by lars 

Symantec Norton Security Deluxe 2019

0 Comments

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Symantec Norton Security Deluxe 2019


Norton Security Deluxe 5 apparaten

Licentie voor 5 apparaten

Bescherming

Functies

Gebruikersgemak

Compa​ti​​​​bel met:

 • Window​​​​s
 • Mac
 • Android

​Norton Security Deluxe Functies

Inhoudsopgave


LET OP! De Beschikbare Mogelijkheden Verschillen Per Besturingssysteem 

Windows Functies

 • check
  Antivirus
 • check
  Anti-phishing
 • check
  Anti-malware
 • check
  Anti-ransomware
 • check
  ​100% Virus Protection Promise
 • check
  ​Veilig browsen
 • check
  Firewall
 • Netwerk beperking
 • Wifi beveiliging
 • Password Manger

Mac Functies

 • check
  Antivirus
 • check
  Firewall
 • check
  Opschonen
 • check
  Wachtwoord manger

iOS Functies

 • check
  Detecteert niet beveiligde hotspots
 • check
  Op afstand lokaliseren
 • check
  Op afstand alarm activeren
 • check
  Op afstand contacten back-uppen

Android Functies

 • check
  Antivirus
 • check
  Oproepen blokkeren
 • check
  Anti diefstal functies:
 • check
  Op afstand lokaliseren
 • check
  Op afstand wissen
 • check
  Op afstand foto's maken
 • check
  Op afstand Vergrendelen
norton antivirus


​Symantec Norton Security Deluxe

Antivirusbescherming is een must voor je digitale beveiliging, maar deze bescherming kan nog completer als je een beveiligingssuite gebruikt. Waar de standaard Norton AntiVirus alleen voor Windows is bedoeld, biedt Symantec Norton Security Deluxe bescherming voor zowel Windows- als macOS-, Android- en iOS-apparaten. Voor Windows-gebruikers zit er ook een tweerichtingsfirewall bij die je niet hindert met irritante pop-ups. Het was bijna de keuze van de redactie geworden, ware het niet dat hij ingehaald werd door Symantec eigen Norton Security Premium, dat nog beter is.

Een jaarabonnement op Norton Security Deluxe kost nu € 49,99 met een licentie voor vijf apparaten. 

Als je tekent voor automatische verlenging, ontvang je van Symantec een Virus Protection Promise (virusbescherming belofte). Dat betekent dat indien een van je apparaten, ondanks de bescherming van Norton, besmet raakt met malware, een deskundige van de technische ondersteuning zich op afstand met je systeem zal verbinden en het probleem verhelpen. In het onwaarschijnlijke geval dat de ondersteuningsdeskundige het probleem niet kan oplossen, zal Symantec de prijs van je abonnement teruggeven. Let op! Deze garantie is niet van toepassing op de standalone (zelfstandig) antivirus waarvan de ondersteuning beperkt is tot zelfhulp en community forums. McAfee en Check Point ZoneAlarm Extreme Security bieden een vergelijkbare garantie.

​Net als bij eerdere versies beheer je je Norton abonnement via de online My Norton portaal. Zodra je de licentiesleutel hebt geregistreerd, kun je meteen de software installeren op het apparaat dat je gebruikt, of jezelf een e-mail sturen om het op andere apparaten te installeren. Je beheert Android-antidiefstal rechtstreeks in de My Norton portaal waar je kan inloggen om toegang te krijgen tot je wachtwoorden.

Het hoofdvenster van het product lijkt veel op het venster van de standalone antivirus. Het beschikt over vier panelen, gewijd aan beveiliging, online veiligheid, prestaties en nog meer Norton. Door op een paneel te klikken, schuif je over de hele paneelrij en worden extra pictogrammen weergegeven die betrekking hebben op het deelvenster waarop je hebt geklikt. Je zal geen pictogram vinden voor de firewallcomponent. Om de firewall te configureren, moet je rechtstreeks naar de instellingen.

