Norton Security Review

2 CommentsNorton beveilgings suite


Bescherming

Functies

Gebruikersgemak

Compatibel met:

 • Windows
 • Mac
 • iOS
 • Android

Norton Security Functies

Inhoudsopgave


LET OP! De Beschikbare Mogelijkheden Verschillen Per Besturingssysteem 

Windows Functies

 • Virusscanner
 • Anti-ransomware
 • Anti-spyware
 • Anti-malware
 • 100% Protection Promise
 • Veilig Browsen

Mac Functies

 • Virusscanner
 • Veilig Browsen
 • Anti-malware
 • Anti-phishing
 • Anti Spyware

iOS Functies

 • Virusscanner

Android Functies

 • Virusscanner


Een goede antivirus programma is een cruciaal onderdeel van elke  security software pakket. Één van de beste opties is Norton Security, die een slanke  goed georganiseerde interface heeft en een eersteklas antivirus engine en vele andere functies voor veiligheid en privacy.</p>

Norton heeft zijn nieuwe productlijn  drastisch vereenvoudigd. Ooit verkocht het drie verschillende Windows producten, verschillend geprijsd, variërend van basis-bescherming tot geavanceerde suite, maar Norton heeft nu slechts één product: Norton Security.Norton Security die alle grote besturingssystemen ondersteund, wel zo makkelijk. Norton Security met Backup kost iets meer.

Veiligheidsprestaties

Het belangrijkste onderdeel van een antivirus-programma is de detectie van malware. Om de mogelijkheden van Norton Security te beoordelen, hebben we ons tot AV-TEST gewend, een Duits laboratorium dat regelmatig antivirussoftware beoordeelt.

AV-TEST vond dat Norton 100 procent van de bekende malware samples detecteerde, ruim boven de branche gemiddeld van 98 procent. Tegen zeroday malware (volgende generatie malware), scoorde Norton ook 100 procent, beter dan de branche gemiddeld van 96 procent.

Dit plaatst Norton Security op dezelfde lijn met Bitdefender die al reeds wat jaren getest is als een van de beste virusscanners.

Systeemvereisten

 • Windows
 • Mac
 • ios
 • android

WINDOWS

Besturingssysteem

 • Microsoft Windows 10 (alle versies)
 • Microsoft Windows 8/8.1 (alle versies). 
 • Microsoft Windows 7 (alle versies) met servicepack 1 (SP 1) of hoger.
 • Microsoft Windows Vista (alle versies) met servicepack 1 (SP 1) of hoger.
 • Microsoft Windows XP (32-bits) Home/Professional met Service Pack 3 (SP 3) of hoger. 


Setup en interface

Om Norton Security te installeren, ga je naar de Norton website voer je een activeringscode in en vervolgens downloaden. Het hele installatieproces eindigde met een computer herstart en duurt ongeveer tien minuten.

De  interface van Norton bestaat uit een witte rechthoek met groene accenten, die naar geel veranderen als een update nodig is. Deze verandert naar rood wanneer het een ernstige bedreiging detecteert.

Vier tabs in het hoofdvenster bakenen de Norton Security functiegroepen af: Security (veiligheid), Identity (identiteit), Performance (prestaties) en overige instellingen. Als je op een van de groepen klikt verschijnen nieuwe knoppen, met iconen. Het geheel is strak, met een goed geanimeerde uitstraling die goed past bij Norton's beknopte en eenvoudige interface design.

Onder de LiveUpdate functie die terug te vinden is onder de knop "Security" worden de de updates van Norton Security beheert. De History knop (geschiedenis), ook onder "Security", toont een record van veiligheidsgerelateerde activiteiten van de computer - niet alleen de resultaten van malware scans, maar ook gebruikerslogins en Wi Fi verbindingen. De “Advanced” knop (geavanceerd) onthult de beschermingsstatus van antivirus, firewall en identiteit.

Over het algemeen, ziet de schone, makkelijk te gebruiken interface er degelijk uit zonder dat je zware of overheersende gevoelen krijgt, en legt  Norton Security de functies uit in duidelijke taal.

Bescherming functies

Zoals de meeste moderne antivirus programma's, identificeert Norton Security malware door het vergelijken van verdachte bestanden met een cloud gebaseerde database van bekende malware definities, die niet hoeven gedownload. Norton Security analyseert ook verdacht gedrag om malware bedreigingen vroeg te identificeren.

Standaard (fabrieksinstelling), scant Norton Security wekelijks naar malware en biedt hiermee een regelmatige bescherming zonder dat gebruikers met de instellingen gaan worstelen. De interface voor het plannen van scans is een beetje verborgen, maar kan worden gevonden in zowel de veiligheidsgedeelte als in de instellingen menu in de rechterbovenhoek van de hoofdinterface.

security pakketen van norton

Extra tools

Veiligheid is in vieren onderverdeeld: Run Scans (voer scans uit), LiveUpdate, History (geschiedenis) en Advanced (geavanceerd). Run Scans lanceert natuurlijk malware scans op verzoek. Het kan ook je Facebook pagina scannn voor kwaadaardige links (webkoppelingen) of een "Power Eraser" activeren dat op je harde schijf zoekt naar adware of browser hijackers (browserkapers) die door typische antivirus scans worden genegeerd. (Norton waarschuwt dat de Power Eraser, per ongeluk, zou legitieme programma’s kunnen markeren en verwijderen).

