay-out die, over het algemeen, makkelijker is om de weg te vinden zonder te verdwalen. Toch is de software makkelijk in gebruik en je kan een scanmodus op automatische piloot zetten, of je eigen scanmodus instellen.

Hulp & ondersteuning

Er zijn technische ondersteuning en klantenservice opties beschikbaar en we vonden het over het algemeen makkelijk om antwoorden te krijgen op je vragen. We hebben gemerkt dat de technische ondersteuning in feite een online trouble shooting (probleemoplossend) controlelijst is, maar de klantenservice is uitgebreider.

Je kan de antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ) lezen en naar video tutorials kijken, maar ook chatten met de klantenservice medewerkers of een email sturen. Technische ondersteuning en klantenservice zijn beide gratis en de internet chat is beschikbaar op kantooruren, van maandag tot vrijdag. Je kan ook dagelijks bellen tijdens kantooruren.

Conclusie

Simpel gezegd, is McAfee AntiVirus Plus 2015 best goed om je computer schoon te houden. De software valt iets tegen als het gaat om het verwijderen van malware en rootkits. De firewall aanvulling op het antivirus pakket is een groot pluspunt, maar tenzij je deze functie absoluut niet wilt missen, zijn er hoger geklasseerde antivirus pakketten die beter voldoen aan de totale bescherming van je systeem.

Mcafee antivirus plus heeft een grote antivirus database en komt veel functies aanboort voor een virusscanner.

About the author 

administrator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Slechtste betalende antivirus ! Kan tal van bekende adwares en virussen niet ontdekken zoals SearchProtect en OptimizerPRO. Heb de indruk dat met McAfee AV eerder een virusmagneet is ! En het gaat niet over 1 computer maar over 10-tallen !

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}