Norton biedt nogal wat configuratie-instellingen, zoveel dat je mogelijk niet altijd weet waar je moet zoeken. In zo’n geval, kun je op het zoekpictogram rechtsboven klikken en beginnen met typen. Het programma scant de vele pagina's om de instellingen te vinden die overeenkomen met wat je hebt getypt. Je kan eenvoudige aan/uit-instellingen direct in de lijst met zoekresultaten schakelen. De zoekopdracht van ESET heeft vergelijkbare instellingen.

geld terug actie

​Gedeelde antivirusfuncties

Natuurlijk bevat deze suite alle functies van Symantec Norton AntiVirus Basic. Deze functies zullen we hier samenvatten.

Alle onafhankelijke antivirus testlaboratoria die we volgen hebben Norton in hun reguliere rapporten. Scores variëren van goed tot uitstekend. Norton behaalde bijvoorbeeld een AAA-certificering (het beste van vijf certificeringsniveaus) van SE Labs, maar haalde de Advanced+ score van AV-Comparatives niet.

Nortons totale laboratoriumscore van 8+ punten is redelijk, maar anderen hebben het een stuk beter gedaan.  Bitdefender met 9,9 punten heeft het beter gedaan. 

Norton scoorde erg goed in de praktische malware-beveiligingstests. Met 9 van de 10 mogelijke punten gekregen in de eenvoudige, op bestanden gebaseerd malware verdedigingstest, zit Norton op de eerste plaats samen met McAfee. Uitgedaagd met 100 URL's waar malware wordt gehost, verdedigde Norton het testsysteem door de toegang van ongeveer een derde van de malware te blokkeren en door nog eens twee derde van de malwaredownload uit te schakelen.

Het totale beschermingspercentage van 99 procent is het beste van de huidige producten. Norton was sinds vele jaren de toetssteen voor de anti-phishing tests, met een detectiegraad meestal rond de negentig procent. Nu zakte de score naar een sombere 40 procent detectie, terwijl Chrome, Firefox en Internet Explorer aanzienlijk beter hebben gescoord. Het resultaat was zo eigenaardig dat de test is herhaalden met Norton in Chrome in plaats van Internet Explorer, maar zonder enige verbetering. 

Andere gedeelde functies

Norton AntiVirus bevat enkele nuttige bonusfuncties die je mogelijk niet verwacht in een simpel antivirus. Zijn Intrusion Prevention (intrusie preventie) systeem voldeed volledig aan de test, waar exploits  gegenereerd door de Core Impact penetratietool. Norton heeft meer exploits gedetecteerd en geblokkeerd dan welk ander product uit de test en heeft alle aanvallen op netwerkniveau opgevangen voordat ze de browser konden bereiken.

Kort na de installatie, biedt Norton je aan om verschillende hulpmiddelen in je browser te installeren en leid je door het installatieproces. Deze tools omvatten Norton Safe Search, dat gevaarlijke zoekresultaten markeert, Norton Home Page, waarmee SafeSearch en een verzameling snelkoppelingen op je startpagina worden geplaatst en de Norton-werkbalk, die een zoekveld bevat en de pagina's die je bezoekt beoordeelt.

Met de installatie van Norton krijg je ook de Symantec Norton Password Manager erbij, gratis, als zelfstandig product. Deze wachtwoordmanager kan worden gesynchroniseerd op al je apparaten en bevat nu een bruikbaar wachtwoordsterkte-rapport met geautomatiseerde wachtwoordupdates voor geselecteerde populaire websites. Norton Antispam integreert met Microsoft Outlook om spam naar zijn eigen map om te leiden. Gebruikers met een andere e-mailclient, moeten een rule (regel) definiëren om de gemarkeerde spamberichten weg te doen. Andere bonusfuncties die door deze suite en het antivirus worden gedeeld, zijn onder meer een hulpprogramma voor het beheren van bestanden dat worden gelanceerd bij het opstarten, een schijfoptimalisatieprogramma en een eenvoudige tool voor het opschonen van bestanden.

