by lars 

Symantec Norton Security Premium 2019

0 Comments

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Symantec Norton Security Premium 2019


Nu Met Inclusief 25 gb beschermde cloud opslag

Bescherming

Functies

Gebruikersgemak

Compa​ti​​​​bel met:

  • Window​​​​s
  • Mac
  • Android
  • ​iOS

​Symantec Norton Security Premium Functies


LET OP! De Beschikbare Mogelijkheden Verschillen Per Besturingssysteem 

Windows Functies

  • check
    Antivirus
  • check
    Anti-phishing
  • check
    Anti-malware
  • check
    Anti-ransomware
  • check
    Veilig​ browsen
  • check
    ​100% Virus Protection Promise
  • check
    ​Alle apparaten, 1 abonnement
  • check
    ​Ouderlijk toezicht
  • check
    Back-up
  • check
    ​25 gb online back up





Mac Functies

  • check
    Antivirus

Android Functies

  • check
    Antivirus
norton antivirus


​Norton Security Premium 2019, een uitstekende beveiligingssuite lichtelijk aangepast!

De nieuwste versie van Norton Security zet, wat de kwaliteit betreft, de trend door, met weinig aanpassingen en geen bijzondere nieuwe toevoegingen. Norton Security Premium beschermt je pc nog steeds uitstekend, vraagt weinig aandacht van zijn gebruiker en heeft een gebruiksvriendelijke interface.

Symantec is terug met een gereviseerde versie van Norton Security voor 2019. Er is weinig veranderd sinds de vorige keer dat we naar Norton hebben gekeken, maar een paar verschillen zijn die de moeite van het bekijken waard, evenals een nieuwe kijk op de basisprestaties van de suite.

Voor deze beoordeling hebben we de topversie van de suite gebruikte, Norton Security Premium, die € 59,99 per jaar kost voor de bescherming van maximaal 10 apparaten. Naast de gebruikelijke antiviruspakketten biedt Norton Security ook pakketten die Lifelock Identity Protection bevatten. Symantec heeft Lifelock eind 2016 overgenomen.

Zoals eerder verteld, een van de eerste zaken die je merkt aan Norton Security is zijn onopvallende aanwezigheid. Zodra je Norton hebt geïnstalleerd, zal hij zijn werk in alle rust doen. Hij belast je niet met pop-ups om je door de verschillende functies te leiden, of met meldingen over speciale aanbiedingen of iets dergelijks. Hij doet gewoon zijn werk en laat je je eigen gang gaan met minimale onderbrekingen.

​Norton Security Premium

De interface van Norton Security is ongeveer dezelfde als een paar jaar geleden. Aan de bovenkant van het venster staat de huidige status van je pc. Als het groen is en zegt: "Je bent beschermd", dan kun je rustig verder. Een nieuwe toevoeging aan dit gebied is dat nu wordt vermeld hoeveel van je door Norton beschermde apparaten in gebruik zijn. Premium geeft je het recht om de beveiligingssoftware op 10 apparaten te installeren.

Onder het statusgebied bevinden zich vier hoofdcategorieën: Beveiliging, online veiligheid, back-up en prestaties. Er is ook een vijfde categorie, ‘Meer Norton’, met aanvullende software. Het statusgedeelte bovenaan verandert als je van soort wisselt, waardoor je een overzicht krijgt van een ander aspect van je pc. Wanneer, bijvoorbeeld, het gedeelte ‘Prestaties’ is geselecteerd, wordt er een live-telling weergegeven van het totale CPU-systeemgebruik en van het CPU-gebruik van Norton zelf.

“Beveiliging” is waar je beveiligingsscans kunt uitvoeren, de software bijwerken en de geschiedenis van recente beveiligingsgebeurtenissen van je apparaat bekijken. Daar heb je ook een geavanceerde optie voor het aanpassen van je verschillende beveiligingsmogelijkheden, zoals de verbeterde firewall, inbraakbeveiliging, e-mailbeveiliging, browserbeveiliging, enzovoorts.
Over het algemeen is dit gedeelte simpel en gemakkelijk te begrijpen. Je kunt een standaard snelle scan, een volledige systeemscan, een aangepaste scan of een aangepaste taak uitvoeren, zoals het opschonen van tijdelijke browserbestanden, het optimaliseren van je harde schijf (moet je niet doen met een SSD-schijf) en het maken van een back-up.

Er is ook Norton Power Eraser, bedoeld om bijzonder hardnekkige bedreigingen te verwijderen en Norton Insight, een functie die de bestanden op je machine beoordeelt om te bepalen welke, als van toepassing, nader moeten worden gecontroleerd. Je kan ook een diagnoserapport bekijken dat verschillende problemen controleert, zoals de goede werking van je hardware, of je besturingssysteem up-to-date is en of het opstartprogramma moet worden gecontroleerd en.

