Norman

2 Comments

Norman Antivirus is een antivirus software die ook tegen spyware en malware zoals wormen beschermt, Trojaanse paarden, rootkits en spyware. Het heeft een paar kenmerken zoals: één licentie is goed voor drie pc's, het heeft een beschermende screensaver, en het is klaar voor Windows 8.​

Norman's hoofdkwartier bevindt zich in Noorwegen. Er zijn ook Norman kantoren in: Denemarken Finland Frankrijk Duitsland Italië Spanje Zweden Zwitserland de Nederland Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten. Norman Antivirus is gecertificeerd door ICSA Labs en Virus Bulletin 100. Het is ook getest door AV-Test, een belangrijke onafhankelijke testfaciliteit, maar het heeft niet de hoogste AV-Test scores ontvangt.

Norman Antivirus software heeft een eenvoudige gebruikersinterface. Een installatiewizard detecteert automatisch de toepassingen die een internetverbinding behoeven en maakt vervolgens regels voor hen aan. Het is eenvoudig te beheren. De software is geschreven op zodanige wijze dat het relatief weinig geheugen gebruikt en wienig CPU belasting. Het heeft een pop-upblokkering en het scant e-mail en onmiddellijke berichten. Het product bevat een screensaver met een malware scanner.​

Norman Antivirus gebruikt een paar methoden om te identificeren en te neutraliseren van bedreigingen die nog moeten worden opgenomen in de database: dreiging-handtekeningen. De software detecteert hack pogingen. Het detecteert virus uitbraken door vaak misbruikte bestandstypen te inspecteren die hackers vaak exploiteren: PDF-, Microsoft Office en Flash. Het evalueert de commandoregelcode voor elk van deze bestandstypen en vergelijkt ze met de commandoregelcode op legitieme programma's vast te stellen van eventuele verschillen. (Shellcode is een stukje code dat hackers kunnen benutten om voor het controle van een lokale of externe machine.  

Norman Antivirus stuurt een verdacht bestand naar een virtuele gevangenis om het bestand te  isoleren tot haar gedrag en bedoelingen duidelijk geworden. Hoewel deze antivirus software beweerd meer te zijn meer dan een antivirusprogramma, ontbreken sommige functies die wel zijn inbegrepen bij een aantal van haar concurrenten, zoals automatische detectie van USB of gamer modus.


Norman pakketten waren:

Security Suite PRO
Security Suite

Online Backup
Antivirus
System Speedup
Antivirus voor Linux
Ad-Aware PRO

About the author 

administrator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Uiterst tevreden over de bescherming. Prima helpdesk. Laagdrempelig, bij Norman denken ze mee en helpen ze snel, ze kunnen de computer op afstand overnemen en het euvel verhelpen.
    Prijs is laag. Service is hoog. Andere antivirus testen tonen aan dat Norman met de grote andere aanbieders mee kan komen op gebied van malware detectie en informatievoorziening. Kortom de rating van de auteur is aan de lage kant m.i.

  2. Prima antivirus, wat Marcel zegt.
    Sluit me daar helemaal bij aan. Gebruik het al jaren, en in die jaren nog nooit een virus of dergelijke software op mijn computer mogen zien. En dat terwijl ik al jaren in de hostingbranche zit en veel download en veel op on vertrouwde websites zit.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}