 • Windows
 • Mac
 • ios
 • android

ANDROID

Minimale Systeemvereisten

 • Android 4.0.3 of hoger. Google Play-app moet geïnstalleerd zijn.
 • Voor de Android-app van Norton Family Premier is Android 4 of hoger vereist.
 • Automatisch scannen van apps op Google Play is mogelijk op Android 4.0 of hoger, met uitzondering van Samsung-apparaten. Samsung-apparaten met Android 4.2 of hoger worden wel ondersteund. Voor eerdere versies van Android moet de functie 'Delen' van Google Play worden gebruikt om apps op Google Play te scannen

Zelfvoorzienende firewall

Het antivirusproduct van Norton omvat een inbraakpreventiesysteem, een functie die gewoonlijk wordt geassocieerd met firewallbescherming. Het antivirus pakket bevat een volledige firewall, die bescherming biedt tegen aanvallen van buitenaf en voorkomt misbruik van je internetverbinding door lokale programma's.

Zoals verwacht heeft de firewall alle poorten op de juiste manier verborgen en zowel poortscans als andere web gebaseerde aanvallen geweerd. Aangezien de ingebouwde Windows Firewall deze taak volledig afhandelt, is deze test alleen relevant indien een externe firewall de test niet zou passeren.

Met de persoonlijke firewalls van vroeger verdwaalden de meeste gebruikers in de meldingen. “hostprocesor.exe wil verbinding maken met 295.652.156.9 op poort 6023 - toestaan of blokkeren?”. Norton is slimmer dan dat. Om te beginnen gebruikt hij een uitgebreide online database om netwerkmachtigingen toe te kennen aan bekende legitieme programma's. Bekende slechte programma's zijn geen probleem, ze zijn natuurlijk reeds verdwenen, gewist door de antiviruscomponent.

Dat laat de onbekende programma’s over. Daarvoor verhoogt Norton de gevoeligheid van zijn op gedrag gebaseerde malwaredetectie. Als wordt vastgesteld dat het programma de machtigingen voor netwerktoegang misbruikt, verwijdert Norton zijn verbinding met het netwerk en wordt het programma in quarantaine geplaatst. ​

Een firewallbeveiliging of de bescherming van een beveiligingssuite in het algemeen, hebben weinig nut wanneer een kwaadaardig programma ze kan uitschakelen. Wij voeren altijd een eenvoudige gezondheidscheck uit en proberen verschillende methoden om de beveiliging af te sluiten, met de nadruk op technieken die beschikbaar zijn voor een malware schrijver. Norton stelt geen belangrijke instellingen in het register bloot, dus konden we de beveiliging niet uitschakelen. Toen we de twee processen probeerden te beëindigen, kregen we het bericht “Toegang geweigerd”. Evenzo konden we zijn enige Windows-service niet stoppen of uitschakelen. Essentiële processen en services beschermen is logisch, maar niet alle producten beheren het. 

​Verschillende prestatieresultaten

Jaren terug,  zaten we in het tijdperk van de dinosaurus voor wat betreft beveiligingssuites. Populaire beveilingssoftware, waaronder Norton, kregen terecht de reputatie om systeembronnen op te vreten en de prestaties enorm te onderdrukken. In werkelijkheid worden prestatieproblemen snel beveiligingsproblemen, omdat gebruikers die hierdoor geïrriteerd worden, de beveiliging vaak uitschakelen. We zijn nu ver verwijderd van het dinosaurustijdperk, maar er worden nog steeds een aantal prestatietests uitgevoerd om te zien welke programma's de minste impact hebben op het computer systeem.

