McAfee LiveSafe Review

2 Comments


Ook licentie voor onbeperkt aantal apparaten beschikbaar!

Bescherming

Functies

Gebruikersgemak

Compa​ti​​​​bel met:

 • Window​​​​s
 • Mac
 • iOS
 • Android

McAfee Livesafe Functies

Inhoudsopgave


LET OP! De Beschikbare Mogelijkheden Verschillen Per Besturingssysteem 

Windows Functies

 • check
  Virusscanner
 • check
  Veilig internetten
 • check
  Gratis ondersteuning
 • check
  Wachtwoordbeheer
 • check
  Meerdere apparaten
 • check
  Opslag in cloud

Mac Functies

 • check
  Virusscanner
 • check
  Veilig internetten
 • check
  Gratis ondersteuning
 • check
  Wachtwoordbeheer
 • check
  Meerdere apparaten
 • check
  Opslag in cloud

iOS Functies

 • check
  Virusscanner
 • check
  Webbeveiliging
 • check
  Opslag in cloud
 • check
  Wachtwoordbeheer

Android Functies

 • check
  Virusscanner
 • check
  Webbeveiliging
 • check
  Opslag in cloud
 • check
  Wachtwoordbeheer


Wat zou je kiezen, twee koekjes of onbeperkt koekjes? Onbeperkt koekjes klinkt duidelijk beter, al eet je er geen tien achterelkaar. Hetzelfde geldt voor licenties van beveiligingssuites. Met McAfee LiveSafe ben je niet beperkt tot een bepaald aantal Windows, Android, Mac OS en iOS apparaten, maar je kan alle apparaten beschermen die je bezit. En de unieke Personal Locker versleutelde Cloud opslag maakt van deze suite een winnaar.

Bescherming van je hele huishouden kost je € 79,50 per jaar. Niet slecht, als je overweegt dat je bij Bitdefender Total Security Multi-Device  vijf licenties krijgt voor ongeveer hetzelfde bedrag. Een 10 licenties abonnement op Norton Security Premium kost bijna hetzelfde, met 25GB online opslag voor backups en een prima ouderlijk toezicht.

Zins Mcafee is overgenomen door Intel heeft de virusscanner enorme sprongen vooruit gemaakt. Waar het jaren geleden de hekkensluiter was die de pc zo erg vertraagde dat er niet meer op was te werken wordt het vandaag de dag bekroond met top prestaties door de onafhankelijke test labs.

Dit moet je lezen…

Over het algemeen, wanneer we de beveiligingsproductlijn van een bedrijf onderzoeken, beginnen we onderaan bij de zelfstandige antivirus en werken ons omhoog via de instapversie van de beveiligingssuite tot aan de met extra functies meest uitgebreide suite. Op deze manier zorgen we dat onze reviews niet al te groot worden, omdat we alleen de kenmerken samenvatten die in eerdere reviews zijn behandeld en we concentreren op verschillen, verbeteringen en toegevoegde functies in het product dat wij beoordelen.

Zoals gewend, gaan we in deze beoordeling niet zoveel samenvatten, omdat McAfee LiveSafe identiek is aan McAfee Internet Security. Het verschil is een verbetering en de toevoeging van een zelfstandige component.

McAfee Total Protection is ook bijna identiek aan de instapsuite van McAfee. Het enig verschil met LiveSafe zijn de toegevoegde functies. De gebruikersinterface van alle drie, samen met de zelfstandige antivirus van McAfee, hebben een significante upgrade gehad sinds onze vorige onderzoek. McAfee houdt het tempo laag, maar blijft regelmatig upgraden. Heb je de nieuwe look nog niet gezien, wacht maar, het komt wel.

start scherm mcafee livesave

Verbeterde wachtwoordbeheer

True Key van Intel Security is, meer dan elk concurrerend product, gefocust op multifactor-authenticatie. Met de beschikbare authenticatie opties kan je het net zo veilig maken als je zelf wilt. Met de instapversie van de McAfee suite krijg je een True Key abonnement en kan je toegang krijgen tot je wachtwoorden op zoveel apparaten als je wilt.

