ZoneAlarm Free Antivirus+ Firewall

0 Comments

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • ZoneAlarm Free Antivirus+ Firewall


Verschillende licenties beschikbaar

Bescherming

Functies

Gebruikersgemak

Compatibel met:

 • Windows
 • Android

ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall Functies

Inhoudsopgave


LET OP! De Beschikbare Mogelijkheden Verschillen Per Besturingssysteem 

Windows Functies

 • Virusscanner
 • Firewall
 • Anti Spyware
 • Identiteitsbescherming
 • Online back-up
 • Netwerkbescherming
 • Real-time updates
 • Gamersmodus

iOS Functies

 • WiFi-beveiliging
 • Blokkeer phishing sms
 • Anti Ransomware

Android Functies

 • WiFi-beveilging
 • Blokkeer sms
 • Anti Ransomware


Check Point ZoneAlarm Free Antivirus+ Firewall

Hoeveel zekerheid denk je nodig te hebben voor je pc? Wil je misschien een uitgebreide veiligheidssuite met tientallen modules? Of ben je gelukkig met slechts de antivirus bescherming en een firewall? Als de minimalistische aanpak je voorkeur heeft, kan Check Point ZoneAlarm Free Antivirus+ Firewall heel goed aan je behoeften voldoen. De firewall van ZoneAlarm is al jaren geliefd bij beveilings expert en de antivirus die gebruikt maakt de Kaspersky moter doet het ook niet slecht.

ZoneAlarm is niet veel veranderd sinds de vorige versie. Het hoofdvenster bevat drie grote panelen, respectievelijk Antivirus, Firewall en Identity & Data (identiteit en gegevens).

Oplettende gebruikers zullen vast een verschil merken met de versie van vorig jaar. Vroeger, werden je Startpagina en je standaard zoekmachine door de installer gewijzigd en werd een werkbalk van derden geïnstalleerd. Deze wijzigingen waren niet optioneel. Als je ze probeerde ongedaan te maken, kreeg je een bericht dat dit nodig was om ZoneAlarm gratis te kunnen gebruiken. De nieuwe versie ziet daarvan af en brengt geen veranderingen aan zoekmachine, homepage en toolbar en dit zal veel gebruikers blij maken. Maar de huidige versie zal geen phishing websites blokkeren, omdat de anti phishing bescherming werd geleverd door de toolbar.

De testlaboratoria

Over de hele wereld, worden veel verschillende antivirus producten door testlaboratoria grondig geëvalueerd en beoordeeld afhankelijk van hun mogelijkheden. Deze testresultaten helpen ons enorm bij het identificeren van producten die goed presteren. Maar over ZoneAlarm is weinig beschikbaar bij de laboratoria omdat alleen Virus Bulletin deze antivirus heeft beoordeeld. In feite, deed ZoneAlarm mee in zeven van de laatste 12 tests van Virus Bulletin en verdiende de VB100 certificering in vijf van deze tests.

Aan de andere kant, gebruikt Check Point als antivirus engine, voor haar product ZoneAlarm, een licentie van Kaspersky die op zijn beurt fantastische scores bij alle laboratoria heeft. Toch, benadrukken de laboratoria dat hun resultaten alleen kunnen worden toegeschreven aan het product dat werkelijk getest wordt en niet aan licentiehouders. Het gratis product mist, in alle gevallen, enkele van de meest geavanceerde opties die Kaspersky biedt. Het is mogelijk dat ZoneAlarm, indien zelfstandig getest, in de buurt van de uitstekende resultaten van Kaspersky zou komen maar harde bewijzen zijn er niet.

ZoneAlarm Free

ZoneAlarm Pro

ZoneAlarm Extreme

ZoneAlarm Pro Antivirus
ZoneAlarm Extreme Security

Gratis

€ 24,95 per jaar

€ 54,95 per jaar

Antivirus

Antivirus

Antivirus

Basic Firewall

Advanced Firewall

Advanced Firewall

Real time bescherming

Real time bescherming

Real time bescherming

Anti-Phishing

Anti-Phishing

Cloud Security

Cloud Security

Identity Protection

Identity Protection

Lock en wipe op afstand

Lock en wipe op afstand

PC Tune-Up

Find My Laptop

Ouderlijk toezicht

Antivirus instellingen

Zoals gezegd bevat dit gratis product niet alle beschermlagen die Kaspersky heeft. Om er achter te komen wat er in zit en wat niet, klik je op de knop Settings, op de Antivirus pagina, en daarna op Premium Bescherming. De belangrijkste premium-only functies zijn Web Monitoring en Cloud Bescherming. De eerste functie zorgt dat ZoneAlarm Pro de toegang tot bekende kwaadaardige URL's blokkeert, de andere vult de lokale bedreigingen database aan van de antivirus met gegevens uit de Cloud.