Real time systemen voor toegangsbeveiliging houden de werking van het bestandssysteem in de gaten, zodat ze eventuele verdachte bestanden kunnen scannen voordat ze de kans krijgen om te worden uitgevoerd. Er is een mogelijkheid dat deze waakzame monitoring een invloed heeft op de verwerking van bestanden, iets dat problematisch zou kunnen zijn. Om te controleren op systeemvertragingen, wordt er begonnen met het timen van een lang script dat een gevarieerde verzameling bestanden verplaatst tussen twee schijven. Het gemiddelde van meerdere runs wordt gemeten, installeren vervolgens de beveiligingssuite, nemen weer het gemiddelde van meerdere runs en vergelijken de resultaten. Er werd geen vertraging na de installatie van Norton getecteerd. Het script liep net zo snel als zonder de beveiligingssuite.

Voor een andere kijk op de verwerking van bestanden, zijn er vergelijkbare test getimed waar dezelfde verzameling van bestanden werd gecomprimeerd en gedecomprimeerd. Ook hier had Norton geen meetbaar effect op de prestaties.

Het antivirus van een beveiligingssuite en andere essentiële componenten moeten tijdens het opstartproces van Windows vroeg worden geladen, om te voorkomen dat malware in het systeem terechtkomt voordat ze haar werk kan doen. Er is altijd een mogelijkheid dat het opstarten van deze belangrijke systemen het opstartproces zal vertragen. Om het effect van een suite op de systeemstarttijd te meten, is er een gebruikt script dat wordt uitgevoerd bij het opstarten en het CPU-gebruik eenmaal per seconde controleert. Wanneer er 10 seconden verstrijken met niet meer dan vijf procent CPU-gebruik, wordt het systeem gebruiksklaar geacht. Het begin van het opstartproces aftrekken (zoals gerapporteerd door Windows) levert de opstarttijd op. Net als bij de andere tests, wordt het gemiddelde van meerdere runs van voor en na de installatie van de beveiligingssuite genomen.

Norton vertraagde het opstartproces met 55 procent, wat aan de hoge kant is en eigenaardig gezien het feit dat de vorige test helemaal geen vertraging vertoonde. Het resultaat was zo ongebruikelijk dat de test meerdere keren herhaald werd. We kregen echter hetzelfde resultaat. Aan de positieve kant opstarten is niet iets dat je vaak doet en een extra halve minuut voor dat proces hoeft geen probleem te zijn.

Bijna alle huidige beveiligingssuites hebben een invloed die zo licht is dat je de prestatievermindering niet eens zou moeten merken. Toegegeven, sommige zijn lichter dan andere. Webroot en Bitdefender vertoonden bijvoorbeeld geen meetbare vertraging in deze tests.

​Android-bescherming van topklasse

De zelfstandige antivirus van Norton werkt alleen op Windows. Met de suite kun je ook je macOS-, Android- en iOS-apparaten beveiligen. Klik op Meer Norton in het hoofdvenster van het programma en vervolgens op Apparaten toevoegen en klik dan op de knop Show me how (laat me zien hoe) om het proces te starten. Meld je aan bij je Norton-account en voer het e-mailadres in dat wordt gebruikt op het apparaat dat je wilt beschermen. In tegenstelling tot de vergelijkbare functie in McAfee Internet Security , hoeft je het platform niet te kiezen. Als je op de e-maillink op het apparaat klikt, wordt automatisch de juiste download geselecteerd.

Op een Android-apparaat krijg je de veelzijdige Norton Mobile Security. Meteen na installatie voert het antivirus een update en een scan uit. Je moet ook de applicatie activeren, als beheerder van het apparaat, om gebruik te maken van de antidiefstal functies en hem toegankelijkheidsmachtiging geven zodat hij applicaties op Google Play kan scannen.

Zoals verwacht, scant Norton op schadelijke en riskante applicaties. Zeer interessant is het feit dat App Advisor werkt op Google Play. Hij controleert elke app die je aantikt en rapporteert het risiconiveau. Om de bevindingen van App Advisor gedetailleerd te bekijken, tik je op de kleine melding onderaan. Dat is iets dat we in geen enkel concurrerend product hebben gezien.

