Panda Free Antivirus

0 Comments


Panda Free Antivirus - DOME

Gratis antivirus voor Windows en Android

Bescherming

Functies

Gebruikersgemak

Compatibel met:

 • Windows
 • Android

Mac

Panda Dome Gratis Antivirus Functies

Inhoudsopgave


LET OP! De Beschikbare Mogelijkheden Verschillen Per Besturingssysteem 

Windows Functies

 • Antivirus & Antispyware
 • Usb Bescherming
 • PC Optimizer
 • Niet Storen Modus
 • Gratis VPN
 • Veilig Browsen

Android Functies

 • Antivirus & Antispyware
 • Privacy Auditor
 • Task Killer
 • Anti-diefstal  Bescherming
 • Gratis VPN


Banner panda security softwarePanda Free Antivirus

Geen excuus meer om een antivirus bescherming niet te gebruiken, zeker wanneer je een gratis antivirusprogramma kunt gebruiken dat werkelijk doeltreffend is. De nieuwe versie van de Panda Free Antivirus presteert uitstekend.

Als je bekend bent met het product, is een blik voldoende om te weten dat deze versie anders is dan die van vorig jaar. De donkere achtergrond met veelkleurige knoppen is in het huidige product vervangen door een witte achtergrond met groen/blauwe knoppen en panelen.

Het grootste paneel geeft weer hoe veilig je computer is en andere gegevens omtrent de bescherming. Met de andere panelen kunt je de scans starten, de bescherming naar je andere apparaten uitbreiden en andere beveiligingsfuncties uitvoeren. De betaalde producten van Panda bieden volledige ondersteuning voor Mac en Android apparaten. In de gratis versie, als je de optie andere apparaten kiest, zal je een gratis versie voor de Mac kunnen uitproberen of een gratis, maar gelimiteerde versie voor Android.

De installatie verloopt snel en eenvoudig, maar je zal wat aandacht aan de opties moeten besteden. Voor een volledige bescherming, heb je de Panda Security Toolbar nodig, maar misschien wil je Yahoo niet als vaste zoekmachine of MyStart, een door Yahoo aangedreven pagina, niet als home page (het zijn natuurlijk deze bundels die voor inkomsten zorgen, waardoor Panda de antivirus gratis kan blijven aanbieden)

Bedieningspaneel van Panda

Laboratoriumresultaten

Hoewel de gratis versie van Panda niet getest wordt door de onafhankelijke laboratoria, de antivirus technologie is dezelfde als in de betaalde versie en de resultaten daarvan zijn dus ook geldig voor Panda Free. Panda neemt niet langer deel aan tests van de ICSA Labs en West Coast Labs, maar deed wel mee in tien van de laatste 12 tests van Virus Bulletin en bereikte, in acht van deze tests, de VB100 certificering.

De AV-Test Institute beoordeeld antivirus producten op hoe goed ze beschermen tegen malware, op hoe klein hun invloed is op de prestaties van het systeem en op hoe fout-positieven het gebruikersgemak beïnvloeden. Per categorie zijn er 6 punten haalbaar. Panda verdiende een perfecte 6 voor zowel bescherming als gebruiksgemak en 5 punten voor de prestaties, met een totaal van 17 punten, een zeer goede score. Bitdefender Antivirus Plus verdienden echter een perfecte 18 punten.

We hebben een aantal verschillende tests van AV-Comparatives bekeken. Producten die deze tests passeren, krijgen een standard cijfer en producten die uitblinken worden met Advanced  of Advanced+ beoordeeld. Panda kreeg Advanced+ in een specifieke test die meet hoe grondig de gedetecteerde malware wordt verwijderd. Panda had Advanced+ kunnen krijgen in de test van het gehele product maar gehinderd door een aantal fout-positieven, werd het gewoon Advanced. Panda kreeg Advanced ook in de bestand detectie test en de prestatietest. Deze zijn goede scores, maar Bitdefender en Kaspersky behaalden Advanced+ over de hele linie.