We hebben eerder verteld dat LiveSafe van McAfee alle apparaten in je huishouden zal beschermen, de jouwe, van je partner, je kinderen, enzovoort. Er is natuurlijk een grote kans dat je niet alle wachtwoorden in het huishouden met iedereen wilt delen.

McAfee lost het probleem op door je vijf True Key licenties te geven en zo kan elk lid van je huishouden (maximaal vijf, natuurlijk) zijn eigen wachtwoorden beheren.

Het toevoegen van een apparaat

Voor het installeren van McAfee moet je een LiveSafe account aanmaken en dat kan door een productcode online te kopen. Je moet dus een persoonlijk account aanmaken voor McAfee. Bij het registreren kun je inloggen en tot slot de software installeren. Vervolgens kijk je in je mail om de link te ontvangen die je wijst naar het installeren op een ander apparaat. Het gaat allemaal om de toegangscode die bij het begin is ingevoerd, maar bij het gebruik van de toegestuurde link is dit niet meer nodig.

Het ligt er per apparaat aan wat je kunt installeren, zo is die beveiliging ook afgesteld. Dat is voor een laptop anders dan voor een mobiel. Op de mobiel installeer je namelijk een speciale beveiliger voor dingen die op je telefoon gevaarlijk kunnen zijn. Deze is beschikbaar voor Android, iOS, maar ook BlackBerry.

Beveiliging voor Windows

Je kunt de LifeSafe Internet Security van McAfee internet security op al je Pc’s installeren omdat je licentie onbeperkt is. Er zit een PC optimalisatie tool in die je helpt je pc snel te houden en ouderlijk toezicht om de kids te beschermen tegen ongewenste inhoud op het internet.

Er wordt in onafhankelijke antivirus laboratoria positief gesproken over McAfee. De ingebouwde firewall doet goed werk, al worden er aanvullende functies gemist die je bij andere programma’s wel vindt.

In de zoekresultaten wordt de web reputation service toegepast en die geeft met iconen aan of een link veilig is. Ook zijn er andere functies zoals het verwijderen van gevoelige bestanden en browsersporen wissen zo dat jij veilig en privacy save kunt browsen.

Logo Windows 10

Beveiliging voor Mac

De voormalige McAfee LiveSafe Internet Security heeft nu een vernieuwde naam, namelijk McAfee Internet Security voor Mac. Deze geeft je alle bescherming tegen virussen, maar ook andere malware. Zo worden de downloads gescand en inkomende bestanden. Je kunt het ook toepassen op je externe schijf.

De web reputation markup gaat verder dan alleen gevaarlijke websites opsporen. Zo kunnen links gemarkeerd worden die niet deugen en geblokkeerd worden. Dit is vergelijkbaar met SiteAdvisor LIVE uit de McAfee total Protection. Internet Explorer, Firefox, Safari en Google Chrome worden ondersteund.

Verbinding met verdachte servers zit er niet in met de functie van de Netguard firewall. Dit programma controleert namelijk de functie van de netwerkactitiviteit die in elk programma zitten.


apple computer

Beveiliging voor Android

De mobiele versie van McAfee Livesafe kan je gehele apparaat scannen, zowel op virussen als binnen een nieuwe applicatie. Een gedetailleerde beschrijving volgt wanneer er iets niet klopt. Toch duurt een volledige scan langer dan bij concurrenten in dit vakgebied.

Op afstand kun je je mobiel vergrendelen of lokaliseren, ideaal als je hem kwijt bent of hij gestolen is. Daarnaast wordt het apparaat ook terug naar fabrieksinstellingen gezet in zo’n geval, dat missen andere security software. Als je mobiel kwijt of gestolen is kun je de Scream functie inzetten. Dan hoor je een enorm schreeuw geluid. Dat is een handig antidiefstal functie.

zwaaiende android

Om geen gegevens kwijt te raken op je telefoon heb je het geluk dat deze software maar al te graag een back-up maakt. Dit zie je bij meer veiligheidsapplicaties voor telefoons. Online kun je dan naar die gegevens toe.

De privacy wordt ook beschermd door het blokkerend van teksten die dit kunnen schaden. Ook kun je hem zo instellen dat er bij bepaalde apps een PIN nodig is om er in te komen. Dat scheelt tevens ook nog eens pottenkijkers.