Op een Android-telefoon kun je ongewenste oproepen en berichten blokkeren. Norton kan nummers automatisch toevoegen aan de blokkeerlijst als je het gesprek meerdere keren weigert. Hij blokkeert standaard ook bekende frauduleuze en spam oproepen, ook sms spam genoemd. Je kan de oproep blokkeren van privé-nummers, van iedereen die niet in je contacten staat en van oproepen uit specifieke regio's.

Je kan de uitgebreide set anti-diefstalfuncties van Norton aanroepen via de web-console of door gecodeerde sms-opdrachten te verzenden. Tijdens het instellen genereert hij een toegangscode die je moet gebruiken om de antidiefstalfuncties aan te roepen. Je kan de applicatie gebruiken om je apparaat te lokaliseren, vergrendelen of wissen en de scream (schreeuw) functie kan helpen om een binnenshuis zoekgeraakt apparaat te vinden. Wanneer je het apparaat vergrendelt, wordt een contactbericht van je keuze weergegeven, zodat iemand die je verloren apparaat vindt, kan het nodige doen om het terug te sturen.

Met de functie Sneak Peek (stiekem kijken) kun je op afstand (en geruisloos) een foto maken van degene die het apparaat vasthoudt. Wanneer je een kwijtgeraakt of gestolen apparaat vergrendelt, wordt er automatisch en elke 10 minuten een foto gemaakt en wordt de locatie om de vijf minuten gerapporteerd. Sneak Peek reageert ook automatisch op verdachte acties, zoals wanneer een verkeerde ontgrendelcode meerdere keren wordt ingevoerd. Bovendien kun je op afstand een back-up van je contacten maken voordat je naar de Wipe (wis) opdracht gaat, die je apparaat terugzet op de fabrieksinstellingen.

Ben je je telefoon helemaal kwijt, dan kun je hem in de Lost Mode (verloren modus) zetten om verschillende antidiefstalfuncties te combineren. Dit vergrendelt het apparaat en geeft een aangepast bericht weer. Het laat een hoorbaar alarm afgaan, zelfs als het geluid van het apparaat is gedempt. Het rapporteert ook, om de vijf minuten, de locatie van het apparaat. Ten slotte neemt ie een Sneak Peek foto wanneer hij activiteit detecteert op de telefoon.

Via een pagina met koppelingen kun je eenvoudig het volgende installeren: Norton App Lock, waarmee geselecteerde applicaties achter een pincode worden vergrendeld, Norton Clean, dat ongewenste bestanden verwijdert om opslag vrij te maken en Norton Snap, een QR-code decoder. Er is ook een koppeling om een ​​proefversie te installeren van de Norton Wifi Privacy VPN (Virtual Private Network).

macOS-beveiliging

Een veelgebruikt patroon met platformonafhankelijke suites is dat Windows-gebruikers over een volledige beveiligingssuite beschikken met tal van functies, terwijl macOS-gebruikers niet meer krijgen dan een simpel antivirus. Symantec Norton Security Deluxe voor Mac gaat verder dan het standaard antivirusprogramma met de toevoeging van een volledige tweerichtingsfirewall, een wachtwoordmanager en een opruimprogramma om ongewenste bestanden te verwijderen. Het ondersteunt de huidige macOS-versie plus de vorige twee, wat betekent dat het met macOS Mojave werkt en terug tot macOS Sierra (10.12).

Het antivirus voor macOS  kreeg de certificering van het AV-Test Institute, met 100 procent detectie van op de Mac gerichte malware. In onze anti-phishing beschermingstest presteerde hij hetzelfde als op Windows, vrij slecht dus.