Een andere scanmethode, Norton Insight, identificeert 'vertrouwde' bestanden die niet worden onderzocht tijdens Quick Scans , terwijl Diagnostic Report (diagnostisch rapport) naar items zoekt die de prestaties van je pc kunnen verbeteren - het markeerde verschillende startup items op mijn PC die konden worden verwijderd.

De identiteitsgedeelte bevat vier instrumenten: Identity Safe , ID Settings , Statistics en Password Generator. De eerste slaat gevoelige informatie op, zoals wachtwoorden en financiële informatie in een versleutelde cloud opslag. De gegevens worden met de hand ingevoerd of geïmporteerd vanaf een wachtwoord manager. Als je de Norton browser plugin installeert voor Mozilla Firefox, Google Chrome of Microsoft Internet Explorer, worden formuliervelden van webpagina’s automatisch inngevuld.

ID Settings beheert Norton Security's achtergrond beveiligingen, zoals anti-phishing bescherming en website veiligheidsindicaties, die Norton Toolbar beide nodig hebben. Statistics toont hoe vaak je de verschillende functies van Norton Security hebt gebruikt, terwijl Password Generator een webpagina lanceert om willekeurige, sterke wachtwoorden te creëren.

Terug naar de Norton Security hoofd interface, de Performance knop leidt tot vier andere hulpmiddelen. Optimize disk (schijf optimalisatie) ruimt je harde schijf op. File Cleanup vindt bestanden die weg kunnen. De Startup Manager voegt toe en verwijdert programma's uit de opstartmap om de opstarttijden te verbeteren. Graphs toont een tijdlijn van de activiteiten die Norton Security  heeft uitgevoerd, vergelijkbaar met die van History, maar meer visueel georiënteerd.

Het merendeel van de prestatietools lijken veel op de tools die in Windows te vinden zijn of op de gratis optimizers, zoals CCleaner, maar Norton zet ze op een plek bij elkaar en maakt ze makkelijker te gebruiken.

De More Norton  sectie van de hoofd interface bevat de mogelijk heid om apparaten toevoegen, een beheerders sectie, Identity Safe, familie en Backup. De eerste twee hanteren alle apparaten die door Norton Security software beschermd zijn, zoals Macs, Windows of iOS en Android apparaten. Identity Safe lanceert de gelijknamige functie, terwijl Backup je gewoon om tien euro extra vraagt voor de uitbreiding van Norton Security met Backup.

Gescheiden ouderlijk toezicht

Norton Family, de ouderlijk toezicht functie, vereist de installatie van een browser extensie op elk apparaat dat de kinderen gebruiken. Norton Family kun je benaderen via een webbrowser of vanaf een mobiele telefoon en onthult de browsergeschiedenis van de kinderen, hun zoekgeschiedenis en Facebook gebruik en kan ook tijdslimieten instellen aan het gebruik van internet.

Voor een extra vijftig euro per jaar, bevat Norton Family Premier ouderlijk toezicht functies die ook in mobiele apps te vinden zijn, zoals het weergeven van tekstberichten van de kinderen en, voor kinderen met Android-apparaten, de location tracking (localisatie) en een lijst van de geïnstalleerde apps. Het bevat ook een lijst van het YouTube en Hulu gebruik van de kinderen op de pc.

geld terug actie


Conclusie

Norton Security  heeft een sterke selectie van functies verpakt in een strakke, elegante en vloeiende interface. De reeks nuttige scan mogelijkheden en de Identity Safe functie voor het veilig opslaan van wachtwoorden en gevoelige informatie worden door veel mensen gewaardeerd.

Toch zou bij een antivirus pakket in deze prijsklasse, de familie bescherming functie ingebouwd moeten zijn. Andere afwezige functies, zoals beschermd browsen of "rescue" (herstel) partities, zijn wel te vinden in het basis pakket van een aantal andere antivirus producten.

Norton Security biedt een naadloze en pijnloze bescherming, maar dat doen ook concurrerende producten die minder kosten, vooral wanneer er minder pc's bij betrokken zijn. Door zijn royale licentieovereenkomsten, biedt Norton Security de meeste waarde voor een gezin of voor een gebruiker die meer dan drie apparaten moet beschermen op meerdere platformen.

norton antivirusNorton Security Standard 2019

About the author 

administrator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. what a terrible program it is NORTON SECURITY 2018, everyday 5 days my Windows 10 system most scan of the system gives everyday signals that someting wrong.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}