Met de capture cam kun je een momentopname maken en dus zien wie je mobiel in handen heeft. Dan kun je dit beeld naar jezelf opsturen. Ook krijg je een melding wanneer de telefoon in aanraking komt met een onjuiste wifi verbinding. Op afstand kun je dan je mobiele apparaat beschermen. In vergelijking met Kindle Fire heeft deze dus wel een locker functie.

Beveiliging voor IOS ( Ipad/Iphone)

Apple is altijd goed beveiligd en dat maakt het ook lastig om een beveilingssoftware te produceren. Toch is het McAfee gelukt, al is deze vergeleken met Android wel beperkter. Er is geen antivirus component bijvoorbeeld. Maar je kunt wel online je apparaat lokaliseren en tevens wordt de batterijstand doorgegeven. Je kunt je Iphone op afstand vergrendelen, contacten wissen of een alarm laten afgaan.

iOS logo klein

Het maken van een kopie van foto’s of videos is altijd handig. Met de Secure Vault kun je die door middel van een pincode beschermen. En net als bij andere apparaten kan de Capture Cam een grote rol spelen, wanneer je bijvoorbeeld drie keer de verkeerde pin invoert op je apparaat.

Het gebruik van de iOS editie is populairder geworden sinds er een ruime licentie is en je dus niet los hoeft te betalen hierdoor. McAfee doet er dus goed aan om die licentie niet te beperken tot een x aantal apparaten.

Systeemvereisten

 • Windows
 • Mac
 • ios
 • android

ANDROID

Minimale Systeemvereisten

 • Google Android-smartphones en -tablets 4.1 of hoger
 • Een werkende internetverbinding

Softwarevereisten

 • Standaard Android browser
 • Google Chrome

Heel veel functie bij McAfee LiveSave

Binnen de bescherming van de software zitten veel extra functies die niet binnen het pakket van standaard virusscanners zit. Met name de wachtwoordbeheerder is daarin een hoogtepunt. Je hoeft je wachtwoorden niet meer altijd te onthouden want dat wordt voor je gedan.

Daarnaast heb je ook de Google authenticator, een functie waarbij je een code krijgt als je inlogt om zo een twee-factor-authenticatie toe te passen. Het geeft tevens ook aan of je wachtwoord goed en betrouwbaar is of niet. Een sterk wachtwoord daar begint alles mee.

Webformulieren invullen is ook geen probleem meer met al die functies van deze uitstekende software. De wachtwoorden en andere informatie kan namelijk automatisch gesynchroniseerd worden tussen je apparaten. En je kunt ze ook bereiken met de LifeSafe console. Via het online console kun je dus overal je wachtwoorden en gegevens bewerken en bekijken. Het geeft een volledige toegang tot al die wachtwoorden. Zo kun je ook op een gebruikersnaam klikken en die brengt je naar de website waar het bij hoort.

Voor de apparaten van Android en iOS is een Personal Locker beschikbaar. Dat geeft een gigabyte extra voor veilige opslag van bijvoorbeeld belangrijke documenten. Met een pincode, gezichtsherkenning en spraakherkenning kun je daar dan bijkomen. Wanneer dit lukt kun je dus succesvol bij je spullen. Wel kun je een aantal items verlagen om die veiligheidsfactor te verminderen.

Thuis netwerk beheren mcafee livesafe

Personal Locker

De Personal Locker (persoonlijke kluis) zit alleen bij LiveSafe en geen ander McAfee product. Het gaat om een 1GB ruimte voor online opslag die grondig is versleuteld en word beschermd door verschillende lagen van biometrische authenticatie. Dit kan je op al je Android en iOS apparaten installeren en ook op computers die Windows 8 of later draaien en die voorzien zijn van de nodige camera en microfoon.

Om Personal Locker te installeren moet je gewoon inloggen op je McAfee account en een downloadlink sturen naar het emailadres die geassocieerd is met het apparaat dat je wilt gebruiken. De applicatie kan ook worden gedownload van de desbetreffende App Store en geactiveerd met een code die je krijgt vanuit je online-account. Let op: om deze functie in Windows te gebruiken moet je McAfee Central downloaden, een Windowsapplicatie.