De Mac-firewall blokkeert ongevraagde inkomende verbindingen en waarschuwt wanneer je verbinding maakt met een onbeveiligd netwerk. Net als de Windows-antivirus blokkeert ie mogelijke exploits. Als je het blokkeren van toepassingen inschakelt, vraagt wat te doen telkens wanneer een nieuw programma toegang tot het netwerk probeert te krijgen. Zoals vermeld, krijg je een hulpprogramma om bestanden op te ruimen en kun je Norton Password Manager installeren en ook synchroniseren met je andere apparaten.

Vernieuwde beveiliging voor iOS

De laatste keer dat we dit pakket beoordeelden, was de ondersteuning van iOS-apparaten beperkt tot de Norton Mobile Security Lost Device Finder (verloren apparaat vinder). Met deze applicatie kun je je apparaat vinden via de My Norton portaal, een luid alarm laten afgaan om een ​​zoekgeraakt apparaat te vinden en een externe back-up van je contacten te maken. Gezien de Find My iPhone-functie die in iOS is ingebouwd, waarmee je een kwijtgeraakt apparaat kan lokaliseren, vergrendelen of wissen, voegt de applicatie van Norton eigenlijk niet veel toe.

De net uitgebracht Norton Security voor iOS is een heel ander product. Hij dupliceert niet de bestaande Find My iPhone functionaliteit en voegt wel een aantal nuttige beveiligingsfuncties toe.

Op het tabblad Beveiliging, controleert Norton je wifi-verbinding en meldt eventuele problemen. In dit rapport worden hotspots geïdentificeerd die niet zijn beveiligd, maar ook “aangetaste netwerken en netwerken die worden aangevallen”. Als er staat dat je huidige netwerk niet veilig is, moet je mogelijk je wifi tijdelijk afsluiten.

Apple is ijverig om updates van het besturingssysteem naar de gebruikers door te sturen, maar als je er een hebt gemist, krijg je een melding op de pagina van het apparaat. De Apple iPad Air die we gebruiken voor onze tests staat aan, maar is niet actief als hij niet nodig is. Niet verrassend, meldde Norton dat hij de nieuwste iOS-update nodig had.

Misschien wel het meest indrukwekkend is de component Web Protection. Norton maakt gebruik van VPN-technologie om alle websites via een lokaal filter uit te voeren voordat toegang wordt verleend. Het is geen volledige VPN omdat er geen server is aan de andere kant. Maar het resultaat is dat Norton, ongeacht welke browser of internetbewuste applicatie je gebruikt, gevaarlijke en frauduleuze websites kan filteren. We hebben hem enkele bekende slechte sites van onze anti-phishing tests voor kwaadaardige URL's gegeven en hij blokkeerde de toegang op de juiste manier.

​Conclusie

De zelfstandige antivirus van Norton deelt de hoogste score in de malware beschermingstest en scoort het beste in tests voor het blokkeren van schadelijke URL's. Naast de gebruikelijke antiviruscomponenten, bevat hij een eenvoudig spamfilter, krachtige bescherming tegen exploits en verschillende andere extra functies.

Dat is veel beveiliging verpakt in een 'gewoon' antivirusprogramma. Norton Security Deluxe voegt een intelligente firewall en beveiliging toe voor Android-, macOS- en iOS-apparaten, samen met de complete technische ondersteuning die bij de standaard antivirus ontbreekt en een garantie voor virusbescherming.

Het enige probleem met deze suite (naast de anti-phishing tekortkomingen) is dat het lijdt in vergelijking met zijn grote broer, Norton Internet Security Premium. Premium kost € 20 meer, maar het verdubbelt het aantal licenties en voegt een krachtig lokaal en online back-upsysteem toe, met 25 GB gehoste opslagruimte voor je back-up. Hij komt ook met een volledig abonnement op Norton Family Premier. Premium is gewoon een betere deal rondom, daarom is hij de keuze van de redactie voor wat betreft platformonafhankelijke beveiligingssuites voor meerdere apparaten.

Norton Security Deluxe 5 apparaten​Symantec Norton Security Deluxe 2019

About the author 

lars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}