  • Windows
  • Mac
  • ios
  • android

Android

Minimale Systeemvereisten

  • Android 4.0.3 of hoger. Google Play-app moet geïnstalleerd zijn.
  • Voor de Android-app van Norton Family Premier is Android 4 of hoger vereist.
  • Automatisch scannen van apps op Google Play is mogelijk op Android 4.0 of hoger, met uitzondering van Samsung-apparaten. Samsung-apparaten met Android 4.2 of hoger worden wel ondersteund. Voor eerdere versies van Android moet de functie 'Delen' van Google Play worden gebruikt om apps op Google Play te scannen.

​De Online veiligheidssectie van Norton Security Premium.

“Online veiligheid” (Online Safety) werd vroeger "Identiteit" genoemd (Identity), maar de huidige naam maakt duidelijker waar het in dit gedeelte over gaat. Er zijn niet zoveel functies in de nieuwere versie van Premium. De anti-phishing beveiligingsinstelling is verdwenen (niet de anti-phishing beveiliging), maar dit is nog steeds de plaats voor toegang tot Norton Password Manager, de wachtwoordgenerator en tot een snelle koppeling naar de Norton browserextensies. Als je nog geen wachtwoordmanager gebruikt, moet je beslist die ene gebruiken die bij een Premium abonnement hoort.

Het gedeelte “Back-up” is een Cloud back-up, inbegrepen met je abonnement, met 25 GB gratis opslag. “Prestaties” omvat de gebruikelijke extra’s van de Premium beveiligingssuites, zoals een optimalisatie voor de harde schijf, opschonen van bestanden, opstartmanager en enkele prestatierapporten. Deze zijn leuk om in een pakket te hebben, maar zoals we al vele malen eerder hebben opgemerkt, zijn deze functies gratis te vinden als onderdeel van Windows of als hulpprogramma's van derden.

Ten slotte, nog steeds bovenaan, de bekende rappoortkaartfunctie van Norton, die een samenvatting biedt van de belangrijkste beveiligingsacties op je pc.

Deze is in wezen de Norton Security Premium suite die we vorige keer hebben gezien, dezelfde interface met alleen maar zeer kleine toevoegingen en wijzigingen. Dat is mogelijkerwijze een goede zaak, want Norton was al onze eerste keuze. Norton heeft niet zo veel extra’s als andere beveiligingssuites, maar het heeft des te meer enkele handige functies die je verwacht in suites zoals deze.

Prestaties

De scanopties van Norton Security Premium

De tests van september en oktober van AV Test gaan over de Norton versies 22.15 en 22.16, waarbij de laatste de versie is die we hier beoordelen. In zowel september als oktober heeft Norton een score van 100 procent verdiend voor bescherming tegen zeroday aanvallen, inclusief zowel internet- als e-mailbedreigingen, getest met meer dan 300 monsters. In de grotere malwaretest met meer dan 21.000 monsters, in oktober en november, scoorde Norton ook 100 procent.

Tijdens de praktische beschermingstest van AV-Comparatives, blokkeerde Norton 99 procent van de 192 bedreigende monsters, met maar een enkele foutpositief. In de Malware beschermingstest van september 2018, met bijna 12.000 monsters, scoorde Norton (versie 22.15) een detectiepercentage van 99,9 procent, een online beschermingspercentage van 100 procent en een behoorlijk offline beschermingspercentage van 81,5 procent. Het had ook 47 valse alarmmeldingen.


​Het rapportkaartfunctie van Norton Security Premium

Voor de conversietest hebben is een 8 GB HD MKV-videobestand gebruikt dat met Handbrake naar Android is geconverteerd. Zonder Norton, heeft de pc de taak in twee uur en 35 minuten voltooid. Na een volledige systeemscan met Norton ging de tijd eigenlijk omlaag naar twee uur en 26 minuten, een verschil van negen minuten.

De belangrijkste conclusie van dit verhaal is dat je geen prestatieproblemen mag verwachten van Norton op Windows 10 en dat in sommige gevallen de prestaties zelfs kunnen verbeteren.

Conclusie

In plaats van zijn systeem van nieuwe componenten te voorzien, is Norton Security Premium blijven hangen bij wat hij al gebouwd had. Het product heeft zijn hoog detectieniveau behouden en zijn beveiligingsmogelijkheden. Het is natuurlijk leuk om iets opvallend en nieuw erbij te krijgen, of op zijn minst een paar nieuwe functies te treffen, maar dat is niet het geval met Norton Security Premium 2019. Je krijgt nu min of meer hetzelfde wat je de vorige keer had en met dezelfde prijsstelling.

Als je Norton reeds gebruikt, heb je geen reden om over te schakelen. Indien je op zoek bent naar een nieuwe antivirusoplossing, dan is het goed om de uitstekende beveiligingsopties van Symantec serieus te overwegen.



Symantec Norton Security Premium 2019

About the author 

lars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}