De beveiliging begint zodra je de applicatie start. Je moet wel een pincode bedenken, een pasfoto van jezelf maken en drie keer een inspirerende uitspraak brengen in de microfoon.

Het kan wel gebeuren dat de biometrische authenticatie je niet herkent. Om te voorkomen dat je uitgesloten wordt van je bestanden, zal de applicatie je vragen om drie beveiligingsvragen in te stellen. Toch is het antwoord aan deze vragen niet voldoende om toegang te krijgen tot een versleuteld account. Je zal ook de technische ondersteuning van McAfee moeten bellen en ze overtuigen van je identiteit. De beveiligingsvragen zijn maar een deel van de procedure. Indien het je lukt, zal de technische dienst je tijdelijke toegang geven, op afstand, zodat je je gezicht en stemherkenning opnieuw kan kalibreren.

Je kan ook een vriend registreren, die je vertrouwt, om jou te vertegenwoordigen. Deze vriend krijgt dan een email waar staat beschreven hoe je je Personal Locker hebt ingesteld. Nu, in het geval dat je stem verliest of verkouden wordt, kan je vriend de Personal Locker voor jou openen.

De mogelijkheden om iets in je kluis te stoppen zijn verschillend. Je kan, in de kluis zelf, een beveiligde notitie aanmaken of een genomen foto direct naar de kluis verplaatsen zonder de onveilige foto applicatie te gebruiken. En je kan foto’s en andere bestanden toevoegen die zich op het apparaat bevinden. Je kan een hoge of lage beveiligingsgraad aangeven voor elke item dat je toevoegt. Laag betekent dat een simpele pincode voldoende is om toegang te krijgen. Kies je voor hoog (beveiliging) moet je door gezicht- en stemherkenning om het bestand te openen.

Gezichtsherkenning is ook een van de vele authenticatie opties van True Key.

Om te voorkomen dat een indringer met een van je foto’s probeert te authentificeren, kan True Key soms vragen dat je je hoofd van rechts naar links of andersom beweegt. Personal Locker beschikt niet over zo’n levend garantiesysteem en zijn gezichtsherkenning kan beïnvloed worden door een glimlach of een andere gelaatsuitdrukking. Maar geen indringer zal langs stemherkenning heen met een opname van je stem omdat, naast je standaard geregistreerde zin, moet je ook een andere zin uitspreken, telkens bij een nieuw login.

We hebben Personal Locker geprobeerd op een laptop die van Windows 8 naar Windows 10 was opgewaardeerd. De webcam, die goed werkt als we haar voor Skype gebruiken, wordt niet herkend door Windowsapplicaties. We hebben het onderzocht en het blijkt dat veel mensen, na een upgrade naar Windows 10, hetzelfde probleem hebben, zonder een werkelijke oplossing van de kant van Microsoft. Dit is natuurlijk geen fout van McAfee!

Tijdens onze tests, werkte Personal Locker goed op zowel een Nexus 9 als op een Apple iPad Air. We hebben gezichts- en spraakherkenning op de Nexus ingesteld en hadden geen problemen met de authenticatie op de iPad.

Conclusie

McAfee LiveSafe is pionier met “een abonnement voor alle apparaten” dat nu onderdeel is van de hele McAfee productlijn. Door de unieke Personal Locker component staat dit programma boven alle McAfee suites. LiveSave is de redactiefavoriet voor cross-platform (op meerdere platforms) multidevice (meerdere apparaten) beveiliging. Ook AV-test en AV-compartive geven Mcafee een uitstekende score in de onafhankelijke antivirus test. Wil jij een top beveiliging voor al jouw apparaten neem dan Mcafee LiveSave.McAfee Livesafe 2018

About the author 

administrator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. fckn program, i was working in an important file. At the same time i was installing this bs, because my father had a free preiun version from work (I actually de-installed it a few weeks back). When the download finished they asked me if i want to restart my laptop now, or later. I choose later because i was working in that important file, it restarted anyway… my laptop asked again, are you sure you want to restart? there are some files wich are not currenty saved. I SAID NO AND THIS * PROGRAM RESTARTED MY LAPTOP ANYWAY. tnx… file is gone. And i’m not even starting about all the annoying messages and pop-ups.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}