De upgrade naar Pro maakt het ook mogelijk om netwerkschijven en mailbox bestanden te scannen. Een volledige scan van de huidige antivirus producten heeft een gemiddelde tijd nodig van een half uur. ZoneAlarm biedt een gewone volle scan en ook een scan die completer is en die ook binnen de archiefbestanden zal kijken.  Deze completere scan duurde de eerste keer drie kwartier, maar een herhaal scan werd in minder dan een kwartier uitgevoerd.

Indrukwekkende firewall

Zone Alarm is de keuze van veel voor wat betreft zijn zelfstandige personal firewall. Hij verbergt je computer van aanvallen van buitenaf op een perfecte manier en heeft eens sterke ingebouwde protectie tegen malware die probeert een firewall uit te schakelen. Deze firewall doet geen opsporing en blokkering van aanvallen op netwerkniveau. Zo'n functie is makkelijker te vinden in de firewall van een volledige veiligheidssuite zoals die van Norton Security.

ZoneAlarm controleert, zoals de meeste personal firewalls, welk netwerk en welke internetverbindingen zijn toegestaan aan elk programma. Om de grote hoeveelheid pop up vragen te voorkomen, iets dat vroeger voor een slechte reputatie van dit soort producten heeft gezorgd, past ZoneAlarm een tweeledige aanpak toe. Hij configureert eerst automatisch de rechten voor elk programma die zich in zijn enorme database bevindt waardoor hij, in tweede instantie en in de standaard gevoeligheidsniveau, niet weer alle programma’s zal hoeven scannen.

Op het maximale niveau had hij geen moeite om met succes de meeste hulpprogramma’s die mogelijke lekken vinden, te identificeren en blokkeren. Hij markeerde ook "verdachte gedragspatronen" in elk van de programma's die getest zijn. Ons advies is om de maximale gevoeligheid te gebruiken, maar om het te verminderen wanneer je bezig bent met de installatie van nieuwe programma's.

Met de installatie van ZoneAlarm krijg je 5 GB backup, online, gehost door iDrive, een partner van Check Point. De pro versie van iDrive is, met 1 terabyte opslag wat beter geschikt maar hiervoor dien je wel te betalen.

Identity Guard, een andere partner van Check Point, bied een jaar van creditcard monitoring zonder extra kosten. Je zal een creditcard met je persoonlijke gegevens moeten invoeren, anders zou deze dienst niet weten wat te beschermen. Het Identiteits-slot voorkomt dat anderen toegang hebben tot door de gebruiker gedefinieerde persoonlijke gegevens, in de computer. Je kan het zo instellen dat het om je controle vraagt voor de transmissie van privégegevens of dat, in een uitgaande communicatie, de persoonlijke gegevens worden vervangen door sterretjes.

Conclusie

We zouden graag willen zeggen dat Check Point ZoneAlarm Free Antivirus+ Firewall alle bescherming biedt die Kaspersky ook heeft gezien het gebruik maak van de moter van Kaspersky, en dan gratis, maar dat is niet helemaal waar. Een aantal geavanceerde functies ontbreken en hij presteerde niet hetzelfde als Kaspersky. De onafhankelijke laboratoria doen geen specifieke test van ZoneAlarm en ze zijn duidelijk over het feit dat je niet mag concluderen dat een product onder licentie hetzelfde is als het origineel.

Maar ook zo, omvat ZoneAlarm het grootste deel van de functies die Kaspersky biedt en voegt daar toe een personal firewall die wereld wijd al jaren geliefd is. Als je geen overbeladen suite wilt installeren, maar genoegen neemt met een antivirus plus firewall product dan is ZoneAlarm ongetwijfeld een uitstekende keuze. Liever wat anders ga dan terug naar ons overzicht met de gratis virusscanners.

About the author 

administrator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}