Panda Free

Panda Essential

Panda Complete

Panda Dome Essential Security
Panda Dome Complete Beveiliging

Gratis

€ 29,99

€ 59,99

Antivirus

Antivirus

Antivirus

Pc-herstelsysteem

Pc-herstelsysteem

Pc-herstelsysteem

Niet storen modus

Niet storen modus

Niet storen modus

Technische ondersteuning

Technische ondersteuning

Bescherming voor al uw apparaten

Bescherming voor al uw apparaten

Real-time location

Real-time location

Lock en wipe op afstand

Lock en wipe op afstand

Verbeter prestaties en batterij

Verbeter prestaties en batterij

Android Wear Compatibel

Ouderlijk toezicht

Blokkeer apps met een pin

Blokkeer ongeweste telefoon gesprekken

Locatie trekker

Wifi bescherming

Password Manager

Wis data op afstand

De Anti phishing bescherming kan beter


Dezelfde toolbar (werkbalk) mechanisme dat URL’s op afstand houdt die malware hosten, dient om gebruikers uit de buurt te houden van phishing sites, frauduleuze websites die je inloggegevens proberen te stelen. Ook hier blokkeerde Panda ongeveer de helft van de URL’s, maar dit is niet zo veel in deze context.

Het detectie resultaat van Panda bleef achter op het gemiddelde. Dit was een beetje teleurstellend omdat de vorige versie een betere score had. Panda wordt ook door Internet Explorer en Chrome verslagen. Het lukte Panda wel om beter te doen dan Firefox. Een ding is duidelijk, je kan beter de anti phishing bescherming van je browser niet uitschakelen.

Extra functies

Gezien dat het een gratis programma is, zijn wij bijzonder onder de indruk van het aantal en de effectiviteit van de extra functies die in dit product zijn verpakt. Je hebt de security toolbar wel nodig, maar wil je van andere toolbars af die je niet hebt gevraagd, dan kun je de Toolbar Cleaner gebruiken. Naast het verwijderen van toolbars en plugins van je browsers, kan deze hulpprogramma van derden je surf sporen wissen en programma’s uitschakelen die tegelijk met het systeem opstarten. Maar wees voorzichtig, want wijzigingen die je aanbrengt met deze tool zijn niet omkeerbaar.

De werkbalk bevat een knop om de browse gegevens te wissen. Dit komt van pas voor wie niet weet dat, in de meeste moderne browsers, de toets combinatie Shift+Control+Del deze functie heeft. Je kan ActiveScan lanceren, een op Active-X gebaseerd online scanner die een zoek en vernietig missie uitvoert tegen actieve malware. Echter, we werden verrast door het feit dat ActiveScan niet compatibel is met Windows 8.

Terug maar de hoofd applicatie, daar zijn opties om met hardnekkige malware om te gaan. Voor het geval dat ransomware of andere malware je computer onbruikbaar hebben gemaakt, kun je een bootable Rescue Kit (herstelpakket) aanmaken vanaf een schone computer. Er is ook een link om Panda Cloud Cleaner (schoonmaak app) te installeren en lanceren. Panda Cloud Cleaner is een tool die naar malware zoekt, je browse sporen uitwist en op verdacht gedrag controleert.

Je wordt misschien draaierig van al deze scan mogelijkheden, maar zelf hoef je eigenlijk alleen de Panda Free Antivirus te starten. De alternatieve scans kun je gebruiken als je een second opinion wilt. De Cloud Cleaner en de ActiveScan zijn gratis verkrijgbaar, rechtstreeks van Panda Security, als zelfstandige producten.


Premium fucnties in panda dome

Als default, scant Panda elke USB drive die je verbindt om te zorgen dat er geen malware draagt. Toch kun je de bescherming verder opschroeven door middel van de USB Vaccination (inenting). De inenting van een USB drive maakt het onmogelijk voor een ander proces om automatisch te starten wanneer de drive wordt gemonteerd. Panda kun je ook zo instellen dat hij alle USB drives die je aansluit, automatisch vaccineert.

De Process Monitor van Panda houdt alle processen die gaande zijn in de gaten en ook de URL’s die benaderd worden. Hij geeft een overzicht van alle actieve processen, vermeldt hun risiconiveau en of ze toegang hebben tot internet. Je zal natuurlijk een bijzondere aandacht schenken aan processen die gemarkeerd worden met een gemiddelde of hoge risico. Panda zal een aantal processen zelf blokkeren, afhankelijk van hun gedrag.

Conclusie

Er is nog meer bescherming verkrijgbaar, als je bereid bent om ervoor te betalen. Maar Panda presteert beter dan alle andere producten, met uitzondering van de beste betaalde virusscanners. Panda verslaat AVG en Avast en bied daarnaast ook nog 2 betaalde varianten die nog meer bescherming bieden dan de gratis versie van Panda Software.

About the author 

administrator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}